TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, 5 Takımın Daha Ligden Çekildiğini Duyurdu

İsa Kethüda
14.02.2023 - 16:29 | Son Güncellenme: 14.02.2023 - 17:45

Son dakika haberleri... TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, Adıyaman FK, Diyarbekirspor, Kahramanmaraşspor, Osmaniyespor ve Malatya Arguvanspor'un ligden çekildiğini açıkladı.

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, 5 Takımın Daha Ligden Çekildiğini Duyurdu

TFF Başkanı Büyükekşi, 2. Lig'den Adıyaman FK ve Diyarbekirspor, 3. Lig'den Kahramanmaraşspor, Osmaniyespor ve Malatya Arguvanspor'un çekilme taleplerini onayladıklarını açıkladı.

Bilindiği üzere TFF; Hatayspor, Gaziantep FK, Yeni Malatyaspor ve Adanaspor'un ligden çekilme taleplerini onayladığını duyurmuştu.

2 takım daha ligden çekilmek için başvurdu

TFF 2. Lig Beyaz Grup'ta yer alan Sivas Belediyespor ve TFF 3. Lig'den Niğde Anadolu Futbol Kulübü'nün de, ligden çekilmek için TFF'ye başvurduğu iddia edilmişti.

İlgini Çekebilir
Depremzede futbolcuları transfer edene +1 yabancı kontenjanı
Habere Git

TFF gündeme almadı

Gazeteci Umut Eken'in haberine göre; TFF'nin, Sivas Belediyespor ve Niğde Anadolu FK'nın ligden çekilme talebini gündeme almadığı ve resmi yazıyla iki kulübe yanıt vereceği belirtildi.

Sivas Belediyespor 22 maç sonunda topladığı 11 puanla on sekizinci sırada bulunuyor. Niğde Anadolu FK ise oynadığı 20 maçta 10 puan topladı ve son sırada yer aldı.

2. ve 3. Ligler 3-4 Mart ve 4-5 Mart tarihleri arasında başlayacak

2. ve 3. Lig Kulüpler Birliği ile toplantının ardından açıklama yapan TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, "2. ve 3. Lig Kulüpler Birliği ile toplantımızı bitirdik. Daha önce 3-4 Mart tarihlerinde liglerin başlaması kararını almıştık. Bugün de aynı şekilde 2. ve 3. Lig'in de 3-4 Mart ve 4-5 Mart tarihleri arasında başlaması kararında mutabık kaldık" dedi.

İlgini Çekebilir
UEFA'nın kâbusu geri döndü! Avrupa futbolu dağılıyor mu?
Habere Git

"Adıyaman, Diyarbekir ligden çekildi, İskenderun, Şanlıurfa, Amed'in talebi olmadı"

Büyükekşi, "2. Lig Kırmızı Grup'ta Adıyamanspor ve Diyarbekirspor ligden çekildi. Deprem bölgemizde olan İskenderunspor'un herhangi bir talebi olmadı, lige devam edecek. Yine 2. Lig'den Şanlıurfaspor ve Amedspor onlar da lige devam etmek istediklerini söylediler" ifadelerini kullandı.

"Kahramanmaraş, Osmaniye ve Malatya Arguvan ligden çekiliyor"

Ligden çekilen takımları açıklamaya devam eden TFF Başkanı, "3. Lig'de Yardımcıol Sigorta Kahramanmaraşspor 3. Lig 2. Grup'ta ligden çekiliyor. 3. Lig 3. Grup'ta Osmaniyespor ve Malatya Arguvanspor ligden çekiliyor" şeklinde konuştu.

"Yönetim kurulu toplantısında da küme düşme sayısını belirleyeceğiz"

Büyükekşi, "3. Lig 1. Grup'ta Karbel Karaköprü ligde devam etmek istediğini söyledi. Çekilen takımların çekilmesini onayladık. Bunlar herhangi bir hak kaybı olmadan hakları baki olmak üzere önümüzdeki sezon bulundukları liglerde devam edecekler. Herhangi bir küme düşme onlar açısından söz konusu olmayacak. Önümüzdeki yönetim kurulu toplantısında da küme düşme sayısını belirleyeceğiz" açıklamasını yaptı.

"Devam etmek isteyip de kulüp binaları yıkılan kulüplerimiz var"

Mehmet Büyükekşi, "Devam etmek isteyip de kulüp binaları yıkılan kulüplerimiz var. İskenderunspor tamamen bu durumda. Aynı şekilde bir tane futbolcusu vefat etmiş, iki tane yardımcı hocası vefat etmiş onlara da Allah'tan rahmet diliyorum" dedi.

"Devam etmek isteyen takımların bir süre maçlarını başka bir şehirde oynama talepleri var"

"Amedspor, Karaköprüspor ve Şanlıurfaspor'un bunların da şu anda depremde büyük bir sıkıntısı yok ama belli bir süre maçlarını başka bir şehirde oynama talepleri var. Bunları da değerlendireceğiz. Bunun dışında Amedspor, İskendersunspor, Şanlıurfaspor ve Karbel Karaköprüspor'un Antalya'da bir kamp yapma talepleri var. Onu da değerlendiriyoruz"

"Haziran ayı başına kadar 2. ve 3. Ligleri bitirmek istiyoruz"

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, liglerin bitiş tarihi ile ilgili şu şekilde konuştu: "Bu şartlar altında bundan sonraki hedefimiz liglerin en isabetli sürede bitirilmesi. Haziran ayı başına kadar 2. ve 3. Ligleri bitirmek istiyoruz"

"Lig sonuncusu veya son iki üç sırasında yer alan kulüpler, bunları reddettik"

Sivas Belediye, Tarsus İdmanyurdu ve Niğde Anadolu hakkında açıklama yapan Büyükekşi, "Sivas Belediyespor, Tarsus İdmanyurduspor ve Niğdespor çekilmek istediğini ilettiler. OHAL uygulanan illerde bize gelen çekilme taleplerini olumlu karşıladık. OHAL dışındaki illerin taleplerinde Kulüpler Birliği de aynı görüşü paylaşıyor. Lig sonuncusu veya son iki üç sırasında yer alan kulüpler, bunları reddettik. Biz sadece depremde çok büyük yara alan 10 ilimizdeki takımlarımıza bu imkanı verdik" dedi.

Senin için hazırladığımız haberler