TFF Başkan Adayı Mehmet Büyükekşi'den Kulüpler Birliği Vakfı'na Ziyaret

Akın Ungan
03.06.2022 - 18:05 | Son Güncellenme: 03.06.2022 - 18:57

TFF Başkan Adayı Mehmet Büyükekşi, Kulüpler Birliği Vakfı'nı ziyaret etti. Büyükekşi, yayın ihalesi, harcama limitleri, yabancı kuralı ve deplasman yasağı ile ilgili sunum yaptı.

TFF Başkan Adayı Mehmet Büyükekşi'den Kulüpler Birliği Vakfı'na Ziyaret

16 Haziran tarihinde gerçekleşecek olan TFF Olağanüstü Genel Kurul öncesi TFF Başkanlığına adaylığını açıklayan Mehmet Büyükekşi, Kulüpler Birliği Vakfı'nı ziyaret etti. Büyükekşi, ziyaretinde yayın ihalesi ve hakem performansları da dahil olmak üzere gündemdeki birçok konu hakkında görüşlerini ve çözüm önerilerini kulüp başkanlarıyla paylaştı.

 

Mehmet Büyükekşi, yayın ihalesi, yabancı sayısı, harcama limiti, hakem performansları ile atamalar, adaletli ceza mekanizması, temsilcilik yapılanmasının gözden geçirilmesi, raporların standart hale getirilmesi ve deplasman yasağı konularındaki temel sorunlara kalıcı çözümler getirileceğini anlattı.

"Ben bu yola sizlere güvenerek çıktım"

Türk futbolunun en önemli sorununun "güven" olduğunu belirten Büyükekşi, "Dostum ve yol arkadaşım rahmetli Hasan Doğan, bu konuda hepimize önemli bir miras bıraktı. Bu davetinize icabet ederken, bu mirası en iyi şekilde temsil etmenin hepimizin boynuna borç olduğunu düşünerek burada bulunduğumu söylemek isterim." dedi.

Sözlerine devam eden Büyükekşi, "Ben bu yola, büyük bir iyi niyetle ve sizlere güvenerek çıktım, umuyorum aynı duygular içerisinde bu önemli bir yolculuğu, birlikte tamamlayacağız" diye konuştu.

Ek kaynaklarla yayın ihalesinden gelen para yüzde 15 artacak

Mehmet Büyükekşi, yayın ihalesi konusunda beklentilerin ve ihtiyaçların çok altında bir teklif olduğunu ama bazı ek kaynaklarla birleştirerek kulüplere aktarılacak toplam rakamı yüzde 15 oranında artırabileceklerini düşündüğünü söyledi.

İlgini Çekebilir
TFF Başkanlığı için ikinci aday da çıkıyor!
Habere Git

Lig koordinasyon kurulu

Büyükekşi, hakem performansları hakkında ise "Fikstürlerin belirlenmesi ve sevkler konusunda, Kulüpler Birliği'nin görevlendireceği yetkilendirilmiş bir kişinin de yer alacağı Lig koordinasyon kurulu planım var. Birlikte ve titizlikle çalışarak, adil, güvenilir ve örnek bir yenilik yaratalım istiyorum" ifadelerini kullandı.

Deplasman yasağı kalkacak, harcama limitleri iyileştirilecek ve yabancı sayısı düşmeyecek

Yabancı kontenjanının 14'den 12'ye indirilmemesi gerektiğini vurgulayan Büyükekşi'nin sunumunda, harcama limitinde yeni kanunun altında yer alacak yönetmeliklerde kulüplerin lehine iyileştirmeler yapılması, hakem performanslarının belirli kriterlerle yapay zeka sisteminde değerlendirilmesi ve deplasman yasağının kaldırılması gibi konular dikkati çekti.

Senin için hazırladığımız haberler