TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi için şok iddia! Kulüpler karar verdi...

Cem Ergün
11.04.2024 - 13:13 | Son Güncellenme: 11.04.2024 - 14:31

TFF'nin 18 Temmuz'da seçimli genel kurul yapacağı açıklanmıştı. Bu sürenin çok geç olduğunu düşünen kulüpler, erken bir seçim tarihi belirlenmez ise tarihi bir karara imza atacak.

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi için şok iddia! Kulüpler karar verdi...

AJANSSPOR HABER

Gazeteci Tahir Kum'un haberine göre Türkiye Futbol Federasyonu'nu (TFF) Seçimli Olağanüstü Genel Kurula götürmek için imza toplayan kulüpler, 18 Temmuz olarak belirlenen seçim tarihinin daha kısa bir süre içerisinde yapılmasını istiyor. Tahir Kum, seçim tarihi değişmediği takdirde, kulüplerin Türkiye Futbol Başkanı Mehmet Büyükekşi'yi ibra etmeyeceğini belirtti.

10 Süper Lig kulübü imza vermişti

Türkiye Futbol Federasyonu'nun seçime gitmesi için 10 Süper Lig kulübü imza vermişti. Bu takımlar; Fenerbahçe, Beşiktaş, Adana Demirspor, Antalyaspor, İstanbulspor, Karagümrük, Kasımpaşa, Pendikspor,  Samsunspor ve Sivasspor olmuştu.

TFF'de seçime nasıl gidilir?

Delegelerin yüzde 40'ının noterden imzasının toplanması halinde TFF Yönetim Kurulunun statüye göre bir ay içinde olağanüstü seçimli genel kurula gitmesi gerekiyor. Federasyonun seçime gitmemesi durumunda oy kullanan delegelerin konuyu FIFA'ya taşıma hakları bulunuyor.

İlgini Çekebilir
Ancelotti'den Arda Güler kararı! İlk kez...
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler