TFF, Galatasaray'a neden cevap vermedi?

26.03.2017 - 22:43 | Son Güncellenme: 26.03.2017 - 22:43

AJANSSPOR - Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, geride bıraktığımız haftalarda Beşiktaş ile oynanan derbi öncesi, “Bu derbi maç neden pazartesi oynanıyor anlamış değilim” ifadesini kullanmıştı. Sarı-kırmızılı kulüp, TFF’ye yazı göndererek bu durumu sormuş ancak herhangi bir cevap alamamıştı.

Bu konu, yayıncı kuruluşta Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören’e soruldu. Demirören, sistemin belli olduğunu ve herkesi memnun etmenin zor olduğunu dile getirdi.

Demirören’in o açıklamaları şöyle :

Her kulübümüze eşit yaklaşıyoruz. Sadece Galatasaray değil. Derbi maçlar için de fark etmez. Pazar günü tabi ki tercihimiz. Ama futbolcuyu da korumak zorundayız. Biz bunlara tek başımıza karar vermiyoruz, beIN Sports ve Trt de işin içinde. İtiraz etmek herkesin hakkı. Ama 90 bin maç tahlil yapılıyor. Fakat herkesi memnun edemiyorsunuz. Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray… Bir maça gidiyor derbiye. 3-5 saat fazla dinlenmiş diye konuşuluyor. Sadece Galatasaray-Beşiktaş derbisi değil, birçok derbi hakkında belli kararlar var. Sistem belli. Avrupa’da 48 saat arayla maç oynayan takımlar var.

Senin için hazırladığımız haberler