İskenderunspor, Iğdır'ı yenerek TFF 2. Lig'e yükseldi! İşte maç özeti

Ali Bozkurt
25.05.2022 - 19:38 | Son Güncellenme: 25.05.2022 - 19:55

Jan Olde Riekerink yönetimindeki İskenderunspor, Iğdır FK'yi penaltı atışları sonucunda mağlup ederek TFF 2. Lig'e yükselen son takım oldu. İşte maç özeti ve detaylar...

İskenderunspor, Iğdır'ı yenerek TFF 2. Lig'e yükseldi! İşte maç özeti

AJANSSPOR HABER

TFF 3. Lig play off finalinde İskenderunspor ile Iğdır FK Ankara Eryaman Stadı'nda karşı karşıya geldi. Penaltılar sonucunda İskenderunspor 2. Lig'e yükselen takım oldu. İşte maça dair tüm detaylar...

Iğdır erken sevindi

Karşılaşmanın 15. dakikasında Suat Kaya ile gol bulan Iğdır FK maçın hemen başında 1-0 öne geçerek bir üst lig için umutlandı.  Suat Kaya, TFF 3. Lig'de çıktığı 30 maçta 4 gol ve 1 asist katkısı sağlamıştı. Play-Off turunda ise attığı ilk gol oldu.

Enes Soy, devreye umutlu götürdü

İskenderunspor'un golcü oyuncusu Enes Soy, ilk yarının bitimine az süre kala Iğdır FK ağlarına attığı golle beraberliği getirdi ve devre 1-1 eşitlikle sonuçlandı. Bu sezon İskenderunspor ile çıktığı 34 maçta 16 gol 1 asist katkısı sağlayan Enes, final maçında da takımını umutlandırmayı başardı.

120 dakika eşitlikle bitti

Karşılaşmanın 120 dakikası 1-1 beraberlikle sonuçlandı. İki takımda bulduğu pozisyonlardan gol çıkaramayınca TFF 2. Lig'e çıkacak takımı penaltı vuruşları belirledi. 

İskenderunspor, mutlu sona ulaştı

90 dakikası 1-1'lik eşitlikle sonuçlandı. 15'er dakikalık iki uzatma devresinde de eşitlik bozulmayınca maç seri penaltı vuruşlarına gitti. Penaltı atışları sonucunda 7-6'lık skorla gülen taraf İskenderunspor oldu ve 2. Lig'e yükselme başarısını gösterdi.

Senin için hazırladığımız haberler