TFF 'de kılıçlar çekildi! İsmail Erdem'den Fenerbahçe, Galatasaray, Başakşehir ve Tahkim'e ağır sözler!

Ali Bozkurt
30.03.2022 - 23:29 | Son Güncellenme: 30.03.2022 - 23:52

TFF üyesi İsmail Erdem, Tahkim Kurulu'nun düdüğü astırılan hakemleri geri döndüren kararına saygı duymadığını söyledi. İsim vermeden Fenerbahçe ve Galatasaray'ı tribüne oynamakla suçladı. Başakşehir için "TFF'yi sorgulama cüretinde bulundu" ifadesini kullandı.

TFF 'de kılıçlar çekildi! İsmail Erdem'den Fenerbahçe, Galatasaray, Başakşehir ve Tahkim'e ağır sözler!

AJANSSPOR HABER

Merkez Hakem Komitesi'nin (MHK) düdük astırdığı hakemlerin Tahkim Kurulu kararıyla geri dönmesinin ardından Türkiye Futbol Federosyonu (TFF) yönetim kurulu üyelerinden peş peşe açıklamalar geliyor. Mehmet Baykan'ın TFF'deki  görevlerinden istifa etmesinin ardından bir açıklama da İsmail Erdem'den geldi.

"Buradaki ifadeler şahsıma aittir"

Erdem, sosyal medya hesabından "TFF yönetim kurulu üyesi olarak bu açıklamayı yapmak durumunda kaldım. Buradaki ifadeler şahsıma aittir" diyerek  açıklamasını paylaştı.  Açıklamasında, 1 Haziran 2019'da Nihat Özdemir'in listesinde yer alarak TFF Yönetim Kurulu'na girdiğini belirten Erdem,  "Engelli Federasyonları sorumlusu olarak görevlendirildim. Bugüne kadar üzerime düşen sorumlulukları yerine getirmeye gayret gösterdim" dedi.

"MHK'lar değişti hakem eleştirisi eksilmeden devam etti"

Erdem, 3 sezondur Süper Lig ağırlıklı olmak üzere her hafta sonu MHK ve hakemler eleştirildiğini söyledi. Sürekli kulüplerin maç kayıplarında hakemler-MHK-TFF'nin boy hedefi olarak gösterildiğini vurgulayan Erdem, açıklamasına şöyle devam etti: "TFF olarak kendi dönemimizde şu an 3. MHK ile görev yapıyoruz. MHK'lar değişmesine rağmen hakem eleştirileri eksilmeden devam etti.  Hakemlerin hatalı kararları var mıdır, olmuştur. Ama sorgulamalar sürekli hakemler üzerinden TFF yönetimine doğru çevrildi."

"Hakemlerin yanlış kararlarından mahcup oldum"

Maçlar oynanırken hakemlerin verdikleri kararlarda kendilerinin sorumlu olduğunu belirten TFF üyesi, "3 sezondur aynı hakemlerle yola devam edildi. Futbolseverler, TV yorumcuları ve köşe yazarları hakemler üzerine çok ağır eleştirilerde bulundular. Hakemlerin almış oldukları yanlış kararlardan ben de TFF Yönetim Kurulu Üyesi olarak çok zaman rahatsız olmuşumdur. Sokaktaki futbol meraklısı vatandaşımıza karşı da çokça mahcup olmuşuzdur" diye konuştu.

"TFF'yi sorgulama cüretinde bulundu"

Fenerbahçe, Galatasaray ve Başakşehir'den isim vermeden 'İstanbul kulübü' ifadesi kullanan İsmail Erdem açıklamasına şöyle devam etti: "8 Mart'ta MHK'nın tespitleri ve TFF Yönetim Kurulu kararıyla bir kısım hakemlere sezon sonuna kadar görev verilmeyeceği resmen açıklandı. Bir de ne görelim, 3 sezondur hakemlere ağır eleştirilerde bulunan 2 İstanbul kulübü yöneticileri resmi açıklama yaparak kulüpleri adına kararın yanlış olduğunu ifade ettiler. Bir diğer İstanbul kulübü, hakemlerden çok az şikayette bulunmasına rağmen ciddi anlamda kararı eleştirdi ve adeta emir kipiyle TFF'yi sorgulama cüretinde bulundu."

