TFF, Cüneyt Çakır'a ambargo koydu! Ödül törenine gitmek yok

Orhan Gülek
07.04.2022 - 14:29 | Son Güncellenme: 07.04.2022 - 15:08

Türkiye Futbol Federasyonu, Okan Üniversitesi'nin düzenlediği Spor Ödülleri Töreni'nde 'Yılın hakemi' seçilen Cüneyt Çakır'ın organizasyona katılmasına izin vermedi

TFF, Cüneyt Çakır'a ambargo koydu! Ödül törenine gitmek yok

AJANSSPOR - HABER

Türkiye Futbol Federasyonu'nun kararıyla görevden alınan 18 hakem arasında yer alan Cüneyt Çakır'a Türkiye Futbol Federasyonu'ndan (TFF) bir yasak daha geldi. 

TFF, Çakır'a izin vermedi

Okan Üniversitesi 2021 Spor Ödülleri Töreni organizasyonu düzenlemiş ve burada Cüneyt Çakır'a öğrencilerin ve çalışanların oylarının ardından 'Yılın Hakemi' ödülü verilmesi kararlaştırılmıştı. Bugün gerçekleşen ödül törenine davet edilen Cüneyt Çakır bu daveti kabul etmiş ve törene katılacağını üniversite yönetimine bildirmişti. Ancak Türkiye Futbol Federasyonu, Çakır'ın organizasyona katılmasına izin vermedi.

Cüneyt Çakır: "Hakemlik onuru adına alıyorum"

Tecrübeli hakem, katılamadığı ödül törenine gönderdiği mesajda, "Beni bu ödüle layık gördüğünüz için çok teşekkür ediyorum. Aranızda olmayı çok isterdim ama olamadım maalesef. Ben bu ödülü, saha içinde ve dışında omuz omuza mücadele ettiğim tüm ekip arkadaşlarım adına, ayrıca doğruluk, dürüstlük ve hakemlik onuru adına alıyorum." ifadelerini kullandı.

İlgini Çekebilir
TFF Cüneyt Çakır için onay verdi! İsviçre...
Habere Git

Ne olmuştu?

8 Mart'ta aralarında Cüneyt Çakır'ın da yer aldığı 18 hakeme sezonun kalan bölümünde görev verilmeyeceği açıklanmış, görevden alınan hakemler bu kararı Tahkim Kurulu'na taşımıştı. Tahkim Kurulu, Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu'nun aldığı bu kararı bozarken 18 hakem ve 3 gözlemciyi klasmanlarına iade etmişti. MHK, Tahkim Kurulu'nun bu kararına rağmen Cüneyt Çakır ve diğer hakemlere Süper Lig'in geri kalan maçlarında görev vermedi.

 

Cüneyt Çakır İsviçre yolunda

 

Bu sürecin ardından İsviçre Futbol Federasyonu'nun (SFV) Cüneyt Çakır'ın kendi liglerinde görev yapabilmesi için TFF'ye resmi talepte bulundu.  Türkiye Futbol Federasyonu ise İsviçre Futbol Federasyonu'ndan Cüneyt Çakır ve ekibi ile ilgili gelen talebi kabul etti. İsviçre ile temasa geçecek olan Cüneyt Çakır, teklifi kabul etmesi durumunda İsviçre'de maç yönetecek. Böylece Çakır’ın Katar’da düzenlenecek Dünya Futbol Şampiyonası’nda düdük çalmasının önü açılacak.

FIFA kokartlı kadın hakem Lale Orta'dan Cüneyt Çakır’a destek konuşması

Öte yandan Türkiye’nin ilk FIFA kokartlı kadın hakemi Prof. Dr. Lale Orta, Cüneyt Çakır’ın ödül videosunun ardından Çakır’a destek verilmesi için konuşma yaptı. “Cüneyt Çakır bizim değerimiz. Onu Katar’da görmek istiyoruz. Lütfen yolunu açalım. Hepimiz lütfen bu temennide buluşalım. Dünyada bir rekor kırılacak ve Cüneyt Çakır’ın bu rekoru kırmasını engellemeyelim. Hakemlik yapması için İsviçre’ye gönderelim. Sürekli yabancı hakem istiyoruz. Biz de yurtdışına hakem gönderelim ki, yabancı hakem isteyebilelim. Dünyada bizi temsil edecek birinin gitmesine neden engel oluyoruz?” dedi.

Ödül alan diğer isimler ve kulüpler

Trabzonspor, Beşiktaş, Anadolu Efes, VakıfBank kulüpleri ile Trabzonspor Kulübü Başkanı Ahmet Ağaoğlu, bordo-mavili takımın teknik direktörü Abdullah Avcı, milli sporcular Uğurcan Çakır, Zehra Güneş, Mete Gazoz, Busenaz Sürmeneli ve Emre Sakçı'ya da ödül verildi.

