TFF Başkan Adayı Mehmet Büyükekşi Kimdir, Kaç Yaşında ve Ne İş Yapar?

Akın Ungan
09.06.2022 - 14:57 | Son Güncellenme: 09.06.2022 - 17:09

Mehmet Büyükekşi, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) başkan adaylarından biri oldu. Mehmet Büyükeşi kimdir, kaç yaşında ve ne iş yapar? İşte detaylar.

TFF Başkan Adayı Mehmet Büyükekşi Kimdir, Kaç Yaşında ve Ne İş Yapar?

AJANSSPOR HABER

Nihat Özdemir'in istifası ile Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) başkanlık seçimine gitti. İstifanın ardından geçici olarak yönetime TFF Başkan yardımcısı Servet Yardımcı getirildi.

Adaylığını açıkladı, yönetim kurulu listesi vermedi

TFF Başkanlığı için aday olduğunu açıklayan Mehmet Büyükekşi, çeşitli ziyaretlerde bulunarak, projelerinden bahsetti ve sunumlarını yaptı. Geçtiğimiz günlerde Mehmet Büyükekşi, noter yoluyla adaylık başvuru dilekçesini TFF'ye ulaştırdı. Büyükekşi bu aşamada yönetim kurulu listesi vermedi.

4 kulüpten imza yok

Öte yandan Ajansspor'un edindiği bilgiye göre, Mehmet Büyükeşki'ye Süper Lig'in 3 büyük kulübü Fenerbahçe, Trabzonspor ve Beşiktaş'ın yanı sıra Süper Lig'e yeni yükselen İstanbulspor adaylık için imza vermedi.

Yardımcı aday olmadı

Nihat Özdemir'in istifası üzerine geçici olarak TFF başkanlığına gelen TFF başkan yardımcısı Servet Yardımcı'nın seçimlerde aday olması bekleniyordu. Yardımcı cephesinde bu konuda herhangi bir gelişme olmadı.

Sürenin dolmasına 1 saat kala Hüseyin Yangın aday oldu

9 Haziran Perşembe günü, saat 17.00'ye kadar süren adaylık başvuru süreci sona erdi. TFF başkanlığı için Mehmet Büyükeşi'nin karşısına, sürenin dolmasına yaklaşık 1 saat kala Hüseyin Yangın çıktı. Bunun üzerine Büyükekşi ile Pazarspor Onursal Başkanı Hüseyin Yangın TFF başkanlığı seçiminde yarışacak.

TFF başkanlık seçimi ne zaman?

TFF Olağanüstü Genel Kurulu, 16 Haziran'da Ankara'da yapılacak. Çoğunluk sağlanamazsa, üçte ikilik çoğunluk aranmaksızın salt çoğunlukla 17 Haziran'da seçime gidilecek. Başkanlığa seçilecek kişi, bir yıl boyunca TFF koltuğunda oturacak. 2023 Haziran'ındaysa 4 yıllık bir dönem için olağan genel kurul gerçekleştirilecek.

Mehmet Büyükekşi kimdir, kaç yaşında?

1961 yılında Gaziantep'te doğan Mehmet Büyükekşi, 61 yaşındadır. Büyükekşi, 1984 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesini bitirdi. Ardından Marmara Üniversitesi ve İngiltere'de İşletme ve İngilizce dil eğitimini alan Büyükekşi, evli ve üç çocuk babasıdır.

Mehmet Büyükekşi ne iş yapar?

Daha önce Türkiye Deri Vakfı (TÜRDEV) Yönetim Kurulu Üyeliği, 5 Yıl (TİM) Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkan Vekilliği, 8 Yıl (İSO) İstanbul Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyeliği, 6 Yıl (TÜRDEV) Türkiye Deri Vakfı Yönetim Kurulu Üyeliği, 14 Yıl Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu Üyeliği, B20 Yürütme Kurulu Üyeliği, TOBB-BİS Organize Sanayi ve Teknoloji Bölgeleri A.Ş. Yönetim Kurulu Üyeliği, TOBTİM Uluslararası Ticaret Merkezi A.Ş. Yönetim Kurulu Üyeliği, Turkish Do&Co Yönetim Kurulu Üyeliği, Enerji Verimliliği Derneği (ENVERDER) Yönetim Kurulu Üyeliği, Türkiye Ayakkabı Sanayicileri Derneği (TASD) Başkanlığı, 2000-2006 İstanbul Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği (İDMİB) Yönetim Kurulu Başkanlığı, 1997-2008 yılları arasında Türkiye Ayakkabı Sektörü Araştırma Kurumu ve Eğitim Vakfı (TASEV) Kurucu Başkanlığı görevlerinde bulunan Büyükekşi, şu anda Türk Eximbank Yönetim Kurulu Üyeliği, İstanbul Sanayi Odası (İSO) Meclis Üyeliği, DEİK Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve DEİK İcra Kurulu Üyeliği, İstanbul Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Üyeliği, İstanbul Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği (İDMİB) Yönetim Kurulu Üyeliği, Ziylan Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyeliği görevini yürütmektedir.

Senin için hazırladığımız haberler