İlgini Çekebilir
TFF'de büyük deprem! Yönetim dağılıyor!
Habere Git

"Kulüp yöneticileri tribüne oynuyor"

TFF üyesi, görev verilmeyecek hakemlerin  Tahkim Kurulu'na başvuru yaptığını hatırlatarak  "Tahkim 2'ye karşı 5 oy çokluğu kararı ile TFF'nin verdiği kararı bozdu; 3 kulüp Tahkim'in kararını doğru buldular ve TFF-MHK'nın istifa etmesi gerektiğini resmi' olarak beyan ettiler. Daha dün hakemlerden şikayetçi olanlar bugün "hakemler görevine devam etsin" diyor. Anlaşıldı ki burada onlara göre sorun hakemlerde değil TFF'de imiş. Kamuoyuna şunu açık etmek gerekir ki, bu kulüp yöneticileri tribüne oynayarak kendi açmazlarını, sorunlarını perdelemek istemişlerdir" diye konuştu.

"Tahkim'in kararına saygı duymuyorum"

İsmail Erdem, görev alamayacak hakemlere taraf olan kulüp yönetimlerinin kendi takım taraftarlarına sorsalar TFF kararının doğru olduğunu göreceğini iddia etti. Erdem şunları söyledi: "Hukukun üstünlüğüne inanan birisi olarak şahsi' kanaatim Tahkim Kurulu futbolun geleceğine ve TFF Yönetimine karşı anlamsız bir girişimde bulunmuştur. Oy çokluğuyla verdikleri karara da saygı duymuyorum."

İlgini Çekebilir
Spor Yasası Tasarısı komisyondan geçti!
Habere Git

Sporseverler 8 Mart kararlarını olumlu karşıladı iddiası

8 Mart kararlarının milyonlarca sporsever tarafından olumlu karşılandığını ileri süren TFF üyesi, "Kararlar dar bir kesim tarafından kabullenilmemiştir. Sahada düdük çalan binlerce genç hakem varken; hiç kimse vazgeçilmez değildir, dünyanın sonu da değildir. Anadolu Kulüpleri de çok zaman mağduriyetlerini, serzenişlerini dile getirmişler; spor kamuoyunu oluşturanlar da çok zaman kulaklarını tıkamışlardır. Hakkın her zaman üstün olduğuna inanan biri olarak; Hak eden hakkını alsın, hak zayiatına uğramasın kanaatindeyim. Emek, alın teri kutsaldır" dedi.

İstifa etmeyeceklerini açıkladı: Görevden kaçmayacağız

Fenerbahçe, Galatasaray'ın ve Başakşehir yaptığı istifa çağırısına yine kulüplerin isimlerini vermeden yanıt veren İsmail Erdem açıklamasını şöyle bitirdi: "Amatör ruhla 1 Haziran 2019'da Genel Kurul'da aldığımız görevi, Genel Kurula kadar taşıyacağız ve sorumluluğumuzu yerine getireceğiz.  Elbette her görevin zorlukları var, bunları görerek bu sorumluluğu aldık. Bu görevden kaçmayacağız, bizim hesabımız pazara kadar değil.  Türk futbolunun gelişimi ve marka değerinin yükselmesi tüm paydaşlara düşer, her paydaş topu taca atmadan sorumluluğunu yerine getirmelidir."

İsmail Erdem kimdir?


İsmail Erdem, 1959 yılında Sivas'ta doğdu.  1991 Genel Seçimlerinde, Refah Partisi'nden İstanbul 1. Bölge Milletvekili Adayı oldu. AK Parti'nin kuruluşu ile birlikte AK Parti İl Genel Meclis Grubu'nu kurdu ve Grup Başkanı oldu. 2001 - 2004 yılları arasında AK Parti Kurucu İl Yönetim Kurulu Üyeliği ve Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı görevlerini üstlendi.  2004 - 2009 yılları arasında İBB Meclis Üyeliği, 2005 - 2009 yılları arasında İBB Meclis Üyeliğiyle birlikte aynı zamanda Encümen Üyeliği görevlerini yürüttü. 2009 ve 2014 yerel seçimlerinde, iki dönem üst üste Sancaktepe Belediye Başkanlığı'na seçildi. Şu an AK Parti Ataşehir İlçe Başkanlığını görevini yürüten Erdem, Sancaktepe Belediyesi Spor Kulübü'nün onursal başkanı. Erdem, Nihat Özdemir ile birlikte TFF Yönetim Kurulu üyesi seçilmişti.

Senin için hazırladığımız haberler