TFF açıkladı! Yarı Otomatik Ofsayt Teknolojisi geldi

Akın Ungan
12.01.2024 - 11:25 | Son Güncellenme: 12.01.2024 - 13:00

Son dakika | TFF, Süper Lig'in ikinci yarısından itibaren Yarı Otomatik Ofsayt Teknolojisi'nin kullanılacağını açıkladı. İşte tüm detaylar...

TFF açıkladı! Yarı Otomatik Ofsayt Teknolojisi geldi

AJANSSPOR HABER

Türk futbolunda hakem kararları tartışılırken Türkiye Futbol Federasyonu'ndan (TFF) flaş bir hamle geldi. Mehmet Büyükekşi yönetimi, daha önce duyurulan Yarı Otomatik Ofsayt Teknolojisi'nin kullanılmaya başlanacağını duyurdu.

İkinci yarı maçlarıyla beraber kullanılacak

Trendyol Süper Lig'de ilk yarı sona erdi. Önümüzdeki hafta sonu ise ikinci devre maçları oynanacak. TFF, Yarı Otomatik Ofsayt Teknolojisi'nin ikinci yarıda kullanılacağını açıkladı.

TFF'den açıklama

Yapılan açıklamada, "FIFA Dünya Kupası, UEFA Şampiyonlar Ligi gibi üst düzey turnuvalarda ve Serie A'da kullanılan Yarı Otomatik Ofsayt Sistemi, Trendyol Süper Lig'in ikinci yarısından itibaren Türkiye'de de kullanılmaya başlanacak. Yarı Otomatik Ofsayt Sistemi böylece Avrupa liglerinde İtalya'dan sonra ilk kez Türkiye'de kullanılmış olacak" denildi.

İlgini Çekebilir
Süper Lig'de VAR devrimi: Yarı Otomatik Ofsayt Teknolojisi devreye giriyor
Habere Git

Yarı otomatik ofsayt sistemi nedir?

Yarı otomatik ofsayt sisteminde pozisyonlarla ilgili kararların en kısa sürede, doğru şekilde verilmesi amaçlanıyor. Oyuncuların vücutlarındaki 29 farklı nokta aynı anda takip edilecek ve stadyumun farklı noktalarına yerleştirilmiş 12 özel kamera ile futbolcuların bir saniye içerisindeki 50 hareketi kaydedilecek.

Senin için hazırladığımız haberler