TFF, Ahmet Çakar için 4 ay sonra harekete geçti

16.03.2021 - 18:24 | Son Güncellenme: 17.03.2021 - 12:07

Son dakika haberleri... Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), eski hakem ve futbol yorumcusu Ahmet Çakar'ın Beyaz TV'de söylediği, "Bir faal hakemle konuştum, Fenerbahçe'yi şampiyon yapmayacaklar" sözleri üzerine gerekli tahkikatın yapılması için İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvuruda bulunduğunu açıkladı. İşte detaylar...

TFF, Ahmet Çakar için 4 ay sonra harekete geçti

AJANSSPOR - HABER

TFF, resmi internet sitesinden Ahmet Çakar'ın sözleri hakkında harekete geçtiğini açıkladı.

Fenerbahçe'nin gündeme getirdiği, Ahmet Çakar'ın 8 Kasım 2020 tarihinde söylediği, "Bir faal hakemle konuştum, Fenerbahçe'yi şampiyon yapmayacaklar" sözleri üzerine TFF 4 ay sonra harekete geçti.

"İşkence yapsalar da o hakemin ismini söylemem"

TFF'nin açıklaması şu şekilde:

Televizyon yorumculuğu yapan eski hakem Ahmet Çakar, faal bir hakemle görüşme yaptığını iddia ederek, bir süredir hakem camiasını töhmet altında bırakan açıklamalarda bulunmaktadır. Açıklamalarında herhangi bir somut kanıt sunmayan Ahmet Çakar, görüşme yaptığını iddia ettiği hakemin ismini açıklamayacağını defalarca vurgulamıştır. Türkiye Futbol Federasyonu, Ahmet Çakar’ın müteakip defalar gündeme getirdiği iddialarla ilgili gerekli tahkikatın yapılması için İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvuruda bulunmuştur.

Kamuoyuna saygılarımızla. 

Beyaz TV'de 16 Mart tarihli programda Ahmet Çakar o hakemin ismini vermeyeceğini söylerek, "Bana işkence yapsalar ben bu hakemi satmam, ismini vermem. İsmi de önemli değil. Beni kimse TFF'den arayıp da 'Hocam bu ne iş?' demedi. Fenerbahçe'den de kimse beni aramadı. MHK Başkanı Serdar Tatlı da beni aramadı. Bana meczup muamelesi de yapabilirler ama o zaman benim laflarım üzerinden soruşturma başlamayın." şeklinde konuşmuştu.

Senin için hazırladığımız haberler