TFF başkan adayından Servet Yardımcı'ya gönderme: "Hangi takım ona destek verecek?"

İsa Kethüda
11.06.2024 - 17:20 | Son Güncellenme: 11.06.2024 - 17:29

Türkiye Futbol Federasyonu'nun 18 Temmuz'da yapacağı seçimli genel kurulda başkanlığa aday olan iş insanı Erdal Alkış önemli açıklamalar yaptı. Detaylar.

TFF başkan adayından Servet Yardımcı'ya gönderme: "Hangi takım ona destek verecek?"

AJANSSPOR-HABER

Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF), 18 Temmuz'da yapacağı seçimli genel kurulda başkanlığa aday olan iş insanı Erdal Alkış önemli açıklamalarda bulundu.

"Hiç kimse futbolu yönetenlere güvenmiyor"

Radyospor'da Özgür Sancar'ın canlı yayın konuğu olan Alkış, ''Adaylık için biz gerekli ıslak imzaları çoktan topladık. Bizi destekleyen kulüplere teşekkür ederiz. Futbol oynadım. Hasan Doğan'ın adaylık sürecinde yayındaydım. Biz futbolun tüm sorunlarını biliyoruz. Elle tutulur çözüm önerileri bulduk. Şu anda Türk futbolunda güven problemi var. Hiç kimse futbolu yönetenlere güvenmiyor. TFF'nin tüzüğünde yazar, tarafsızlık. Mevcut yönetim tarafsız değil. 

"Kulüplerimiz hâlen yayıncı kuruluşla hangi şartlarda sözleşme yenilendiğini bilmiyor"

Türk futbolu şeffaf değil. Kulüplerimiz hâlen yayıncı kuruluşla hangi şartlarda sözleşme yenilendiğini bilmiyor. Bugün Galatasaray yönetiminde yer alan çok önemli bir isimle görüştüm. Mevcut yönetimle ilgili, kesinlikle olumlu bir şey söylemedi. Ortada ciddi bir adaletsizlik var. Kulüp başkanları daha özgür olmalı. Başkanlar üzerinde baskı cezalarla baskı yapılmamalı. Bunun hukukla ilgisi yok. Hakemleri yöneten mekanizma da iyi niyetli değil. Biz bu durumu radikal biçimde değiştireceğiz. Kötü niyet var ortada biz bunu kaldıracağız'' dedi. 

"UEFA iki kez UCL finalini İstanbul’dan aldı"

Beşiktaş ve Fenerbahçe'nin Servet Yardımcı'yı desteklediği iddiası ile ilgili olarak ve TFF Başkan adayı Servet Yardımcı'nın Avrupa kupaları final maçlarının Türkiye’ye kendisinin gayreti ile verildiği yönündeki beyanını eleştiren Alkış, “Azıcık zihinleri tazeleyelim. Sayın Yardımcı’nın UEFA’da görevli olduğu dönemler içinde UEFA iki kez UCL finalini İstanbul’dan aldı. UEFA'nın bu tavrının sportif etkilerinin dışında ülkemizde ilgili kurumlara da ciddi olumsuz ekonomik etkileri oldu. THY başta olmak üzere birçok markanın hisseleri düştü, borsa geriledi, Türk şirketleri değer kaybetti. Bu konularda Türkiye güvenli liman değil algısı oluştu. Peki buna kim neden oldu? TFF ve onu UEFA'da temsil eden Sayın Servet Yardımcı” diye konuştu.

"Tüm bunlar Sayın Cumhurbaşkanımızdan da saklandı"

“Türkiye’nin bu şampiyonalar için yaptığı hazırlıkların maliyeti arttı ve UEFA ile olan sözleşme gereği de hiçbir hak talep edemedi” diyen Alkış, “Tüm bunlar Sayın Cumhurbaşkanımızdan da saklandı. Buna rağmen Sayın Cumhurbaşkanı bu işin sorumlusu olarak Servet Yardımcı'yı gördü. Nerden biliyoruz? 2021’de Bakü’de Sayın Aliyev’e TFF heyetini takdim ederken, Sayın Servet Yardımcı'ya sıra geldiğinde “Bizi UEFA'da temsil eden ama ülke futboluna hiçbir katkısı olmayan beyefendi” diyerek uluorta tepkisini açıkça gösterdi. O günden bugüne de herhangi bir talebine olumlu yanıt vermedi” ifadelerini kullandı.

Hangi takım Servet Yardımcı'ya destek verecek?

Servet Yardımcı'ya eleştirilerini sürdüren Alkış, “Şimdi bu kadar açık ve net olarak bilinen bir durum söz konusu iken hangi takım Sayın Servet Yardımcı'ya destek verecek işin doğrusu ben de merak ediyorum. Açıklamalarında hiçbir projeden bahsetmeden sadece 'sorunları çözeceğim' diyen kişiye emanet edilen araç, Mercedes'in merkezinden takip cihazı ile arattırılınca Antalya’da çıktı. Eşi araçla tatile gitmiş. Bu arkadaşımız sorunları çözeceğini iddia ediyor öyle mi? Ben 1 ay içinde 2-3 kere haber gönderdim. Sayın Yardımcı’nın UEFA'daki görevine devam etmesini destekleyelim diye. Ama bizim için bu süre de doldu. Biz topladığımız ve temsil ettiğimiz imzaların namusunu can pahasına koruyacağız” açıklamasını yaptı.

Senin için hazırladığımız haberler