TFF Başkan Vekili Mecnun Otyakmaz açıkladı! Yabancı kuralı değişecek mi?
Editör: Orhan Gülek
Son Güncelleme /
Süper Lig'den sorumlu TFF Yönetim Kurulu Üyesi Mecnun Otyakmaz, kulüplerin yabancı sınırıyla ilgili taleplerine cevap verdi.

Son 5 Haber

İtalyanlar yazdı: Galatasaray’dan çift transfer hamlesi! Vlahovic ve Joao Gomes iddiası

İran maçına damga vuran "katliam" pankartı

(GOLLER ve ÖZET) İran - Yeni Zelanda | Maç Sonucu: 2-2

Hacıosmanoğlu'ndan Fatih Terim'e: "Kimden hesap soracaksın? Hiç yakıştıramadım"

(GOLLER ve ÖZET) Suudi Arabistan - Uruguay | Maç Sonucu: 1-1
- Haberin Kaynağı:
- Ajansspor
AJANSSPOR - HABER
TFF Başkan Vekili Mecnun Otyakmaz, yabancı sınırı hakkında konuştu. Otyakmaz, "Lig başladıktan sonra kural değiştirmek anlamına geliyor. Ben buna sıcak bakmıyorum, olmayacak diye düşünüyorum." ifadelerini kullandı.
Mevcut yabancı kuralı
Kulüpler A takım listesinde Türkiye A Milli Futbol Takımı'nda oynama uygunluğu bulunmayan (yabancı futbolcu) en fazla 14 futbolcu bulundurabilir.
Kulüpler ne istiyor?
Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş, Trabzonspor ve bazı Süper Lig takımları, 12 + 2 olan mevcut yabancı kuralının 12 + 2 + 2 şeklinde revize edilmesini talep etmişti.
Bazı Süper Lig ekipleri ise "Lig başladı, biz hazırlığımızı ona göre yapmıştık. Değişiklikten yana değiliz" diye görüş bildirmişti.