Rıdvan Dilmen açıkladı! TFF, Cüneyt Çakır'ı gizlice dinlemiş!

Orhan Gülek
30.04.2022 - 13:59 | Son Güncellenme: 30.04.2022 - 14:34

TRT Spor yorumcusu Rıdvan Dilmen, eski MHK üyelerinin TFF'de yasa dışı kayıtları dinledikten sonra 13 hakeme düdük astırılmasına onay verdiklerini söylediğini iddia etti.

Rıdvan Dilmen açıkladı! TFF, Cüneyt Çakır'ı gizlice dinlemiş!

AJANSSPOR - HABER

8 Mart'ta eski Merkez Hakem Komitesi (MHK) Başkanı Ferhat Gündoğdu'nun 13 Süper Lig hakemi ve birçok gözlemciye düdük astırmasıyla ilgili iddialar devam ediyor. Tahkim Kurulu'nun göreve iade ettiği ve Sabri Çelik'in MHK Başkanı olmasından sonra tekrar maç yönetmeye başlayan hakemlerle ilgili bir iddia da TRT Spor yorumcusu Rıdvan Dilmen'den geldi.

MHK üyeleri istifa etmek için TFF'ye gitmiş

TRT Spor yorumcusu Rıdvan Dilmen Fenerbahçe'nin Gaziantep FK'yı 3-2 yendiği maçın ardından çıktığı %100 Futbol programında  8 Mart'ta yapılan hakem operasyonu hakkında konuştu. Aralarında Cüneyt Çakır, Fırat Aydınus, Ali Palabıyık gibi isimlere düdük astırılan karar için dönemin MHK üyelerinin istifa etmek için Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) gittiğini söyledi.

TFF'de yasa dışı dinleme kayıtlarını görmüşler!

Rıdvan Dilmen şöyle konuştu: " MHK üyeleri hakem operasyonundan haberleri olmadığı için TFF'ye istifa etmeye gitmişler ancak gördükleri tapeler sonrası kararı haklı bulmuşlar. Yalana bak! 'O tapeleri niye yayınlamadınız?' denildiğinde de 'Yasa dışı dinledik' demişler. Ne taraftan bakarsanız rezalet."

MHK Başkanı Sabri Çelik'e Fırat Aydınus eleştirisi

Yeni MHK Başkanı Sabri Çelik'i de eleştiren Dilmen,  "Fırat Aydınus benim babamın oğlu değil ancak bunca yıldır Türk futboluna hizmet eden bir hakemi 3 maç kalmışken onurlandırmamayı anlamıyorum. Fırat Aydınus bundan 20-30 sene sonra hatırlanacak ama ona maç vermeyen Ferhat Gündoğdu ve Sabri Çelik'i kimse hatırlamayacak" dedi.

Hakemlere ne olmuştu?

8 Mart'ta MHK, aralarında Cüneyt Çakır, Fırat Aydınus, Ali Palabıyık gibi isimlerin bulunduğu birçok hakeme düdük astırıldığını açıklamıştı. Karardan sonra yayıncı kuruluşa çıkan Sabri Çelik, hakemlerin performans nedeniyle kızağa alındığını iddia etmişti. Tahkim Kurulu'na giden hakemler haklarını geri kazanmıştı. Bu süreçte kararın altında imzası olan TFF Başkanı Nihat Özdemir ve MHK Başkanı Ferhat Gündoğdu istifa etmişti.

Senin için hazırladığımız haberler