"Tetteh, bu ligin yeni Sörloth'u olacak"

28.10.2020 - 12:09 | Son Güncellenme: 28.10.2020 - 12:18

Yeni Malatyaspor yöneticisi Hakkı Çelikel Beşiktaş maçı öncesi çok özel açıklamalar yaptı. Ligi ilk 5 içinde bitirmek istediklerini söyleyen Çelikel, Galatasaray'ın daha önce transfer gündemine gelen Benjamin Tetteh'ten Trabzonspor'da gol kralı olan Alexander Sörloth gibi bir patlama beklediklerini açıkladı.

"Tetteh, bu ligin yeni Sörloth'u olacak"

Süper Lig ekiplerinden Yeni Malatyaspor’un basın sözcüsü Hakkı Çelikel, bu sezonki hedeflerinin ilk 5 içinde yer almak olduğunu söyledi. Beşiktaş maçında 3 puan hedeflediklerini ifade eden Çelikel, yeni transferlerinden biri olan Alexander Tetteh’ten, Trabzonspor'da geçen sezon gol krallığı yaşayan ve bu yıl Alman ekibi Leipzig'e giden Alexander Sörloth performansı beklediğini söyledi.

Radyospor’da Gün Ortası programında Emrah Karalinç’in sorularını yanıtlayan Hakkı Çelikel’in açıklamaları şu şekilde:

"Transferde gecikme sebebimiz doğru isimleri kadroya katabilmek içindi"

Gençlerbirliği galibiyetinin kendileri için öneli olduğunu söyleyen Çelikel, “Bizim de beklentimiz galibiyetti. Biz takımımıza güveniyoruz. Bu takımı kurarken, biraz sabırları da zorladık. Geç kaldık belki ama doğru transfer yapmak kolay değil. Takımımızın oyun performansından memnunuz. Yönetimden teknik heyete kadar herkesi kendi adıma tebrik ediyorum” dedi.

"Başarıya aç futbolcularla çalışmak daha verimli oluyor"

Başarıya aç, deneyimli ve hedefi olan futbolcuları transfer ettiklerini söyleyen Çelikel, sezon öncesi dönemde yoğun bir çalışma yaptıklarını ifade etti. Çelikel, ”İsteyen futbolcularla çalışmak daha verimli oluyor. Tecrübe de işin başka bir tarafı. Biz bir harmanlama yapmak istedik. Kendisini göstermek isteyen ve tecrübeli oyuncular var. Malatya’ya katkı vermek isteyen oyuncuları izleyip aldık. Çok emek verdik. Aldığımız oyunculardan memnunuz. İnşallah başarılı süreç devam edecek” ifadelerini kullandı.

"Amacımız galibiyet serisi yakalamak"

Beşiktaş maçındaki hedeflerini anlatan Yeni Malatyaspor yöneticisi, ”Kötü bir sezon geçirmiştik. Üst üste 2 maç kazanamıyorduk. Önümüzdeki maçlarda takımın daha da oturacağını düşünüyorum. Alışma süreci vardır. Bu 3-5 maç daha sürebiliyor. 17 tane transfer yaptık, kolay değil. Daha da uyumlu olacağız ve iyi bir futbol oynayacağız. Beşiktaş maçı var önümüzde. O maçı da kazanmak, iyi bir seri yakalamak istiyoruz” açıklamasını yaptı.

"Hedefimiz ilk 5 içinde yer almak"

Çelikel, bu sezon ligde iddialı olduklarını da vurguladı. Yeni Malatyaspor yöneticisi ligdeki hedeflerinin ilk 5 içinde yer almak olduğunu şu sözlerle ifade etti:

“Biz takımı kurarken, ligde ilk 5 içinde yer almak istiyoruz demiştim. Bu kaliteye de sahip bir takımımız var. Başkanımız Adil Gevrek bu zor süreçte çok emek verdi. Yoğun 2 aylık transfer süreci geçirdik. Hatta bizleri de zor zamanlarda ayağa kaldırdı. Biz kötü bir süreç yaşamak istemiyoruz. İşi sıkı tuttuk. Başkanımıza teşekkür ediyorum.”

"Tetteh'ten Alexander Sörloth katkısı bekliyoruz"

Öte yandan Çelikel, daha önce Galatasaray’ın da transfer gündemine gelen Benjamin Tetteh’ten beklentilerinin büyük olduğunu açıkladı. Hakkı Çelikel, golcü isimden Trabzonspor ile gol krallığı yaşayan Alexander Sörloth gibi bir katkı bekliyor. Çelikel, ”Galatasaray, Tetteh için ciddi bir para ayırmasına rağmen anlaşamadı. Başkanımızın bu transferde fedakarlıkları var. Tetteh bu ligde Sörloth olmaya en yakın isimdir. Bu katkıyı Tetteh’ten bekliyoruz. Çok profesyonel bir oyuncu. Disiplinli ve her şeyini takıma katmak isteyen bir futbolcu. Kendisinden memnunuz. Başkanımıza ve emeği geçen herkese Tetteh transferi için de teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler