TFF Fenerbahçe’ye 'soğuk' Taraftar isyanda

19.01.2021 - 16:48 | Son Güncellenme: 19.01.2021 - 17:05

Fenerbahçe'de, Süper Lig'in 20. haftasında deplasmanda günü Demir Grup Sivasspor ile karşılaşacak. Karşılaşma esnasında hava sıcaklığının eksi 10 dereceye düşmesi bekleniyor.

TFF Fenerbahçe’ye 'soğuk' Taraftar isyanda

AJANSSPOR - HABER

Fenerbahçe Süper Lig’de perşembe günü Demir Grup Sivasspor ile deplasmanda karşılaşacak. Sarı lacivertli rakibiyle olduğu kadar soğuk hava koşullarıyla da mücadele edecek. Çünkü maçın oynanacağı saatte hava sıcaklığının eksi 10 derece olması bekleniyor.

Sakat ve cezalı futbolcuları nedeniyle Sivas deplasmanına eksikliklerle gidecek olan Fenerbahçe, Perşembe akşamı saat 19.00’da sahaya çıkacak. Hava sıcaklarının sıfırın altında seyrettiği şehirde hayat da olumsuz etkileniyor. 

Taraftar sosyal medyada tepki gösterdi

Sivasspor'un bu ay içerisinde evinde ağırladığı Denizlispor ve Gaziahtep FK maçları Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından saat 13.30'da oynatılmıştı. Fenerbahçeli taraftarlar da TFF'nin maç saatini 19.00 olarak belirlemesine sosyal medya üzerinden tepki gösterdi. Sarı lacivertli taraftarlar, #SivasMaçıSaatiniDeğiştir hastag'i açarak kampanya başlattı.

Erzurumspor maçı 16.00'da oynanmıştı

TFF, Erzurumspor-Fenerbahçe maçı içinse hava koşullarını gözetmişti. TFF, 11 Ocak 2021’deki mücadeleyi, saat 16.00'da oynatmıştı. Üstelik aynı günün daha geç saatlerindeki hava sıcaklığı Perşembe günü Sivas'takinden daha yüksekti. TFF'nin bu kez, üstelik daha da soğuk olması beklenen hava koşullarını gözetmemesi dikkat çekti. Perşembe günü 19.00’da hava sıcaklığının -10 derece olması beklenirken, bu durumdan her iki takım futbolcuları da olumsuz etkilenebilir.

İstanbul'daki maç 16.00

TFF, Sivasspor-Fenerbahçe maçını 19.00'da oynatırken aynı gün İstanbul'da Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanacak olan Fatih Karagümrük-Beşiktaş maçını saat 16.00'ya aldı. Bu maç saatinde hava sıcaklığının 9 derece olması tahmin ediliyor.

TFF'nin aynı gün oynanacak iki maçın saatini belirlerken hava sıcaklığı açısından ters bir tutum alması tartışma yarattı. Maç yayın saatlerinin belirlenmesinde yayıncı kuruluşun talepleri de etkili oluyor.

Koç: Saati talebimiz olmadı

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, daha önce Erzurumspor maçının saatiyle ilgili soruya yanıt verirken, kendilerinin bir talepleri olmadığını söylmeşti. Koç, "Hangi tarih olursa olsun, hangi saat olursa olsun zevkle maça geliyoruz. Hiç bir şikâyetimiz olmaz. Maç saatleriyle ilgili büyük kulüpler bazı serzenişlerde bulunuyorlar doğrudur. Bizim ne maç saati ile ilgili bir talebimiz olur, Ocak ayının başında denk geldi, geldik maçımızı oynadık, dönüyoruz" diye konuşmuştu.


Senin için hazırladığımız haberler