 

Ahmet Ağaoğlu: "“Uğurcan Çakır, son kuşaktaki en önemli temsilcilerinden"

Bekir Okan Spor Özel Ödülü’nün sahibi olan Trabzonspor Kulübü Başkanı Ahmet Ağaoğlu ise “Üniversitelerin bize layık gördüğü ödüllerin anlamı büyük. Bizim için her türlü takdirin üzerinde. Çünkü geleceğimiz olan gençlerin oyları sayesinde alıyoruz. Bir başarıda tüm paydaşlar sorumluysa, Trabzonspor Kulübü’nün başarısızlığında kulüp başkanı sorumludur. Bu ödülü almamızda emeği olan camiamızın tüm personeline, teknik heyetimize, yöneticilerimize, çalışanlarımıza, tüm sporcularımıza, teknik direktörümüz Abdullah Avcı’ya ve taraftarlarımıza teşekkür ederim. ”dedi.

Ağaoğlu, Yılın Futbolcusu seçilen Trabzonspor Kulübü oyuncusu Uğurcan Çakır yerine ödülü alırken de “Uğurcan Çakır Trabzonspor futbol felsefesinin, akademisinin son kuşaktaki en önemli temsilcilerinden. 4 yıl gibi kısa bir sürede takım kaptanlığına yükseldi. Yusuf Yazıcı, Uğurcan Çakır, Abdülkadir Ömür ve arkalarından gelen Ahmetcan Kaplan, Serkan Asan. Bu gençler Trabzonspor futbol akademisinde yetişip Avrupa’nın en elit liglerindeki kulüplerden transfer teklifi alıyorlar. Tüm futbolcularımız Trabzonspor’un başarısında büyük pay sahibi” diye konuştu.

İşte İstanbul Okan Üniversitesi 2021 Spor Ödülleri’nin sahipleri

  1. BEKİR OKAN SPOR ÖZEL ÖDÜLÜ / AHMET AĞAOĞLU–TRABZONSPOR KULÜBÜ BAŞKANI
  2. SPORDA YILIN ONUR ÖDÜLÜ / ANADOLU EFES BASKETBOL TAKIMI - EUROLEAGUE ŞAMPİYONU
  3. SPORDA YILIN ONUR ÖDÜLÜ / BEŞİKTAŞ FUTBOL TAKIMI –2021 YILI TÜRKİYE SÜPER LİGİ, TÜRKİYE KUPASI VE SÜPER LİG ŞAMPİYONU
  4. SPORDA YILIN ONUR ÖDÜLÜ / BUSENAZ SÜRMENELİ – OLİMPİYAT ŞAMPİYONU
  5. SPORDA YILIN ONUR ÖDÜLÜ / METE GAZOZ – OLİMPİYAT ŞAMPİYONU
  6. SPORDA YILIN ONUR ÖDÜLÜ / VAKIFBANK KADIN VOLEYBOL TAKIMI – DÜNYA ŞAMPİYONU
  7. YILIN TEKNİK DİREKTÖRÜ / ABDULLAH AVCI – TRABZONSPOR FUTBOL TAKIMI TEKNİK DİREKTÖRÜ
  8. YILIN SPOR PROGRAMI / beIN SÜPER LİG – beIN SPORTS
  9. YILIN HAKEMİ / CÜNEYT ÇAKIR – FIFA HAKEMİ
  10. YILIN SPOR SPİKERİ & SUNUCUSU / ELİF GÖKALP –beIN SPORTS
  11. YILIN SPORCUSU (ERKEK)  / EMRE SAKÇI - FENERBAHÇE
  12. YILIN SPOR YAZARI / MEHMET DEMİRKOL - FANATİK
  13. YILIN SPOR YÖNETİCİSİ  / NESLİHAN DEMİR GÜLER – VAKIFBANK GENEL MENEJERİ
  14. YILIN SPOR YORUMCUSU / NİHAT KAHVECİ – TRT SPOR
  15. YILIN DİJİTAL SPOR PROGRAMI  / SPOR GECESİ DIGITAL-YOUTUBE
  16. YILIN TAKIMI  / TRABZONSPOR FUTBOL TAKIMI
  17. YILIN FUTBOLCUSU  / UĞURCAN ÇAKIR – TRABZONSPOR
  18. YILIN SPORCUSU (KADIN) / ZEHRA GÜNEŞ– A KADIN MİLLİ VOLEYBOLCU
Senin için hazırladığımız haberler