TFF, Fenerbahçe'nin Süper Kupa talebini reddetti!

Orhan Gülek
03.04.2024 - 23:47 | Son Güncellenme: 04.04.2024 - 01:31

TFF, Fenerbahçe'nin talebini reddetti. Süper Kupa, maçının belirlenen tarihte ve şartlarda oynanacağı bildirildi. İşte detaylar...

TFF, Fenerbahçe'nin Süper Kupa talebini reddetti!

AJANSSPOR - HABER

Fenerbahçe Kulübü'nün "Süper Kupa'yı Mayıs ayının sonunda, yabancı hakem ve yabancı VAR ile oynayalım" talebi Türkiye Futbol Federasyonu tarafından kabul görmedi.

Süper Kupa, belirlenen tarihte oynanacak

Yağız Sabuncuoğlu'nun haberine göre TFF, Fenerbahçe'nin talebini reddetti. Süper Kupa maçının belirlenen tarihte ve şartlarda oynanacağı bildirildi.

Fenerbahçe, U19 takımıyla çıkacak

Fenerbahçe, 7 Nisan Pazar günü Şanlıurfa'da oynanacak finale talepleri kabul edilmezse U19 takımı ile çıkacaklarını açıklamıştı.

Fenerbahçe Başkanvekili Erol Bilecek, Türkiye Futbol Federasyonuna (TFF) 7 Nisan'da oynanması planlanan Süper Kupa maçının ileri bir tarihe ertelenip karşılaşmanın yabancı bir hakemle yönetilmesi için ıslak imzalı başvuruda bulunduklarını belirtmişti.

"Lanetli midir nedir bu Süper Kupa, bir türlü dikiş tutturamadı"

Konuyla ilgili dün Olağanüstü Genel Kurul Toplantıda açıklamalarda bulunan Ali Koç, "Süper Kupa'yla alakalı iki opsiyonumuz var: hiç çıkmamak veya U-19'la çıkmak. Büyüklerimizden aldığımız görüş radikal bir tepki olacaksa Süper Kupa'da olmalı görüşü. Ben de buna katılıyorum. Karagümrük maçını tarihini değiştirelim diyeceksin... Karagümrük kabul etmezse ne olur diyoruz, hallederiz diyorlar. Karagümrük'ü hallediyorsunuz, Galatasaray'ı halledemiyorsunuz öyle mi? Sen buranın amirisin, vereceksiniz kararı geçeceksiniz. 15 Mart'a kadar Süper Kupa tarihini bekleseydiniz. Lanetli midir nedir bu Süper Kupa, bir türlü dikiş tutturamadı. Avrupa'da oynayan, rakibimiz olan takımların federasyonları takvimi değiştirecek ama bizim federasyonumuz 'ülke puanı vatan millet' derken Süper Kupa tarihini değiştirmeyerek Fenerbahçe'nin hem şampiyonluk hem Avrupa yoluna taş koyacak. Bu maça çıkmayalım diyen o kadar çok insan var ki" ifadelerini kullanmıştı.

Okan Buruk: "Rakibimiz ister çıkar ister çıkmaz"

Öte yandan Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk ise , 7 Nisan Pazar günü Şanlıurfa'da Fenerbahçe ile yapacakları Turkcell Süper Kupa maçına tam kadro çıkacaklarını söyledi.

Fenerbahçe'nin maça 19 yaş altı takımıyla çıkma ihtimalinin olduğunun söylenmesi üzerine Buruk, "Bu bizim sorunumuz değil. Mesela Alanyaspor maçına rakibimiz hangi kadro ile çıkacak diye bakmıyoruz. Gidip normal kadromuzla belirlenen tarihte ve saatte maçımıza çıkacağız. Şanlıurfa halkı da merakla iki büyük takımı bekliyor. Kendi programımız üzerinden gideceğiz. Rakibimiz ister çıkar ister çıkmaz ya da farklı bir şey olur ama bununla ilgili benim söyleyeceğim bir şey yok." değerlendirmesinde bulundu.

Senin için hazırladığımız haberler