TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi VAR topuna girdi: 90'da 85!

Cüneyt Muharremoğlu
22.10.2022 - 12:24 | Son Güncellenme: 22.10.2022 - 12:29

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, kulüplerin büyük çoğunluğunun VAR'ın sürmesinden yana olduğunu belirterek "VAR'da verilen 90 karardan 85'i doğru çıktı" dedi.

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi VAR topuna girdi: 90'da 85!

AJANSSPOR HABER

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi,  Türk futbolunda son dönemlerin en büyük tartışma konusu olan VAR ile ilgili görüşlerini açıkladı. VAR'da verilen 90 karardan 85'inin doğru olduğunu belirten Büyükekşi, kulüplerin büyük çoğunluğunun sistemin sürmesini istediğini söyledi. 

"Hatalar olacak, iyi niyetliyiz"

"Biz yaptığımız her işin arkasındayız, iyi niyetliyiz. Tabii ki zaman zaman sıkıntılar olacak, hatalar olacak. Ama iyi niyetle bu iş yapılıyor. Bunu göz önüne sergileyebilmek önemli" diyen Büyükekşi, yaptıkları işte teknoloji olarak da çok iyi bir durumda olduklarını söyledi.

VAR hakemleri ile saha hakemleri niye ayrıldı?

Saha hakemleriyle VAR hakemlerini ayırarak yeni bir uygulamaya da imza attıklarını hatırlatan Büyükekşi, "VAR sistemini orta saha hakeminden ayırmakla hedefimiz şu; burada hakemlerin ihtisaslaşıp dünyada en iyilerden bir tanesi olması" diye konuştu. 

İlgini Çekebilir
VAR merkezi kapılarını medyaya açtı
Habere Git

"Hakem hatalarını gündeme getirmek kolaycılık"

VAR'daki hakemlere yapılan eleştireler hakkında açıklamalar yapan TFF Başkanı şunları söyledi: "Türkiye'de maalesef bazı kanallarda, 'bir pozisyonu 10 dakika, 20 dakika öne al, geriye al, şu kameradan bakayım' gibi konuşuluyor. Hiçbir zaman hakemin öyle bir süresi de yok. O saniye içerisinde, o andaki psikolojiyle karar veriyor. Bunların gündeme gelmesi daha kolaycılık oluyor."

"Yüzde 90 VAR sisteminin devam etmesini istiyor"

Hakemlere saygı duyulması isteyen Büyükekşi, bazı kulüplerin VAR sisteminden çıkmak istediklerine dair açıklamalar yapmasını şu sözlerle değerlendirdi: "Aslında bunu genellemeye sokmamak lazım. 'Birkaç kulüp istedi diye VAR sistemi ortadan kaldırılmaz' dedim. Herhalde bir anket yapsak takımların yüzde 90'ı VAR sisteminin devam etmesini ister. Böyle bir şeyi çoğunluk olarak talep eden yok."

90 pozisyonun 85'inde doğru karar verilmiş!

Büyükekşi, "Baktığımızda 90 tane pozisyona müdahale edilmiş. 90 tane pozisyonun 85 tanesinde doğru karar verilmiş. Öyle olmasaydı belki onlarca gol iptal olacaktı veya gol olan pozisyonlar iptal edilmeyecekti. Veya iptal edilen, tam tersi gol olan pozisyonlar var ofsayttan veya kırmızı kartlardan dolayı" dedi.

İlgini Çekebilir
Büyükekşi duyurdu: "VAR merkezinden randevu alınabilecek"
Habere Git

"Maç değil hakem seyrediyoruz"

Mehmet Büyükekşi,  maçlarda hakemlerin odak notktasında olmasından da yakındı. TFF başkanı, ""Şunu söylüyorum; biz artık maç seyretmiyoruz, hakem seyrediyoruz. Maçın sonucunu sormuyoruz önce hakemin yaptığı bir hata var mı, bir problem var mı, bir kritik pozisyon var mı, onu soruyoruz. Bakış açımız değişti" dedi.

"Kulüp başkanları takdir ediyor"

Kulüp yöneticileriyle iyi bir iletişim içinde olduklarını belirten Büyükekşi, şunları söyledi: "Hem Süper Lig'den hem 1. Lig'den, 2 ve 3. liglerden her kesime güzel bir mesaj veriyoruz. Onlarla ilişkilerimiz gayet iyi. Onlar da bunu takdir ediyorlar. Gerek kamuoyu, gerek hakemlerle ilgili, gerek diğer konularla ilgili."

Senin için hazırladığımız haberler