Testis kanseri olan Sebastien Haller ameliyat oldu!

Kerem Ergün
26.11.2022 - 23:32 | Son Güncellenme: 27.11.2022 - 17:11

Sezon başında Borussia Dortmund'a transfer olan Sebastien Haller'in testis kanseri olduğu ortaya çıkmıştı. Golcü oyuncu ameliyat oldu. Tüm detaylar...

Testis kanseri olan Sebastien Haller ameliyat oldu!

AJANSSPOR - DIŞ BASIN

Testis kanserine yakalan Borussia Dortmund futbolcusu Sebastien Haller'den yeni bir haber var.

Ameliyat oldu

Testis kanseri sebebiyle sahalardan uzak kalan Sebastien Haller, ameliyat oldu. 28 yaşındaki oyuncu ameliyat olduğunu sosyal medya hesabında paylaşırken şu ifadeleri kullandı: "Rehabilitasyon sürecindeki ikinci adım. İkinci ameliyatım da gayet iyi geçti. Sağlıkçılara tüm yardımları için çok teşekkür ederim."

Sebastien Haller'in paylaşımı

İlgini Çekebilir
Testis kanseri Haller ilk kez konuştu! "Karım bununla başa çıkabildi ama annem..."
Habere Git

Hayallerine ara vermek zorunda kaldı

Sebastian Haller, yaz transfer döneminde 35 milyon Euro bonservis bedeliyle Ajax'tan Bundesliga ekibi Borussia Dortmund'a transfer oldu. Resmi sözleşmeye imza atan futbolcu için her şey iyi gidiyordu. Fakat Haller, bir gün kendisini kötü hissetmesi üzerine kulübün sağlık görevlilerinden yardım istedi. Bunun üzerine kulübün sağlık ekibi Fildişi Sahilli futbolcuyu bir dizi testten geçirdi. Testlerin sonucunda Haller'in testis kanseri olduğu ortaya çıktı. Borussia Dortmund'ta Haller'in sağlık durumu hakkında bir bildiri yayımladı ve oyuncusunun testis kanseri olduğunu kamuoyuna duyurdu. 

Şampiyonlar Ligi tarihine geçti

Geçen sezon Ajax forması giyen Sebastien Haller, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde gösterdiği performansla turnuvanın tarihine geçti. Hollanda ekibinin şampiyonadaki ilk 5 maçında 9 gole ulaşan Haller, Şampiyonlar Ligi kariyerinin ilk 5 maçında 9 gol atan ilk futbolcu oldu. 

Haller'in bu golleri attığı takımlar:

  • Sporting Lizbon (1. maç): 4 gol
  • Beşiktaş (2. maç): 1 gol
  • Borussia Dortmund (3. maç): 1 gol
  • Borussia Dortmund (3. maç): 1 gol
  • Beşiktaş (5. maç): 2 gol
  • Sporting Lizbon (6. maç): 1 gol

Not: 6. maçta attığı gol tarihe geçmesini sağlayan istatistiğe dahil değil.

Şampiyonlar Ligi'nde 11 gole en hızlı ulaşan futbolcu

Sebastien Haller, geçen sezon Ajax formasıyla adeta gole doymadı. Ajax, UEFA Şampiyonlar Ligi'nin son 16 turunda Portekiz ekibi Benfica ile karşılaştı. Karşılaşmanın 29. dakikasında fileleri sarsan Sebastien Haller, bu golüyle UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 11 gol en hızlı ulaşan futbolcu oldu. Eşleşmenin ilk maçı 2-2 biterken ikinci maçı Benfica 1-0 kazandı ve Ajax turnuvaya veda etti.

İlgini Çekebilir
Kanserle savaşan Haller'den fotoğraflı mesaj
Habere Git

Sebastien Haller'in kariyeri

Kariyerinde West Ham United, Ajax ve Borussia Dortmund gibi takımların formasını giyen Sebastien Haller, kulüp takımları adına 352 maça çıkarken 153 gol, 57 asistle oynadı. Fildişi Sahili Milli Takımı'nında formasını giyen Haller, ülkesi için çıktığı 15 maçta 4 gol ve 1 asist üretti. Transfermarkt verilerine göre güncel piyasa değeri 35 milyon Euro olan 28 yaşındaki futbolcunun Borussia Dortmund ile 30 Haziran 2026'ya kadar sözleşmesi bulunuyor.

Senin için hazırladığımız haberler