Galatasaray, Tete'nin lisansı için FIFA'dan haber bekliyor!

Akın Ungan
16.08.2023 - 17:21 | Son Güncellenme: 16.08.2023 - 17:50

Galatasaray, yeni transferi Tete'ye henüz lisans çıkaramadı. Oyuncunun Shakhtar Donetsk ile devam eden davası nedeniyle FIFA'dan haber bekleniyor. Detaylar.

Galatasaray, Tete'nin lisansı için FIFA'dan haber bekliyor!

Salim MANAV - AJANSSPOR

Ukrayna'daki savaş nedeniyle Shakhtar Donetsk takımı ile olan sözleşmesini tek taraflı fesheden Tete, Galatasaray'a imza attı. Fakat Ukrayna temsilcisinin durumu FIFA'ya taşımasıyla başlayan süreç yüzünden Sarı-Kırmızılılar yeni oyuncusuna henüz lisans çıkaramadı.

Süreç maksimum 15 gün sürecek

Shakhtar Donetsk'in Tete ve Galatasaray'a yaptırım isteyen şikayetinde konu FIFA'ya taşındı. Dava sürecinin maksimum 15 gün sürdüğü bildirilirken, Galatasaray FIFA'dan gelecek haberi beklemeye koyuldu.

Geçici lisans talep edildi

Galatasaray, 2023/24 sezonunun başlaması ve müsabakaların devam etmesi nedeniyle FIFA'ya gitti. Dursun Özbek yönetimi, Tete için FIFA'dan geçici lisans talep etti.

İlgini Çekebilir
Kara Kartal'dan Aslan'a 007 James Bond filmi!
Habere Git

FIFA'dan Galatasaray'ın talebine olumlu yanıt gelmemesi durumunda Sarı-Kırmızılılar, önümüzdeki lig ve Avrupa maçlarında Tete'yi oynatamayacak.

Shakhtar, Tete'nin savaş sırasında döndüğünü bildirdi

FIFA, Ukrayna ile Rusya arasındaki savaş nedeniyle bu ülkelerde oynayan futbolculara sözleşmelerini tek taraflı olarak feshederek, kariyerlerine farklı takımlarda devam etme hakkı tanımıştı. Tete de bu haktan yararlanarak Galatasaray'ın yolunu tuttu. Shakhtar Donetsk ise Tete'nin savaş sırasında Ukrayna'ya geri döndüğünü ve FIFA'nın tanıdığı tek taraflı fesih hakkının artık kendisi için geçerli olmadığını belirterek başvuru yaptı.

Ukraynalılar 10 milyon Euro istiyor

Tete'nin transfer sürecini sürdüren Galatasaray ise hukuki araştırmaların ardından ilerleyen dönemde herhangi bir sorunla karşılaşılmayacağını düşünerek transferi noktalamıştı. Gelinen noktada Ukrayna ekibi, Tete'den 10 milyon Euro'luk bonservis bedelini kulübe getirmesini talep ediyor.

Senin için hazırladığımız haberler