TFF başkanlık seçimi 2024 ne zaman yapılacak? Adaylar kimler?

Ali Bozkurt
10.07.2024 - 16:20 | Son Güncellenme: 10.07.2024 - 16:22

Türkiye Futbol Federasyonu başkanlık seçimi için geri sayım başladı. TFF seçimi ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda? İşte tüm adaylar ve detaylar...

TFF başkanlık seçimi 2024 ne zaman yapılacak? Adaylar kimler?

AJANSSPOR HABER

Mevcut TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, 16 Haziran 2022 yılından itibaren başkanlık görevini yürütüyor. Haziran ayında tek aday olarak katıldığı başkanlık seçimini kazanan Büyükekşi, bir senelik görev süresinin ardından 2023 yılının Haziran ayında 191 oyun 169’unu alarak tekrar başkan seçilmişti. 4 yıllık görev süresi dolmadan Türkiye Futbol Federasyonu başkanlık seçimine gidiyor. Peki TFF seçimi ne zaman olacak? İşte adaylar ve detaylar...

TFF seçimi ne zaman?

TFF tarafından yapılan açıklamada 18 Temmuz 2024 tarihinde seçimli olarak yapılmasına karar verildiği açıklandı. TFF Başkanlık seçimi 18 Temmuz Perşembe günü gerçekleştirilecek.

TFF Başkan adayları kimler?

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkan Adayı Servet Yardımcı, adaylık başvuru dosyasını teslim etti. Eski Trabzonspor başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'da benzer şekilde aday olduğunu duyurmuştu. Aday olduğunu açıklayan Tolga Gani Zengin, ise Servet Yardımcı lehine çekilme kararı aldığını açıkladı.

TFF Başkan adayları arasında resmileşen isimler Servet Yardımcı, Mehmet Büyükekşi ve İbrahim Hacıosmanoğlu oldu. Daha önce adaylığını açıklayan İsmail Uyanık ve Ardal Akış ise henüz resmi adım atmadı.
 
 

Senin için hazırladığımız haberler