Tevfik Yamantürk'ten sert sözler: "Okul takımında oynatmayacağı adamları..."

21.09.2024 - 11:12 | Son Güncellenme: 21.09.2024 - 13:59

Beşiktaş Kulübü, Olağan Divan Kurulu Toplantısı'nda Beşiktaş Divan Kurulu Başkanı Tevfik Yamantürk ve Beşiktaş Başkanı Hasan gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Tevfik Yamantürk'ten sert sözler: "Okul takımında oynatmayacağı adamları..."

AJANSSPOR - HABER

Beşiktaş Kulübü, Olağan Divan Kurulu Toplantısı bugün gerçekleşti. Toplantıdada Beşiktaş Başkanı Hasan Arat ile Beşiktaş Divan Kurulu Başkanı Tevfik Yamantürk konuştu.

"Yol kazası olmazsa şampiyon oluruz"

Tevfik Yamantürk açıklamalarında bu yıl Beşiktaş'ın şampiyonluk yolu için şunları söyledi: "Futbol takımı iyi gittiği zaman biz de iyiyiz. Bu sene de iyi gidiyoruz. Bu sene büyük bir yol kazası geçirmezsek şampiyon oluruz. Rakiplerimizi de seyrediyorum. Motor gaz yemiyor, yürümüyorlar. Yol kazası olmazsa şampiyon oluruz. Takım öyle bir keyif veriyor ki 5-0'lık Galatasaray maçında Gedson'un kazandırdığı penaltıda ayağa fırladım. Bir hareket yaptım, bir beyle göz göze geldim. Halen utanıyorum Beşiktaş Divan Başkanı böyle bir şey yaptı diye."

"Okul takımında oynatmayacağı adamları..."

Açıklamalarında borçlar ve yollarını ayırmak istedikleri isimlerden de söz eden Tevfik Yamantürk şunları söyledi: "Ben banka borcuna önem veririm. Hiç acımasızlar, kapınıza gelirler. 100 milyon Euro civarında borç var. Bu para ödenir. Çok ciddi bir scout ekibiyle dünyanın her yerinde futbolcu arayacağız. Gönderilmek istenen oyuncularla bir türlü anlaşılamadı. Futbolculara da hak veriyorum. Madem anlaşma var, herkes buna uyacak. Benim itiraz ettiğim bir şey var, kendi paranı bu kadar rahat harcamazken, sana emanet edilen bir parayı nasıl böyle harcayıp çekip gidersin? Böyle bir düzen olmamalı. Okul takımında oynatmayacağı adamları Beşiktaş'a milyon Euro'lara aldılar. Faturayı camia ödüyor."

İlgini Çekebilir
Beşiktaş'ta yılın transferi devre arasında gelecek!
Habere Git

"Genç bir çocuk vardı, adını bile hatırlamıyorum"

Yamantürk, Beşiktaş'ın harcamaları hakkında ise şu değerlendirmede bulundu: "İstanbulspor'dan alınan genç bir çocuk vardı, adını bile hatırlamıyorum. Ismael'in hoca olduğu Alanyaspor maçında 35-40 metreden faul yaptı. 3-0 öndeydik, kırmızı kart gördük. Maç 3-3 bitti. 2.5 milyon Euro ödediler bu çocuğun yüzde 50'sine. Kime para ödemek için bu parayı ödediniz? Buna kimsenin hakkı yok. Var mı böyle bir yer yüzü düzeni? El kaldırılıyor, ibra oluyorlar. Kul sormazsa Allah sorar. Yapanın Allah korkusu olsa, bu işi yapmaz."

"Görevi devraldıktan sonra sıkıntılı günler geçirdik"

Beşiktaş Başkanı Hasan Arat ise açıklamalarında "Görevi devraldıktan sonra sıkıntılı günler geçirdik. Saha sonuçlarında son derece üzüldük ve çözüm aradık. Bize inancınızı kaybetmediniz. Taraftar bize büyük bir inançla desteğini gösterdi. Tüm Beşiktaşlılardan bize verdiği destekten dolayı şükranlarımı sunuyorum. Beşiktaş büyük bir değişim sürecinde." dedi.

"Beşiktaş bu zorlukların üstesinden geliyor"

Beşiktaş'ın kurumsal ve ekonomik anlamda önemli değişimler geçirdiğini belirten Hasan Arat şöyle konuştu: "Kurumsal yapısında, ekonomisinde çok büyük değişimler yaşıyor. Büyük camialarda kısa sürede değişim yaratmak çok zordur. Buna rağmen Beşiktaş bu zorlukların üstesinden geliyor. Beşiktaş'ta mazeret üretmek yerine sonuç üretmeye çalışıyoruz. Biz göreve geleli 292 gün olmuş. Bize 9 yıl gibi geldi. 198 iş günü görev yaptık. 2023 seçimleriyle birlikte büyük değişimlerin yaşanması için uzun ve zor bir yola çıktık. Seçimden bugüne kadar geçen 9 aylık sürede 15 bin üyelik başvurusu oldu. Beşiktaş büyüklüğüne yakışır bir heyecanı yakaladı. Bağımsız bir camia haline geldik."

İlgini Çekebilir
Beşiktaş'tan efsane gazeteciye veda mesajı!
Habere Git

"10 binin üzerinde üye kabulü oldu"

Hasan Arat, Beşiktaş'taki üye kabulleri hakkında "10 binin üzerinde üye kabulü oldu. İstanbul'un sahibi, Boğaz'ın sahibi şanlı Beşiktaşımıza hepiniz hoş geldiniz." dedi.

"Beşiktaş artık doğru yoldadır"

Hasan Arat açıklamalarına şu sözlerle devam etti: "Beşiktaş'ta artık zihniyet değiştirilmiştir. Beşiktaş artık doğru yoldadır, hedeflerine koşmaktadır. Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanımızın davetiyle Külliye'de kendisini ziyaret ettik. Bizi çok güzel ağırladılar. Devlet, Beşiktaş'ı sever, Beşiktaş da devletini sever. Cumhurbaşkanlığına şükranlarımızı sunuyoruz."

"Futbol takımımızda büyük değişimler oldu"

Beşiktaş'ın kısa süredeki başarılarına da dikkat çeken Hasan Arat "Futbol takımımızda büyük değişimler oldu. Burada yaşanan değişim şifrelerini seçimden önce size açıkladık. 71 gün içinde oynadığımız 2 finalde bir Türkiye Kupası ve bir de Süper Kupa kazandık." ifadelerini kullandı.

"Hentbolda çok büyük bir başarıya imza attık"

Takımda kaynaşmanın hızla oluşmasının başarıyı getirdiğini de vurgulayan Hasan Arat, hentbol, kürek ve voleybol takımları için ise şunları söyledi: "Hentbolda çok büyük bir başarıya imza attık. Göreve geldikten sonra 3 kupa kazandık. Kendilerini tebrik ederim. Kürekte büyük yatırım yapıldı ve U16'da kupalar ve madalyalar kazandık. Voleybol kadında iyi bir mücadeleye gireceğiz."

Hasan Arat'tan teşekkür

Açıklamalarında Beşiktaş'ta yer alan birçok isme de değinen Hasan Arat şu ifadeleri kullandı: "Hiçbir başkan, yapmış olduğu görevi tek başına yürütemez. Tüm yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımızdan gurur duyuyorum. Hüseyin Yücel, ikinci başkanımız ve kulübümüzün önemli transformasyonumuzda en önemli rol oynayan arkadaşlarımızdan birisi. Kulübümüzün en sıkıntılı dönemlerinde yanımızda oldu. Mete Vardar, as başkanımız. Mete, hayatını Beşiktaş'ta yaşayan birisi. Futbol takımımızın tüm kafilesinden sorumlu. En sıkıntılı zamanda yanlarında oldu. Beşiktaş'ın ne zaman neye ihtiyacı olsa Vardar ailesi yanımızda olmuştur. Asbaşkanımız Onur Göçmez, kolunda kartal dövmesi olan, futbolu çok iyi bilen birisidir. Beşiktaşımıza büyük emekler veriyor. Sana şükranlarımızı sunuyorum."

Arat açıklamalarına şöyle devam etti: "Kaan Şakul, genel sekreterimiz. Neredeyse 18 saatini kulübümüzde geçiriyor. Çok koyu bir Beşiktaşlı. Ne zaman hatalı bir karar verecek olsan en son Kaan'a gidiyoruz. Kaan her zaman adaletin sesi oluyor. Feyyaz hocam, çok iyi golcüydü de yönetimde bu kadar performans vermesi şaşırtıcı oldu. Ümraniye'de yatıyor kendisi. Işın hocam da gecesini gündüzüne katıyor. Beşiktaş'a büyük emekler veriyor. Beşiktaş'ı yaşar, iyi ki varsın hocam."

Hasan Arat ayrıca şunları söyledi: "Çağlayan Tugal, tesislerimizde çok önemli işler yaptı. Sabahın 6'sında Ümraniye'ye gidiyor. Onlar çok büyük emek veriyorlar. Başkanlar tek başına bir şey yapamaz. Benim dava arkadaşım, Ekrem Keçeoğlu gecesini gündüzünü buraya harcıyor. Bu kulübün bekçileri var, Kadir kılıç'ın neler yaptığını göreceksiniz. Burak Arslan, Feyyaz Uçar'ın formasıyla yatıp kalkmış. Şimdi yan yanalar. Beşiktaş için her şeyini yapan dostlardan birisidir. Cüneyt Sezgin bey büyük emekler verdi. Yalçın Ayayadın, Kartal Yuvası'nı uçurmaya başladı."

"Türkiye'deki en iyi saha bize ait"

Beşiktaş'ta tesislerden sorumlu olan yönetim kurulu üyesi Çağlayan Tuğal ise açıklamalarında yenilemeler hakkında şunları söyledi: "Çatı yenilememiz bitiyor. Ayın 15'i demiştim ama birkaç günlük gecikme hoş görülür diye düşünüyorum. Çok zor bir işti. Dağcı arkadaşlarımız çalıştı, hepsi Beşiktaşlıydı. Yukarıda büyük bir rüzgar vardı, gece gündüz çalıştılar. Ben çok mutluyum. Yeni yaptığımız çatı, eskisine oranlar akustiği daha iyi bir malzeme. Dünyadaki yüzde 70 çatılar, bu markayı taşıyor. Biraz daha pahalı bir malzemeydi. Fransızlarla toplantıya oturduk. Martılar çatımızı yiyorlar, 15 senelik garanti vermeniz lazım dedik. Adamlar ilk kez bunun altına imza attılar."

Tuğal şu sözlerle devam etti: "Zeminin tamamen kazıyıp yeni kumları serip, serme çim ve hibrit çimlerle şu anki haline getirdik. Türkiye'deki en iyi saha bize ait. Her sene bu çimi yapabilmemiz için yenilememiz lazım. Bu büyük maliyet ama bunu yapmamız gerekiyor."

"Oyuncularımız saha değişimi hissetmiyor"

Çağlayan Tuğal açıklamalarında sahalar hakkında ise şunları söyledi: "Geçtiğimiz yıllarda adale sakatlığı oluyordu. Bizim şu an 4 tane sahamız var ve hepsi birbiriyle aynı. Oyuncularımız saha değişimi hissetmiyor. Bu çok önemli. Tesislerde çok değişiklikler yaptık. Soğuk hava deposu yoktu. Soğuk hava deposu yaptık. Buz dolabından soğuk hava deposuna transfer olduk. Yapacağımız birtakım iyileştirmeler var. Hem oyuncuların kullandığı alanlar hem de aydınlatmalar açısından..."

"3 sene sonra bu yaptığımız yatırımı sıfırlayacağız"

Beşiktaş'ın yarınki Eyüpspor maçı sonrası aydınlatma çalışması olacağını da belirten Tuğal "Yarınki maçtan sonra aydınlatmaları değiştireceğiz. Bu armatürler led aydınlatma olduğu için enerjiyi yüzde 50 oranında düşüreceğiz. 3 sene sonra bu yaptığımız yatırımı sıfırlayacağız." dedi.

"O işlerin yapılmaması gerekiyordu"

Beşiktaş JK Yönetim Kurulu Üyesi Kaan Şakul mali kurul hakkındaki açıklamalarında şunları söyledi: "Çok zorlu bir dönemden geçtik. Mali genel kurulda hazırlık yapıyoruz. Seçimden önce kulübün içinde değildik. Sağlıklı veri tabanımız yok. Güvenlik duvarımız zayıf. Veri tabanı olmadığını fark ettik. Üyelik sicil programını devraldık. 2003 üyeliklerine çok girmek istemiyorum ama oradaki hikaye bambaşka. O işlerin yapılmaması gerekiyordu. Referanssız üye, sicil kurulundan geçmemeli. İnsan kaynaklarına yatırımlarımız devam edecek. Ciddi ilerleme olunca size bilgi aktaracağız."

"Farklı konularla uğraşmak zorunda kaldık"

Kaan Şakul açıklamalarına şu sözlerle devam etti: "Yaz sezonuna başlamadan önce farklı konularla uğraşmak zorunda kaldık. 2023-2024 sezonunda TFF'ye bildirilen kadroyu ve şimdiki kadroyu baz alalım. Geçen sezon başında oyuncu sayımız 30, şu an bunun 16'sı yok. 14'üyle devam ediyoruz. 30 oyuncunun altyapıdan yükselen sayısı 2. Semih ve Serkan Emircan kardeşimiz. Ersin'i saymıyoruz. Bu yıl 28 oyuncu bildirdik. 14'ün üzerine 11 transfer yaptık. 3 tane daha ekledik, akademiden yükselen oyuncu sayısı 5 oldu. Kiralık gidip gelenler de oldu. Kısa dönemde 9.5 aydır buradayız, 40 küsur transfer işlemi yapmak zorunda kaldık, bugünkü kadroya ulaşabilmek için."

"Bu kadar kapsamlı dönüşümü yaparken bütçeyi..."

Açıklamalarında harcamalara da ayrıca değinen Şakul şunları söyledi: "Geçen sene sezona başlarken, garanti maaş ve imza parası 35 milyon Euro... Vergi ve maç başı daha yok. Bu sene kurduğumuz 28 oyuncunun net maaş ve imza parası 42 milyon Euro'dur. Bu kadar kapsamlı dönüşümü yaparken bütçeyi sadece 7 milyon Euro yükselttik. Çok daha fazla maliyet çıkabilir diyorduk ama durum budur. 9.5 ayda ödediğimiz rakamları baz aldım. Bonservisler, Cas cezaları vs. 12.6 milyon Euro kasadan çıktı. 1.3'ü henüz ödenmedi ama ödenecek. Geldiğimizden bu yana vergi, SGK ve kredi ödemeleri 40.4 milyon Euro. Bunun 700 milyon TL'si bankalara yapılan ödeme, geri kalanı devlete ödediğimiz rakamlar."

"Karşılaştığımız yük, öngörülebilir bir yük değildi"

Kaan Şakul ayrıca şu değerlendirmelerde bulundu: "2.5 yılda toplam faiz 1.2 milyar TL iken son 9 ayda 1 milyar TL'dir. Biz bunun 700 milyon TL'sini ödedik. Karşılaştığımız yük, öngörülebilir bir yük değildi. Bizden önceki dönemin faiz oranı yüzde 15, şu an yüzde 52. 2.7milyar TL ana para borcumuz var. Bu kulübe her sene 1.5 milyar TL faiz gelecek. Yazık bu paralara. Bizim bugün yarın değil ama orta vadede bütün camianın ön plana koyması gereken konu, bankalardan kurtulmak olmalı. Bizim her sene 1.5 milyar TL ödeyecek paramız yok."

İlgini Çekebilir
Beşiktaş'tan karaborsa bilet açıklaması!
Habere Git

"Borçlarımızı ödedik"

Kaan Şakul sermayeler hakkında "12 senedir yapılamayan sermaye artışını yaptık. 240 milyon TL sermayesi vardı. Bu negatif yapıyla teknik olarak iflas edersiniz. SPK'nın desteğiyle 1 milyar 200 milyon TL'ye çıkardık. Borçlarımızı ödedik ve kulübün harcamalarında kullandık." dedi.

"Hedefimiz forma satışını 400 bine çıkarmak"

Açıklamalarında Kartal Yuvaları hakkında da konuşan Kaan Şakul "Kartal Yuvaları, oldukça rayına girdi. Karlılığı iyi seviyededir. En önemli hedefimiz forma satışını 400 bine çıkarmak. 2 milyar TL ciroya ulaşmak istiyoruz." diyerek hedeflerini belirtti.

"Bu durum bizi ayağa kaldırdı"

Kaan Şakul ayrıca biletler hakkında ise "Rakiplere göre fiyatları makul seviyede artırmamıza rağmen bilet seviyemiz Euro olarak 34.5 milyon Euro ile kapatacağız. Bu tarihi bir rakam. 20 milyon Euro gibi devam eden gelirleri 34.5 milyon Euro ile kapatıyoruz, bu tarihi bir rekordur. Bu durum bizi ayağa kaldırdı. Localar indirim yapacak yerler değildir. Ticari bir şey değildir. Lütfen indirim talep etmeyiniz." dedi.

"Beşiktaş yasa dışı anlaşmalar yapıp devletimizi aldatmaz"

Kaan Şakul açıklamalarında vergi ödemeleri ve yasa dışı anlaşmalar için ise şunları söyledi: "Beşiktaş yasa dışı anlaşmalar yapıp devletimizi aldatmaz. Belki bazen vergisini geç öder ama kaçırmaz. Tribün gelirlerimizde karaborsa dahil değildir. Beşiktaş kendi taraftarını kazıklamaz. Yasa dışı şirketleriyle yapacağı anlaşmalarla tek maçlık gelir sağlamaz, gerçek sponsorluk yapar. Şartlar ne olursa olsun şerefiyle oynar hakkıyla kazanır, Beşiktaş budur."


"Bazı şeyleri söyleyemiyoruz, utanıyoruz"

Beşiktaş Başkanı Hasan Arat açıklamalarında transferler hakkında ise "Televizyondan, telefondan seyrederek oyuncu transfer edilen sistem, bu kulübe çok büyük zarar verdi. Bir diğer oyuncu geliyor, dolanıyor, tesislerden kaçıyor, imzala diyoruz, imzalamıyor. Transferin son gününde imzaladık. Çok yazık şeyler yapılmış. Bazı şeyleri söyleyemiyoruz. Utanıyoruz. Kendi şirketinizde bu işi yapar mısınız? Nasıl buna imza attınız? Nasıl incelediniz?" ifadelerini kullandı.

"Bize acil bir oyuncu transfer edin, isminde "ic" olsun, meşhur olsun"

Başkan Hasan Arat açıklamalarına şöyle devam etti: "Futbol takımıyla başlamak istiyorum. Giden oyuncu sayısı 42. Biz göreve geleli 9 ay oldu. 42 sporcuya Beşiktaş maaş ödüyordu. Bunlar çok yüksek ücretler. Gece yarısı partilerde transfer edilen oyuncular var ya, maliyetleri 5 milyon Euro olan. Bu, kulübe çok büyük zarar verdi. Size basit bir örnek vereyim, 'Bize acil bir oyuncu transfer edin, isminde "ic" olsun, meşhur olsun' diyorlar. Gece yarısı getiriyorlar. Arkadaşın bize maliyeti 5 milyon 165 bin Euro. Oynadığı süre Türkiye Kupası dahil 711 dakika. Maç başı maliyeti 224 bin Euro. Yollamak için canımız çıktı. Bir diğer oyuncu geliyor, dolanıyor, tesislerden kaçıyor, 'imzala' diyoruz, imzalamıyor. Transferin son gününde imzaladık. Çok yazık şeyler yapılmış. Bazı şeyleri söyleyemiyoruz. Utanıyoruz. Kendi şirketinizde bu işi yapar mısınız? Nasıl buna imza attınız? Nasıl incelediniz?"

"Gio gelir gelmez..."

Arat açıklamalarında "Gio gelir gelmez 'Türkiye Kupası'nı Serdar Topraktepe' aldı dedi. Ekibinde olmasını istedi ve Serdar Topraktepe ekibinde. Bir kişilik bir ekip değil. Bu ekibe, aşağıdan sürekli oyuncu yetiştiren Samet Hoca var. Bugün hoca, 'Immobile geldi.' dedi. 'Semih ve Mustafa bana yeter' dedi. Onları nasıl oynattığını görüyorsunuz." dedi.

"Beşiktaş'ın bu takımına sahip çıkalım"

Beşiktaş'ın transfer çalışmalarında menajerlerin yer almasını istediğini belirten Hasan Arat ayrıca şunları söyledi: "Buraya menajerleri sokmayacağım demiştim. Bu yapılan transferlerde içeride kimsenin olmadığını biliyor musunuz? Bunların hepsini ekibimiz yaptı. 20 ülkenin üzerinde scout ekibimiz var. Her yerde çalışıyorlar. Çok ciddi teknolojiler kullanıyoruz. Yapay zeka kullanıyoruz. Data analizlerini, video analizlerini kullanıyoruz. Karakter testine kadar yapıyoruz. Karakter testini biz bu dönemde gördük. İyi oyuncu olması gerekmez önce iyi karakterli olması gerekiyor. Beşiktaş'ın bu takımına sahip çıkalım."

"Gelin ben sizi seçtiririm dönemi bitmiştir"

Kulüpteki seçimlere de değinen Arat "Beşiktaş'ta şu kadar oyum var, gelin ben sizi seçtiririm dönemi bitmiştir. Beşiktaş, halkın takımıdır. Halk gelip burada seçecek." dedi.

"Beşiktaş’ın devletten saklayacağı hiçbir şey yoktur!"

İzmir'de 123 dönümlük bir arazinin Beşiktaş'a tahsis edildiğini belirten Hasan Arat şunları söyledi: "Devletimiz İzmir'de bize 123 dönüm güneş enerjisi santrali yapmak için arsa tahsis etti. İmzalandı, artık Beşiktaş'ın malı. Sayın Cumhurbaşkanımız bizi çok güzel ağırladılar. Devlet, Beşiktaş'ı sever; Beşiktaş, devletini sever. Beşiktaş, devlet ve milletine sonsuz sadakat içerisindedir ve sonsuza kadar da böyle olacaktır. Çankırı'da da 203 dönüm daha yer aldık. Bu iki yerde çalışmalara başlıyoruz. Hem kendi enerji giderlerimizi düşüreceğiz hem de gelir getiren bir kar merkezi olacak. Beşiktaş’ın devletten saklayacağı hiçbir şey yoktur!"

"Her şeyin peşinde olacağız"

Hasan Arat açıklamalarında "Her şeyi bilin, malınıza sahip çıkın. Daha neler var. Sıkılmayın, dinleyin. Biz gelip geçiciyiz. Öyle bir protokolle, Şan Ökten'i bir imzayla yönetim kurulu kararı olmadan vermek kimsenin haddine değil! Her şeyin peşinde olacağız." dedi.

"Hangi vicdanla yaptınız gidişe 1 hafta kala?"

Hasan Arat açıklamalarında ayrıca "Biz gelmeden 1 hafta önce konser sözleşmesi yapılmış. Stadı 1.5 milyon dolara kiralamışlar. Saha maliyeti 1.5 milyon dolar zaten. Senetler alınmış gidilmiş. Hangi vicdanla yaptınız gidişe 1 hafta kala? Beşiktaş'ın Fulya'da Carrefour'dan alması gereken kira 1 milyon 528 bin TL. Carrefour hiçbir şeye yanaşmıyor. 'Biz anlaşma yaptık, çıkmayız' diyor. Beşiktaş buradan aylık 285 bin TL alıyor. 5 tenis kortu, 1 havuz, 1 spa, reklam hakları, 300 araçlık otopark ve ofisleri siz 2021 yılı Ocak ayında 90.000₺'ya nasıl kiraya verdiniz? Dalga mı geçiyorsunuz? Rapora göre burdan alınması gereken kira 7 milyon lira. Biz tesis bulamıyoruz şu anda." dedi.

"Beşiktaş'ın mallarına çökmüş herkese sesleniyorum!"

Hasan Arat açıklamalarında ayrıca şunları söyledi: "Bizi daha önceki başkanlarla karıştırmayın! Biraz önce yine haber yolladılar. Gelsinler televizyonlara, YouTube'a çıkalım. Beşiktaş'ın mallarına çökmüşsünüz yıllardır, ben sizle nereye çıkayım ya? Beşiktaş'ın her bir çakıl taşında, bilet parasını denkleştirmeye çalışan babaların, evlatların hakkı vardır. Beşiktaş'ın mallarına çökmüş herkese sesleniyorum! Beşiktaş'tan elinizi çekin!"

"Televizyonda da hedef gösterdiler"

Başkan Arat "Bizim kesinlikle takımımıza sahip çıkmamız lazım. 4 maçta iki kırmızı kart ve VAR'la veriliyor. Allah bunları nazardan korusun. Televizyonda da hedef gösterdiler." ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler