TFF Başkanı Nihat Özdemir bile yasadan bihaber!

01.04.2022 - 13:47 | Son Güncellenme: 02.04.2022 - 10:10

"Artık dernek kulüpleri yok, herkes spor anonim şirketi olacak" diyen TFF Başkanı Nihat Özdemir'in yasayı tam olarak bilmediği ortaya çıktı. İşte detaylar...

TFF Başkanı Nihat Özdemir bile yasadan bihaber!

Kenan BAŞARAN - AJANSSPOR

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir, TBMM'de genel kurula gelmeyi bekleyen Spor Kulüpleri ve Spor Federasyonları Yasa Tasarısı hakkında verdiği demeçle şaşırttı. Özdemir, "Artık dernek kulüpleri yok, herkes spor anonim şirketi olacak" dedi.

Nihat Özdemir'in dediği gibi bir durum yok

Oysa böyle bir durum yok. Yasa tasarısı spor kulübü ve spor anonim şirketi diyerek iki ayrı model tanımı yapıyor. 'Spor kulübü derneği' statüsündekiler, tüm haklarını koruyarak sadece isim değiştirecekler.

Kulüpleri Gençlik ve Spor Bakanlığı tescil edecek

Tüzüklerde yapılacak değişiklikle dernek adını taşıyanlar 'spor kulübü' adını alacak ve bu çerçevede Dernekler Kanunu'na da tabi olacaklar. 'Anonim şirket' de 'spor anonim şirketi' unvanını alacak. Kulüpler eskiden İçişleri Bakanlığı tarafından tescil edilirken, bundan sonra Gençlik ve Spor Bakanlığı tescil edecek.

İlgini Çekebilir
Spor Bakanı da kulüplerin kasasını görecek
Habere Git

Dernek yapısı aynı kalıyor

Özetle Özdemir’in dediğinin aksine dernek yapısı ortadan kalkmıyor, sadece adı değişiyor. Yapılan değişiklik sadece teknik. Esasa bir etkisi bulunmuyor.

Özdemir'in bilgi eksikliği şaşırtıcı!

TFF Başkanı'nın diğer alanlarda kritik değişiklikler getiren yasaya dair bilgi eksikliği şaşırtıcı. Kulüp Başkan ve yönetimlerinin de alanlarını ciddi şekilde sınırlayacak olan yasa tasarısına dair doğru düzgün görüş belirtmemesi de ayrıca düşündürücü.

Senin için hazırladığımız haberler