Eyüpspor-Manisaspor maçında kural hatası! Deniz Çoban açıkladı

04.10.2021 - 16:24 | Son Güncellenme: 04.10.2021 - 16:37

Hakem yorumcusu Deniz Çoban, Eyüpspor'un Manisaspor'u 3-2 yendiği maçta hakem Alper Çetin'in açık bir kural hatası yaptığını iddia etti. İşte detaylar...

Eyüpspor-Manisaspor maçında kural hatası! Deniz Çoban açıkladı

AJANSSPOR-HABER

Türk futbolu hakem kararlarının tartışıldığı bir haftayı daha geride bıraktı. Özellikle Çaykur Rizespor-Galatasaray maçında Ali Palabıyık'ın yönetimi çok konuşuldu. Ancak tartışmalar Süper Lig ile sınırlı kalmadı. 

Düdük çaldığı halde avantaj mı oynattı? 

TFF 1. Lig'de oynanan Eyüpspor-Manisa FK karşılaşması da hakem kararıyla gündem oldu. Son dakikasına 2-2 girilen maçta hakem Alper Çetin'in, Eyüpspor lehine penaltı düdüğü çaldıktan sonra avantaj oynatarak gol kararı verdiği öne sürüldü. 

Deniz Çoban: Kural hatası var

Enes Keskin'in attığı bu golle Eyüpspor mücadeleyi 3-2 kazandı. Bein Sports'un hakem yorumcusu Deniz Çoban, bu pozisyonda kural hatası yapıldığını belirtti. Eski hakem sosyal medyadan yaptığı paylaşımda şunları aktardı:

  • Dün oynanan Eyüpspor-Manisaspor maçı…
  • Maçta 90.dakika… Hakem Alper Çetin önce penaltı düdüğü çalıyor.
  • Düdük çalındığında top henüz kaleye girmemiş, oyun alanında!
  • Top düdük sesinden sonra kaleye giriyor. Hakem buna rağmen gol kararı veriyor.
  • Açık bir kural hatası.

Özgür Çek: Penaltı vermedim diyor

Aynı görüşü savunan Manisa FK futbolcusu Özgür Çek de "Hakem önce penaltı verip sonra golü verdi. Maçtan sonra ise 'penaltı vermedim' dedi. Gerçekten yazık!" ifadeleriyle paylaşımda bulundu.

Eyüpspor-Manisa FK maçı tekrarlanır mı?

Manisa Futbol Kulübü'nün bu maçla ilgili TFF'ye başvurması bekleniyor. Bilindiği gibi kural hatası yapılan maçlar tekrarlanıyor. Ancak hakem raporunda gol öncesi penaltı vermediğini belirtirse, karşılaşmanın tekrarlanma şansı bulunmuyor.

Manisa FK'de geçtiğimiz sezon takımı yenilgisiz TFF 1. Lig'e çıkaran teknik direktör Serkan Özbalta bu maç sonunda istifa etmişti.

Senin için hazırladığımız haberler