TFF Başkanlığı’na Sürpriz Aday

Akın Ungan
21.04.2022 - 16:48 | Son Güncellenme: 21.04.2022 - 17:05

TFF’nin Haziran’daki olağanüstü seçiminde sürpriz bir aday çıkabilir. Adı geçen bu kişiyse Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ...

TFF Başkanlığı’na Sürpriz Aday

AJANSSPOR - ÖZEL HABER

Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) Haziran’da yapılacak olan olağanüstü genel kurulunda başkanlığa kimin seçileceğine dair tartışma, gündemdeki yerini koruyor. Hemen hemen her gün bir isim ortaya atılıyor. Ajansspor’un elde ettiği bilgiye göre sürpriz bir aday ortaya atıldı.

Voleybol Federasyonu Başkanı

Kulislerde Mehmet Akif Üstündağ’ın adı geçiyor. Üstündağ, halihazırda Türkiye Voleybol Federasyonu’nun başkanlığını yürütüyor. Voleybol altyapısında yaptığı çalışmaların yanı sıra Milli takımlar ve kulüplerin elde ettiği başarılar Üstündağ’ı sınırlı sayıdaki en başarılı federasyon başkanlarından biri olarak öne çıkarmıştı.

Milli takımlarla yıldızı parladı

Futbolun yanı sıra voleybol şubeleri de olan kulüp başkanlarının da Üstündağ ismine sıcak baktığı gelen bilgiler arasında. Özellikle Fenerbahçe ve Galatasaray’ın Üstündağ adına olumlu yaklaştığı öğrenildi.

Kadın Voleybol Milli Takımı’nın Olimpiyatlara katılması, erkeklerin yükselişe geçmesi, altyapıya yönelik Fabrika Voleybol projesi, liglerin marka değerinin yükselmesi, Avrupa’da kazanılan kulüp kupaları Üstündağ’ın yıldızını parlattı.

Aydınlar ile TFF’ye girdi

Mehmet Akif Üstündağ, futbol dünyasının yabancısı olduğu bir isim değil. Çünkü Üstündağ, 2011 yılında TFF Başkanlığı’na seçilen Mehmet Ali Aydınlar yönetiminde, 1.Lig ile 2. ve 3.Lig'den sorumlu yönetici olarak yer almıştı.

Görev süresi 1+4 olabilir

Üstündağ’ın da TFF Başkanlığı’na sıcak baktığı ancak 1 yıl sonra yeniden seçim olacağı için çekinceli olduğu da belirtiliyor. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde görüşmeleri süren Spor Federasyonları ve Kulüpleri Yasa Tasarısı’nda ek bir madde eklenerek, Haziran’daki TFF seçimlerinde göreve gelecek yönetimin görev süresinin 1+4 olarak düzenlenmesi de gündemde. Bu gerçekleşirse Üstündağ’ın adaylığı daha da güçlenecek.

Servet Yardımcı ve Mehmet Büyükekşi önerisi

16 Haziran’da çoğunluk sağlanamazsa 17 Haziran’da Ankara’da yapılacak olan TFF Olağanüstü Genel Kurulu’nda vekaleten koltukta oturan Servet Yardımcı da aday olmak istiyor. Diğer yandan Çaykur Rizespor Başkanı Tahir Kıran’ın Kulüpler Birliği Vakfı toplantısında eski Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi’yi önerdiği de öğrenildi.

Mehmet Akif Üstündağ kimdir?

4 Şubat 1963 yılında Malatya’da dünyaya gelen Mehmet Akif Üstündağ, Galatasaray Genç Takımı, Silahlı Kuvvetler Gücü, Köy Hizmetleri, Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) ve Petrol Ofisi takımlarında voleybol oynayan Üstündağ, Emlak Bankası Spor Kulübü ve milli takımlarda da antrenörlük yaptı. Üstündağ, Emlak Bankası ve Petrol Ofisi’nde menajerlik de yaptı.

8 yıldır voleybolun başında

Petrol Ofisi’nde yöneticilik ve takım genel kaptanlığı yaptıktan sonra Malatyaspor’da asbaşkanlığı üstlenen Üstündağ, Türk Telekom Spor Kulübü’nde genel sekreterlik ve CEO’luk yaptıktan sonra TFF yönetimine girdi. Ardından Voleybol Federasyonu’nda başkanvekili oldu. Üstündağ, 2016 yılından bu yana Türkiye Voleybol Federasyonu’nun başkanlığını yapıyor. Mehmet Akif Üstündağ evli ve iki çocuk babası.

Senin için hazırladığımız haberler