"Terminatör Fenerbahçe"

22.06.2020 - 09:40 | Son Güncellenme: 22.06.2020 - 09:52

Ziraat Türkiye Kupası'ndan elenen Fenerbahçe, ligde de kötü gidişatını sürdürdü. Sarı-lacivertliler, Kasımpaşa'ya 2-0 kaybetti. Spor yazarları, Fenerbahçe ile ilgili analizini yazdı. Pekiyi spor yazarları Fenerbahçe için ne dedi?

"Terminatör Fenerbahçe"

Fenerbahçe, Süper Lig'in 28. haftasında Kasımpaşa'ya 2-0 mağlup oldu. Spor yazarları, sarı-lacivertli takımın kaybettiği maç ve geleceğine dair değerlendirmelerde bulundu. Spor yazarları, 2-0 biten Kasımpaşa - Fenerbahçe maçı için neler yazdı? İşte yanıtı...

"Terminatör Fenerbahçe"

Ercan Güven - Milliyet:

Tam iki sezondur adeta “yok etmek için” yaşıyor Fenerbahçe… Önce “mirasyedi” sandık, “terminatör” çıktı… Önünde, arkasında, tarihinde ne varsa hepsini yıkıp, parçalayıp, yiyip bitiriyor. Bir tek rakiplere ilişmiyor. Kolay değil tabi!.. Fırsatlar yenileniyor, camia büyük, tarihi çok zengin. Lakin azmin elinden hiçbir şey kurtulmuyor! Bakın bir haftada ne kupa bıraktı ne Avrupa şansı. Çok tehlikeli bir noktada artık… Sıfırı tükettiğine, hiçbir rakibe diş geçiremediğine göre, sıra kendi kendini yemeğe gelmiş olmalı!

"Takımın hedefsiz olması şehir efsanesi"

Pandemi öncesinden form tutmuş, pandemi sonrası bıraktığı yerden başlamış yükselişteki Kasımpaşa, maçın favorisiydi zaten. Ancak, Fenerbahçe adı bunca ezikliğe isyan edecek, umudu bir bacağından tutacak ve bırakmayacak sanıldı. Hiç olmazsa maçın ilk yarısı için tuttu tahminler… Kasımpaşa’nın baskın oynadığı bir on dakikalık bölüm dışında, Fenerbahçe takımı işliyordu sanki.

Takımın “hedefsiz” olması, şehir efsanesi aslında… Tek tek her futbolcunun kişisel hedefleri vardı, şimdi ikiye katlandı. Gidecek olanların kendilerini parlatmaları, kalacak olanların Avrupa’da oynamak arzuları, gitmek istemeyenlerin biraz daha görünür olmaya çalışmaları gerekmez mi?

"Vedat, vegan olmuş"

Mehmet Demirkol - Fanatik:

Fenerbahçe maça odaklanmış başlasa da alışılan sorunlar da öylece duruyordu. Savunmada ilerleme yok ama artık atmayı da unuttular. ‘Çiğ etle beslenen’ Vedat, vegan olmuş gibi misal! Zar zor kaleyi buluyor. Fenerbahçe beklediğimden daha odaklanmış bir oyun oynayarak başladı. Öte yandan beklenen, artık alışılan sorunlar da öylece duruyordu. Savunmada kalesine gelen topların neredeyse yarısı gol oluyordu sezon başında. Ama atıyordu da. Fenerbahçe savunmada bir ilerleme kaydedemediği için değil, atmayı unuttuğu için bu kadar zorlanıyor. ‘Çiğ etle beslenen’ Vedat vegan olmuş gibi misal... Zar zor kaleyi buluyor.

