TFF Başkan Adayı Yardımcı hedeflerini açıkladı! Hakemler, yabancı kuralı, FFP...

Özgür Koç
10.06.2024 - 11:51 | Son Güncellenme: 10.06.2024 - 12:17

UEFA İcra Kurulu Üyesi ve Türkiye Futbol Federasyonu Başkan Adayı Servet Yardımcı, adaylığına ilişkin açıklamalarda bulundu.

TFF Başkan Adayı Yardımcı hedeflerini açıkladı! Hakemler, yabancı kuralı, FFP...

AJANSSPOR - HABER

UEFA İcra Kurulu Üyesi ve TFF BAşkan Adayı Servet Yardımcı, Türkiye Futbol Federasyonu'nda 18 Temmuz'da yapılacak seçim öncesinde tanıtım toplantısında açıklamalarda bulundu. Yardımcı'nın açıklamaları şöyle:

"Anadolu takımları mutlaka yarışın içinde olmalı"

Projelerimizi A Milli Takımımız Avrupa Şampiyonası’ndan döndükten sonra açıklayacağız. Çözümler için yol haritamız belli. Oyunu güzelleştirmemiz, futbol iklimini değiştirmek gerekiyor. Anadolu takımları da mutlaka yarışın içinde olmalı.

"Adaylığım UEFA tarafında büyük sevinç yarattı"

Başkanlık adaylığımı açıkladıktan sonra UEFA tarafında büyük bir sevinç oldu. Buna FIFA da dahil. Eğer başkan olursam bunun çarpan etkisinin fazla olacağını düşünüyorum

"Mehmet Büyükekşi'nin adayı olup oymayacağını bilmiyorum"

Mehmet Büyükekşi’nin aday olup olmayacağını bilmiyorum. Kendisiyle konuşmadım.

"Yabancı kuralını sistemsel şekilde ele alacağız"

Yabancı kuralı zaten değişmiş durumda. Göreve gelince bu konuyu daha sistemsel şekilde ele alacağız. Ben şahsen yerli isimlerin daha fazla sahada olmasını istiyorum ancak bu kulüpler açısından kolay değil.

"Hakemlerle alakalı olarak tekrar fabrika ayarlarına döneceğiz"

Hakemler maalesef büyük bir güven erozyonuna uğramış durumda. Hakemler çok kötü yönetildi. Hakemler arasındaki ayrışmayı ve gruplaşmayı minimize edebilirsek güven ortamı tekrar oluşur. Hakemlerle alakalı olarak tekrar fabrika ayarlarına döneceğiz. Böylesine genç bir nüfusun potansiyelini UEFA ile birlikte çalışarak hayata geçireceğiz.

"FFP Türk kulüplerine has bir şekilde uyarlanacak"

Kulüplerimizin problemlerini çözmek için UEFA’da hiç bir zaman görevden kaçmadım. Gece gündüz çalıştım ancak her sene aynı problemlerle karşılaştık. O yüzden Finansal Fair Play'i (FFP) Türk kulüplerine has bir şekilde uyarlamak için UEFA’da bir çalışma yapılıyor.

"Sorunları hiç kimseyle kavga etmeden çözmeye çalışacağız"

Sorunlarımızı hiç kimseyle kavga etmeden akılcı bir yöntemle çözmeye çalışacağız. Tabii ki zaman ihtiyacımız var. Bizdeki samimiyet ve dürüstlüğü görünce kamuoyu da bize gerekli zamanı verecektir.

"Cemil Kazancı büyük bir şanstır"

Yönetim Kurulu listesinde şu an sadece Cemil Kazancı var. Kendisi de büyük bir şanstır. Ancak herkesin takdirini kazanacak bir liste oluşturacağız.

"Cemil Kazancı büyük bir şanstır"

Yönetim Kurulu listesinde şu an sadece Cemil Kazancı var. Kendisi de büyük bir şanstır. Ancak herkesin takdirini kazanacak bir liste oluşturacağız.

"Türkiye Kupası formatının değişmesi gerekiyor"

Türkiye Kupası’nı daha değerli bir hale getirmek gerekiyor. Bence formatın değişmesi gerekiyor. Orada da sistemsel ve bilimsel bir çalışma yapacağız. Şu anda somut bir çözüm yok ancak Türkiye Kupası’nı sahipleneceğiz.

"TFF seçimi daha erken yapılsaydı tabii ki daha iyi olurdu"

TFF seçimi daha erken yapılsaydı tabii ki daha iyi olurdu. Yine de bunu büyük bir sorun olarak görmüyorum. Sadece daha fazla çalışacağız.

"Milli Takımımızdan büyük bir sürpriz bekliyorum"

En fazla yetenek bizim milli takımda. Ben oyuncularımızdan büyük sürpriz bekliyorum. Zevk veren, seyretmesi keyifli oyuncularımız var. İnşallah iyi bir hazırlık dönemiyle, başarılı bir turnuva geçiririz.

Senin için hazırladığımız haberler