TFF açıkladı! Galatasaray'da Okan Buruk'un hakem tepkisi PFDK'da

01.10.2024 - 19:43 | Son Güncellenme: 01.10.2024 - 19:53

Son dakika | Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk'un Kasımpaşa maçında hakem Oğuzhan Çakır'a gösterdiği tepki PFDK'ya sevk edildi. İşte tüm detaylar.

TFF açıkladı! Galatasaray'da Okan Buruk'un hakem tepkisi PFDK'da

AJANSSPOR HABER

Trendyol Süper Lig'in 7'inci haftasında Galatasaray, Kasımpaşa ile karşı karşıya geldi. 3-3 biten mücadelede Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk'un hakem Oğuzhan Çakır'a gösterdiği tepki gündem oldu. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Hukuk Müşavirliği, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na (PFDK) sevkleri açıkladı. Buruk, tedbirli olarak PFDK'ya sevk edildi.

Okan Buruk tedbirli olarak PFDK'da

TFF tarafından yapılan açıklamada, "GALATASARAY A.Ş. Kulübü teknik sorumlusu OKAN BURUK ’un aynı müsabakadaki “tehdidi” nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 41. maddesi uyarınca 01.10.2024 tarihinden itibaren tedbirli olarak PFDK'ya sevkine karar verilmiştir" denildi.

Kulüp çirkin ve kötü tezahürattan sevk edildi

TFF'nin Sarı-Kırmızılı kulüp hakkında yaptığı duyuruda ise "GALATASARAY A.Ş. Kulübü’nün 28.09.2024 tarihinde oynanan GALATASARAY A.Ş.-KASIMPAŞA A.Ş. Trendyol Süper Lig Şamil Ekinci Sezonu müsabakasındaki “çirkin ve kötü tezahüratı” nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 53. maddesi uyarınca PFDK'ya sevkine karar verilmiştir" ifadeleri yer aldı.

Ne olmuştu?

Galatasaray - Kasımpaşa maçının 82'inci dakikasında Kasımpaşa penaltı kazandı. Hajradinovic'in sağ taraftan kullandığı kornerde arka direkte bulunan Fall'ın kafa vuruşunda top, Jakobs'un eline çarptı. Kasımpaşalı futbolcular yoğun itirazda bulunurken, VAR hakemi Ali Şansalan hakem Oğuzhan Çakır'ı monitöre çağırdı. Çakır, VAR incelemesinin ardından Jakobs'un elle oynadığını belirterek penaltı noktasını gösterdi.

"Buna penaltı veren hakem bir daha burada maç yönetemez"

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk'un Kasımpaşa'ya verilen penaltı sonrası hakemi tehdit ettiği görüntüler ortaya çıktı. VAR kararı sonrası gelen penaltı ile ilgili Okan Buruk'un maçın dördüncü hakemi Ozan Ergün'e "Buna penaltı veren hakem bir daha burada maç yönetemez" sözleri ekranlara yansıdı.

Tedbirli olarak sevk ne demek?

TFF'nin Okan Buruk'un PFDK'ya sevkiyle ilgili yaptığı açıklamada "tedbirli" ifadesi dikkat çekti. Bu ifade Buruk'un PFDK tarafından cezasının belli olacağı tarihe kadar olan lig müsabakalarında kulübede yer alamayacağı anlamına geliyor.

Futbol Disiplin Talimatı'nda Madde 41: Kişilik haklarına saldırı, hakaret, tehdit ve tükürme

TFF veya mensuplarına, müsabaka görevlilerine, futbolculara, yöneticilere veya diğer ilgili kulüp ve kişilere, hakaret eden, söven, tehdit eden veya herhangi bir şekilde kişilik haklarına saldırıda bulunan veya basın ve yayın organları veya sosyal medya aracılığıyla bu eylemleri gerçekleştiren;

(a) Futbolculara 2 ila 5; fiillerin müsabaka görevlilerine yönelik olması halinde ise 3 ila 7 müsabakadan men cezası,

(b) Kulüp yöneticilerine 30 ila 60 gün; fiillerin müsabaka görevlilerine yönelik olması halinde ise 75 ila 150 gün hak mahrumiyeti cezası ve Süper Lig kulübü yöneticileri için 210.000. 10 TL’den 900.000.-TL’ye kadar, 1. Lig kulübü yöneticileri için 90.000.-TL’den 420.000.-TL’ye kadar, 2. Lig kulübü yöneticileri için 78.000.-TL’den 150.000.-TL’ye kadar, 3. Lig kulübü yöneticileri için 51.000.-TL’den 90.000.-TL’ye kadar para cezası,

(c) Görevlilere ve diğer kişilere 2 ila 5; fiillerin müsabaka görevlilerine yönelik olması halinde ise 3 ila 7 müsabakada soyunma odasına ve yedek kulübesine giriş yasağı veya 21 ila 50 gün arasında hak mahrumiyeti cezası ile eylemin ağırlığına göre gerekli görülmesi halinde 50.000 TL’den 500.000.-TL’ye kadar para cezası verilir.

Senin için hazırladığımız haberler