TFF Başkanı Hacıosmanoğlu duyurdu: "UEFA başkanından yardım istedik"

27.09.2024 - 14:40 | Son Güncellenme: 27.09.2024 - 14:51

Türkiye Futbol Federasyonu İbrahim Hacıosmanoğlu, Trendyol Süper Lig, TFF 2. Lig ve TFF 3. Lig sponsorluk anlaşması imza töreninde önemli açıklamalar yaptı. İşte detaylar...

TFF Başkanı Hacıosmanoğlu duyurdu: "UEFA başkanından yardım istedik"

TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, sponsorluk anlaşması imza töreninde flaş açıklamalar yaptı.

"Başarı önemlidir ama ahlaklı başarı hepsinden önemlidir"

Türk futbolunun layık olduğu yere gelmesi için gelirlerinin artması gerektiğini kaydeden Hacıosmanoğlu, "Biz de kulüp başkanlığından geliyoruz. Benim dönemimde futbolun marka değeri hem yayıncı kuruluş hem sponsorluklarda olsun çok daha yukardaydı. Malum yaşadığımız talihsiz yönetimsel hatalardan dolayı, sporu kendi ruhunun dışına çıkarıp farklı mecralara çektiğimiz için çok değer kaybettik. Sayın Kulüpler Birliği Başkanımız ile de hemen hemen aynı düşüncedeyiz. Futbolda elbette ki başarı önemlidir ama ahlaklı başarı hepsinden önemlidir. Çünkü bir takım şampiyon oluyor, öteki takımların başarısız addedildiği bir ortamda futbolun marka değerini yukarı çıkartamıyorsunuz. İlk önce Türk futbolunda bu bilinci yerleştirmek istiyoruz." dedi

"Yarışacağız ama sahada yarışacağız"

Marka değerini yükseltmek için el ele çalışmak gerektiğini vurgulayan Başkan Hacıosmanoğlu, "Elbette yarışacağız ama sahada yarışacağız. Saha dışında ortada bir ortak payda var, bunun ortağıyız. Biz en son olarak yönetimsel tarafındayız. Hep söylüyorum, futbolun asıl patronu kulüplerimiz, onlar yönetenler. Organizasyon ne kadar federasyona ait olsa da marka değerini yükseltmek kulüp başkanlarının daha çok sorumluluğu var. Bu mentaliteyi Türk futboluna yerleştirirsek marka değerini layık olduğu yere taşırız. Sponsorlarımız da hem çoğalarak, hem rakamsal olarak da ligin değerini artırdıkça, onların da katkıları artacaktır. Türk futboluna daha güzel hizmetler yapma fırsatımız olur. Gençleri de alt yapısından tutup amatörden başlayıp o imkanlarla geliştirerek, dünya futbolunda daha çok söz sahibi oluruz. Türk futbolunun marka değerini her geçen gün futbol ailesiyle birlikte layık olduğu yere taşıyacağız." ifadelerini kullandı.

"Hedefimiz tamamen kaçak yayını engellemek"

Kaçak yayının futbolun en büyük geliri olan yayın gelirini etkilediğini kaydeden Hacıosmanoğlu, "Seçildiğimiz andan itibaren ciddi çalışmalarımız var. Hedefimiz tamamen kaçak yayını engellemek." şeklinde konuştu.

"Serhat Akın'a yapılan saldırıyı kınıyorum"

Futbolun barışa, kardeşliğe hizmet etmesini istediklerini vurgulayan TFF Başkanı, "Şiddetin her türlüsüne karşıyız. Serhat Akın'a yapılan saldırıyı tekrar, bir kez daha kınıyorum. Bizim görev yaptığımız süre içerisinde kamuoyunun bilmediği hiçbir nokta olmayacak Türkiye Futbol Federasyonu'nda." dedi.

"UEFA başkanından yardım istedik"

Futbolun her yerini travmaya uğramış bir şekilde devraldıklarını kaydeden İbrahim Hacıosmanoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: "Hiçbir zaman anında beyaz siyah, siyah beyaz olmuyor. Zamana ihtiyacımız var. Elbette genç, pırıl pırıl kardeşlerimiz var. Genç hakemlerimiz var onları yetiştireceğiz en kısa zamanda. Bu sürede ufak tefek aksaklıklar olacaktır. Ama hedefimiz saha ve saha dışındaki hataları minimuma indirmek. Ciddi çalışmalarımız var, paylaşacağız zaten. UEFA başkanından yardım istedik bu konuda. Sabit, burada kalacak koordinatör kendilerinden istedik. Onu da belirlediler. Genç, pırıl pırıl arkadaşlarımız var, onları ahlaklı yetiştireceğiz. Sahaya çıktıkları zaman renk, güç ayrımı yapmadan uygulayacak yiğit, yürekli arkadaşlarımız var. Hataları minimuma indirmek hedefimiz. Siz hakemlerin arkasında güven verecek şekilde durursanız, onlar da sahada sizi o şekilde temsil eder. Balık baştan kokar diye atasözü var. Bizim balığın başı sağlam, unsurları da geliştireğiz, yetiştireceğiz. Hep birlikte bu sorunları ortadan kaldıracağız. Birlikte daha güzel günleri, kaliteli hakemleri göreceğiz."

"Bu sistemi değiştireceğiz"

"Biz bu sistemi değiştireceğiz. Babadan oğula, amcadan toruna kalan sistemi değil, yetenekli çocuklarımızı yetiştireceğiz. Kulüplerin de bu konuda şikayetlerini ortadan kaldıracağız. Sahada adeleti sağlamadığınızda futbolun marka değerini hiçbir yere taşıyamazsınız. Sportif başarıların sahada kazanılması için elimizden geleni yapacağız. Kimsenin endişesi olmasın."

Senin için hazırladığımız haberler