"Oyunu kopartamadılar"

Dün Ozan, Deniz, Hasan Ali bir büyük takım için gole çevirmenin hiç zor olmaması gereken şansları kolay harcadılar. Buna bir de 46 gol atıp 16 kez de direğe nişan alma durumunu ekleyin. Sorun buradan başlıyor. Tabii hepsi bu kadar değil. Sorun buradan başlıyor. Tabii hepsi bu kadar değil. Fenerbahçe’de ön alanı, markajdan çıkıp kendisini göstermekten imtina ediyor. Oldukça hareketsiz bir oyun bu. Luiz Gustavo orta sahada olmayınca da topu markajdaki oyunculara atmak daha zor oluyor. Bir oyun ezberleri, topu nasıl rakip alana taşıyacaklarına dair bir planları yok gibi. Bu yüzden ağır ilerliyor ama çok hızlı geri koşmak zorunda kalıyorlar.

Falette ve Gustavo savunmada Hasan Ali’yle birlikte vasatın üstünde oynadıkları için Kasımpaşa hücumuna ilk yarıda şans vermediler. Ama büyük takım oyunu böyle oynadığı zaman işi bitirecek hücum işlerini yapıp oyunu kopartmalı. Bu olmadı. Olmayınca da 2. yarıda Kasımpaşa çok iyi hücum edip çok güzel 2 gol attı. Daha fazlası da mümkün olabilirdi. Son 6 haftada 16 puan toplamak gerçekten önemli bir başarı.

"Nefis bir taktik mücadelesi, harika gol pozisyonları beklemiyorum"

Ercan Taner - Sözcü:

"Ben mükemmeliyetçi bir insan değilim. Bunu futbola uyarladığımda, bizim ligde maç seyrederken nefis bir taktik mücadelesi, harika gol pozisyonları beklemiyorum, yıllardır. Pozisyonlar içinden cımbızla atak arayıp, ne anlardı diyeceğim dakikalar o kadar az oluyor ki, bizim ligde."

"Muriç tam bir kayıp vaka"

"Vedat Muriç'i unutmadım. Tam bir kayıp vaka. Maçın son bölümlerinde, bu sezonki Fenerbahçe'yi tekrar izledik. Mehmet Ekici kaleye belki iyi vurur, bir gol kazanırız düşüncesi, ceza sahasına gönderilen yüksek toplar derken, VAR'dan dönen penaltı kararı, Fenerbahçe’yi canlandırabilir miydi düşüncesi ortaya çıktı. Sonra yine VAR ve kaybedilen maç."

"Ali Başkan bu diziyi izlesin"

Serdar Ali Çelikler - HTSpor:

"Benim dizi listemin açık ara birincisi Breaking Bad'dir. Özetle sayılı ömrü kalan bir lise kimya öğretmeninin ailesine daha iyi bir gelecek bırakmak adına uyuşturucu üretim işine girmesinden sonraki yaşananları anlatır. Baş karakterimiz Walter White, kötü yola düşünce kendisine Heisenberg takma ismini alır. Ali Başkan'a izlemediyse bu diziyi izlemesini öneririm. Çünkü dizinin içinde kimya ile ilgili harika bilgiler var. Fenerbahçe takımının kimyası bozuk. 2 yıldır böyle. Elementlerin hepsi iyi kötü bir kaliteye sahip. Ama bir araya geldiklerinde berbat bir ürün ortaya çıkıyor."

"Bence artık Ömer Faruk'ları, Muhammed'leri, Melih'leri görelim. Onlar kaybetsinler hiç olmazsa. Yoksa bu Deniz Türüç'ten de Ferdi'den de bir şey olacağı yok."

"Bu nasıl bir gamsızlık, bu nasıl formsuzluk?"

Serkan Akcan - Fanatik:

Fenerbahçe için motivasyon şu anda en büyük sorun. Kupa elenişi üzerine gelen Kasımpaşa mağlubiyeti bunun eseri. Takımın havası yok ve rakipten çekinen bir oyuncu grubu var. Mağlubiyete isyan edecek tek bir futbolcu yok, olan da tribündeydi zaten. Bu nasıl bir gamsızlık, bu nasıl formsuzluk, bu nasıl hedefsizlik. Fenerbahçe futbolcusu hedefsiz olmamalı, amaç o formayı giymek değil o formayla kupa kaldırmaktır. Fakat Fenerbahçe 6 yıldır ne kupada ne ligde bir tane kupa kaldırdı.

Senin için hazırladığımız haberler