Basketbolda büyük iddia! Hidayet Türkoğlu'ndan anında açıklama

06.10.2021 - 18:09 | Son Güncellenme: 06.10.2021 - 19:21

Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu'nun yeniden aday olması için gerekli desteği bulamadığı iddia ediliyor. İşte detaylar...

Basketbolda büyük iddia! Hidayet Türkoğlu'ndan anında açıklama

AJANSSPOR-HABER 

Türkiye Basketbol Federasyonu'nda (TBF) bu ay içinde yapılması beklenen olağan genel kurul öncesi heyecan artıyor.

Hidayet Türkoğlu aday olacak mı?

Ağustos ayında yaptığı açıklamada tekrar aday olacağını açıklayan TBF Başkanı Hidayet Türkoğlu'na Ankara'da eskisi gibi büyük bir desteğin olmadığı iddia ediliyor.Basketbol kulislerinde özellikle bakanlık çevresinin, yönetimde kan değişikliğinden yana tavır aldığı öne sürülüyor. Bu nedenle Türkoğlu'nun aday olmayabileceği de savunuluyor.

Türkoğlu döneminde basketboldan gelen eski yıldızlar yönetimde görev alsa da beklenen başarılar elde edilemedi. Basketbol Erkek Milli Takımı, son olarak 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'na katılma hedefine ulaşamamıştı. 2019 yılında Çin'de yapılan Dünya Şampiyonası'nda milli takımın uğradığı hakem hataları tartışma yaratırken, Başkan Türkoğlu'nun Çin'e takımla gitmemesi de eleştiri konusu olmuştu.

2016'dan bu yana başkanlık görevini sürdüren Hidayet Türkoğlu ise, haberimiz üzerine sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada yalanlamada bulundu.

Yıllarca NBA'de forma giydi

Oyunculuk kariyeri boyunca Efes Pilsen forması giyen Türkoğlu; 2000 yılında NBA draftinde 1.tur 16.sıradan Sacramento Kings tarafından seçildi. NBA kariyeri boyunca Sacramento Kings (2000-2003), San Antonio Spurs (2003-2004), Orlando Magic (2004-2009 ve 2010-2014), Toronto Raptors (2009-2010), Phoenix Suns (2010) ve LA Clippers (2014-2015) takımlarının kadrolarında yer aldı. Oyuncu olarak basketbolu bıraktıktan sonra Türkiye'ye dönen Türkoğlu 5 yıldır TBF başkanlığı görevini yürütüyor.

Diğer adaylar

Hidayet Türkoğlu'nun dışında TBF Başkanlığı için Harun Erdenay ve Erman Kunter de aday olduklarını açıklamıştı.

Erdenay: Basketbolun kalbinden geliyoruz

2015-16 yıllarında TBF Başkanlığı yapan Erdenay, 20 Eylül'de "Ben ve basketbolun kalbinden, profesyonelliğin içerisinden gelen arkadaşlarım; başarılı bir takım çalışması ortaya koyarak, heyecan yaratan, örnek olan, ilham veren, şeffaf ve adil bir yönetim tarzıyla Türk basketboluna hizmet edeceğimiz bir yola çıkıyoruz" diyerek adaylığını duyurmuştu.

Erman Kunter de göreve talip

Eski A Milli Erkek Basketbol Takımı Başantrenörü Erman Kunter de 21 Eylül'de  TBF Başkanlığı’na aday olduğunu açıklamıştı. Kunter, “Göreve talibiz. Bu yönde çalışmalarımızı yürütüyoruz” demişti.

Senin için hazırladığımız haberler