Mehmet Büyükekşi TFF Başkanlığına Resmen Aday Oldu

Akın Ungan
07.06.2022 - 14:29 | Son Güncellenme: 07.06.2022 - 18:00

TFF Başkanlığı için aday olacağını duyuran Mehmet Büyükekşi, resmen aday oldu. Büyükekşi, adaylık başvuru dilekçesini noter yoluyla iletti. İşte detaylar.

Mehmet Büyükekşi TFF Başkanlığına Resmen Aday Oldu

AJANSSPOR HABER

TFF Başkanlığı için daha önce aday olacağını duyuran ve bu bağlamda sunumlar ve görüşmeler yaparak, çeşitli yerleri ziyaret eden Mehmet Büyükekşi, başkanlığa resmen aday oldu.

Başvuru dilekçesini verdi

Mehmet Büyükekşi, noter yoluyla adaylık başvuru dilekçesini Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) ulaştırdı. Büyükekşi bu aşamada yönetim kurulu listesi vermedi.

Henüz listesi belli değil

Son anda bir adayın çıkmaması durumunda resmi olarak başvuru dilekçesini veren tek isim olan Mehmet Büyükekşi'nin henüz listesini belirlemediği öğrenildi. Büyükekşi'nin karşısında bir rakip olmamasına rağmen bu konuda zorlandığı ifade edildi.

İlgini Çekebilir
ÖZEL | TFF Başkanlık seçiminde liste savaşları! Büyükekşi baskı altında
Habere Git

Hamit Altıntop harici kimseye sıcak bakılmıyor

Ajansspor'dan Kartal Yiğit'in aktardığı bilgilere göre Mehmet Büyüksekşi'nin, Kulüpler Birliği ile yaptığı toplantıda, futboldan geldiği için Hamit Altıntop'a soğuk bakılmadığı ancak Altıntop haricinde eski yönetimde yer alan hiçbir ismin, yeni listede olmamasının istendiği kaydedildi.

Koç'tan "yumuşak karın" vurgusu

Öte yandan geçtiğimiz günlerde Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un, olağan mali genel kurul toplantısında TFF başkan adayı Mehmet Büyükekşi hakkında yaptığı konuşma gündem olmuştu. Koç, "Türk futbolunun içinde FETÖ unsurları hala devam etmektedir" demiş, Büyükekşi'de 'yumuşak karın' olduğunu ifade ederek bazı kararlarda söz sahibi olamayacağını iddia etmişti.

İlgini Çekebilir
Koç: Futbolda FETÖ var! Yeni TFF Başkanı adayı çıkması şart
Habere Git

Büyükekşi'den Koç'a cevap

Mehmet Büyükekşi ise Koç'un sözlerini şu şekilde cevapladı: "Son dönemlerde bir kişi veya kurum hakkında olumsuz bir intiba yaratmak istenildiğinde hep aynı argümanlar kullanılır. Çamur at izi kalsın yöntemi uygulanmaya çalışılır. Ben kamuda yıllardır hizmet vermiş ve vermeye devam eden biriyim. Türkiye ihracatının yönetimi ile görevlendirilmiş, bu görevi alırken seçimle ve %100 mutabakatla gelmiş ve tüm dünyada bu ülkenin değerlerini temsil etmek için yetkilendirilmiş biriyim. Ben bu ülkeye olan sevgimi, sadakatimi, maddi ve manevi değerlerimi çoktan ispatladım."

Senin için hazırladığımız haberler