Galatasaray Haberleri | Leicester City'in Eski Oyuncusu Tete, İngilizleri Pişman Etti

Orhan Gülek
23.09.2023 - 12:12 | Son Güncellenme: 23.09.2023 - 12:21

Transfer haberleri... İngiliz yazar Dan Owen, Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'nde oynadığı Kopenhag maçından sonra İskoçlar'ın Tete pişmanlığını yazdı.

Galatasaray Haberleri | Leicester City'in Eski Oyuncusu Tete, İngilizleri Pişman Etti

AJANSSPOR - HABER

Şampiyonlar Ligi A Grubu ilk maçında Galatasaray, Danimarka temsilcisi Kopenhag ile kozlarını paylaştı. Heyecan dolu maçta sarı-kırmızılı ekibin yıldız futbolcusu Tete, gösterdiği performans ile parmak ısırttı.

Owen, İskoçlar'ın Tete pişmanlığını yazdı

Karşılaşmanın 88. dakikada oyuna sonradan giren Tete golünü attı ve takımına 1 puanı kazandırdı. İngiliz yazar Dan Owen ise, Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'nde oynadığı Kopenhag maçından sonra İskoçlar'ın Tete pişmanlığını yazdı.

"Leicester City'e geldiğinde de bu performansı sergiledi"

Owen haberinde şu ilginç ayrıntılara yer verdi:

"Tete'nin yeni bir kulüpte, anında etki yaratma yeteneği konusunda hiçbir zaman şüphe duyulmadı. Leicester City'e geldiğinde de Aston Villa'ya karşı kariyerinin en iyi performansını sergiledi. Şimdi adının Galatasaray tarihine yazılması için sadece 5 maça ihtiyacı olduğunu gösterdi. Ancak bu 23 yaşındaki oyuncuyu 18 aydır yakından izleyenler için sürpriz olmamalı.

İlgini Çekebilir
Galatasaray'daki istifanın sebebi Erden Timur mu?
Habere Git

Tete'ye Zinedine Zidane benzetmesi

Shakhtar Donetsk'ten gelen oyuncunun Kopenhag karşısında yedek kulübesinden gelerek oyunu değiştirdiğini söylemek yetersiz kalır. Tete, Zinedine Zidane derlemesine benzeyen, kontrollü, lazer güdümlü bir voleyle golü kendisi attı. Tete, bu golle Celtic'in onu neden çok istediğini de gösterdi. Tete'nin şimdi yapması gereken, başlangıç etkisinin uzun sürebildiğini kanıtlamak. Lyon'da hızla gözden düştü, Leicester City'de aynı etkiyi tekrarlamakta zorlandı ancak King Power'e onu getiren menajerin 2 ay sonra ayrılması da bunda etkili oldu.

"Rodgers ile Tete, yeniden buluşabilirlerdi"

Brendan Rodgers onu, 'Topu alabilen, pas verebilen, topu koruyabilen, koşu yapabilen ve çalışkan bir sağ kanat. Futbolu biliyor. Oynamaya çalıştığımız taktiğe uyumlu, dokunuşları kusursuz' sözleriyle anlatmıştı. Raporlara göre yazın Rodgers ve Tete'nin yeniden bir araya gelme ihtimali vardı. Ancak bu mümkün olmadı. Avrupa futbolunun en büyük sahnesinde Tete'nin ihtiyacı olan yetenek değil, yeteneğini uzun süre koruyabilmesi."

Tete, Şampiyonlar Ligi haftasına damga vurdu

Tete'nin Kopenhag'a attığı gol Devler Ligi'nde haftanın en iyisi seçildi. Maçın adamı da seçilen Tete, en iyi 11'de de yer aldı. Sambacı'nın Boey'e yaptığı asist de günün en iyi servisi seçildi.

Tete'den Kamil Grabara'ya yanıt!

Öte yandan Galatasaray'ın yeni transferi Tete, sosyal medya hesabından paylaşım yapan Kopenhag kalecisi Kamil Grabara'ya tepki gösterdi.

Polonyalı file bekçisi, kişisel sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Bu b*k çukurundan üç puanla ayrılmayı hak etmiştik ama hayat bu, devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Galatasaray taraftarının tepisi üzerine Grabara, ifadesini "Bu b.oktan maçtan" olarak değiştirdi.

Kopenhag kalecisi Kamil Grabara'nın yaptığı tahrik edici paylaşıma Galatasaray'ın Brezilyalı oyuncusu Tete, TNT Sports Brasil Instagram hesabına yorum yaptı ve karşılık verdi.

Tete, "Takımını tanımıyorum bile. Ondan ağlara giden topu çıkarmasını istedim. Berbat bir kaleci." ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler