TFF 1. Lig'de 6 yabancı skandalı!

23.12.2020 - 18:28 | Son Güncellenme: 23.12.2020 - 18:28

Son dakika spor haberleri... TFF 1. Lig'de Adanaspor ile karşılaşan Menemenspor'da oyuncu değişiklikleri sonrası 6 yabancı futbolcu sahada yer aldı. Peki Menemenspor hükmen mağlup mu sayılacak, TFF 1. Lig yabancı futbolcu talimatı nasıl? İşte detaylar...

TFF 1. Lig’in 9. haftasından ertelenen müsabakada Adanaspor, evinde Menemenspor ile karşılaştı.

Menemenspor, 90 dakikanın sonunda 3-2 galip geldi ancak karşılaşmaya İzmir ekibinin yaptığı kural hatası damga vurdu.

Menemenspor, ilk 11'de Selmani, Domgjoni, Tidjani Anaane, Adamu Alhassan ve Kamara isimlerinden oluşan 5 yabancı futbolcuya yer verdi. 76. dakikada Şeref Özcan'ın yerine oyuna Akanbi Rasheed dahil oldu ve Menemenspor sahada 6 yabancı ile oynadı. 

İzmir temsilcisi, 3-0 hükmen mağlup sayılacak.

TFF talimatı ne diyor?

Kulüpler, 2020-2021 sezonunda en fazla 8 yabancı uyruklu futbolcu ile sözleşme yapabilecek. Tüm hakkını kullanan kulüpler için bu futbolculardan en az 1'i 1 Ocak 1996 ve daha sonraki tarihlerde doğmuş olması şartı aranacak. Sözleşme imzalanan 8 yabancı futbolcudan sadece 6'sı 18 kişilik müsabaka listesine alınabilecek. Bu futbolculardan sadece 5'i müsabakaya devam eden kadroda sahada aynı anda yer alabilecek.

20 yıl önce derbide de olmuştu!

2000 yılında Beşiktaş ile Fenerbahçe’nin İnönü Stadı'ndaki karşılaşmasında Mustafa Denizli yönetimindeki sarı - lacivertliler, oyuncu değişiklikleri sonrası sahada 6 yabancı futbolcuya yer vermişti. Maçı 3-0 kaybeden Fenerbahçe daha sonra federasyon tarafından yeniden 3-0 hükmen mağlup sayılmıştı.

Dilaver Mutlu: ''Futbolcu kardeşlerimizden özür diliyorum''

Maç sonu basın toplantısında gazetecilere açıklamalarda bulunan Menemenspor Teknik Direktörü Dilaver Mutlu, ''Maçla ilgili maçtan öncede söylemiştik. İyi futbol oynayıp öyle gitmek istiyoruz demiştik. Futbolcu kardeşlerim iyi oyun oynadılar. Golleri de buldular. 3-2 kazandık ama teknik ekip olarak bir hata yaptık. Futbolcu kardeşlerimizden özür diliyorum. 6. yabancıyı oyuna sokarak hata yaptık'' diye konuştu.

Orhan Terzi'nin görevine son verildi

6 yabancı oyuncu ile mücadele eden ve hükmen mağlup olan Menemenspor'da yardımcı antrenör Orhan Terzi'nin görevine son verildi. Kulüpten yapılan açıklamada ''Kulübümüzde yardımcı antrenörlük görevinde bulunan Orhan Terzi ile kulübümüzün ilişiği kesilmiştir'' ifadelerine yer verildi.

Senin için hazırladığımız haberler