Fatih Terim'den TFF'ye: ''Galatasaray'a ve bana bakış açınızı gösterdiniz''

29.04.2021 - 19:32 | Son Güncellenme: 29.04.2021 - 20:44

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, sosyal medya hesabından bir açıklama paylaştı. Terim, TFF'ye tepki gösterdi. İşte o açıklama...

Fatih Terim'den TFF'ye: ''Galatasaray'a ve bana bakış açınızı gösterdiniz''

AJANSSPOR - HABER

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, bugün TFF'nin yayınladığı açıklamanın ardından bir paylaşımda bulundu. Terim,  "TFF'nin tarafıma verdiği yanıtı şaşkınlıkla karşıladım" dedi.

Sosyal medyadan TFF'yi eleştirdi

Sarı-kırmızılı kulübün teknik direktörü, sosyal medya hesabından konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: "Süper Lig'de oynadığımız son müsabakanın ardından düzenlenen basın toplantısında, karşılaşmaya akredite edilen medya mensuplarını tarafından yöneltilen bir soruyu yanıtlamam üzerine, Türkiye Futbol Federasyonu'nun resmi internet sitesi üzerinden tarafıma verdiği garip yanıtını şaşkınlıkla karşıladım.”

Terim: Sorunun muhatabı olmadığımı söyledim

Söz konusu basın toplantısında, ne kulübüm Galatasaray ile ne de kendimle alakalı olan bir soru ile karşılaşmamın ardından, sorunun muhatabı olmadığımı, konu ile ilgili gerekli bilgilerin TFF'nin İdare ve Hukuk İşleri Sorumlusu Başkan Vekili Mehmet Baykan aracılığıyla verilebileceğini aktardım.”

Fatih Terim'den TFF'ye iğneleyici sözler

Açıklamasında “Sorunun muhatabı doğru gösterilmiş olacak ki, bugün konu üzerinde gerekli aydınlatılma Türkiye Futbol Federasyonu tarafından yapıldı” diyen Terim şöyle devam etti: 

"Bu vesileyle yardımcı antrenörümüz Ümit Davala ile birlikte ikişer müsabakadan men cezası aldığımız Çaykur Rizespor maçında yaşanan tartışmada rakip kulüp temsilcisinin söylemlerinin raporlara, "eksik" veya "yanlış" yansıtıldığını biz de öğrenmiş olduk.”

'Hassasiyetlerinden dolayı tebrik ederim'

Fatih Terim’in TFF’ye eleştirilerinde şu ifadeleri de dikkat çekti: “Bu noktada, Türkiye'de futbolun geliştirilmesi ile ilgili birçok konuda vermedikleri, zaman zaman başkanlık düzeyinde olmak üzere mensuplarına yöneltilen çok sayıda suçlamaya göstermedikleri reaksiyonu, bir basın toplantısında sorulan soru üzerine jet hızıyla vermelerinden ötürü Türkiye Futbol Federasyonu'nu ve ilgili kişileri konu hakkındaki hassasiyetleri için tebrik ediyorum.

'TFF bir ilki gerçekleştidi'

Kamuoyunu sağduyuya davet eden Türkiye Futbol Federasyonu'nun belki de tarihte ilk kez bir teknik direktörün, kendileri tarafından organize edilen basın toplantısında herhangi bir ihlal veya hakaret içermeyen söylemini niyet okuyarak resmi sitesinden yanıtlaması, kurulları ile beraber kulübüm Galatasaray'a ve tarafıma bakış açılarını ve yaklaşımlarını bir kez daha açıkça göstermiştir.”

Fatih Terim açıklamasını, “Daha önce kamuoyunda defalarca paylaştığım fikirlerimi destekleri için de kendilerine ayrıca teşekkür ediyorum" diyerek bitirdi. 

Fatih Terim, ne demişti?

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim,  Fenerbahçe’nin Kasımpaşa ile oynadığı maçta tribünle tartışmaya giren Emre Belözoğlu ve Volkan Demirel’in Profesyonel Futbol Disiplin Kuruluna sevk edilmemesini nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine "Bu sorunun muhatabı ben değilim. Bunu TFF’nin hukuk işlerinden sorumlu başkan yardımcısı Mehmet Baykan’a sorun" karşılığını vermişti.

TFF'den Terim olayında küfür vurgusu

Bunun üzerine TFF ise Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim'in, Emre Belözoğlu'ndan farklı olarak değerlendirildiğini, "Her iki müsabakada da benzer nitelik taşımasına karşın, olayların devamında küfür içerikli hakaretler söz konusu olup bu eylem nedeniyle yapılan disiplin işlemi farklılık arz etmektedir" ifadeleriyle açıklamıştı.

 

TFF: Belözoğlu ile olay aynı ama Terim küfür etti

Senin için hazırladığımız haberler