TFF Hakem İşleri Müdürü kim? Barış Şimşek, Tayfur Özkan...

Akın Ungan
04.02.2022 - 21:22 | Son Güncellenme: 04.02.2022 - 21:37

TFF Barış Şimşek'in yerine gözlemci Tahir Özkan'ı Hakem İşleri Müdürü yaptı. Ama sitede değişiklik olmadı. VAR Koordinatörü ve Hakem İşleri Müdürü nedir? Barış Şimşek ve Tahir Özkan kimdir? Hakem İşleri Müdürü kim? İşte detaylar...

TFF Hakem İşleri Müdürü kim? Barış Şimşek, Tayfur Özkan...

Hüseyin Özkök-AJANSSPOR

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından 1 Ocak 2022 itibariyle Barış Şimşek'in yerine Hakem İşleri Müdürlüğü görevine getirildiği söylenen Tayfur Özkan, TFF'nin internet sitesine göre hala federasyonda gözlemci.

Şimşek iki görevi sürdürüyor mu?

Barış Şimşek ise iki görevi birden sürdürmeye devam ediyor. Şimşek, 9 Şubat 2019 tarihinde VAR Koordinatörü görevinin yanında, Hakem İşleri Müdürlüğü'ne atanmıştı.

Ancak geçen sürede iki görevi birden yürütmesi hakem camiasından eleştirilere neden olmuştu.

Hesabından duyurdu ama...

Tayfur Özkan,  ocak ayında göreve getirilmesinin ardından Linkedin hesabında hakem işleri müdürü olduğunu duyurdu. Ancak TFF internet sitesinde henüz böyle bir değişiklik yapmadı.

Tayfur Özkan kimdir?

2010-2015 yılları arasında hakemlik yapan Rıza Tayfur Özkan, ikinci ve üçüncü ligde toplam 28 maçta görev aldı. Özkan, Ziraat Türkiye Kupası'nda da 2 maçta düdük çaldı.

Özkan, 2015'te üst klasman hakemiyken, gereken atletik performans kriterlerine uyamadığı için statü düşürülmüştü. Sonrasında da hakemliği bıraktı.

Uzun yıllar gözlemcilik yaptı

MHK'nın yeni Hakem İşleri Müdürü Rıza Tayfur Özkan, geçen yılın Şubat ayında gözlemci olarak seçilmişti. Yaklaşık 6 yıldır TFF bünyesinde görevlerde bulunan Özkan, 2016-2022 arasında gözlemcilik yaptı. Marmara Üniversitesi Spor Yöneticiliği Öğretim Görevlisi olan Özkan, aynı zamanda A sınıf iş sağlığı ve güvenliği uzmanı.

Özkan 2013-2016 arasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor ve Rekresyon Tesis İşletmecliği'nde yönetici olarak çalıştı.

Barış Şimşek kimdir?

Türkiye Futbol Federasyonuna bağlı olarak Süper Lig'de görev yapmakta olup, FIFA kokartlı hakemdir. Karadeniz Teknik Üniversitesi mezunudur. İlk defa Beşiktaş-Sivasspor maçında görev yapmıştır.

2015-16 sezonu öncesi Türkiye Futbol Federasyonu Şimşek'in de aralarında bulunduğu 9 hakem ile ilk kez profesyonel sözleşme imzaladı.

TFF'nin Hakem İşleri Müdürlüğü görevini yürüten Barış Şimşek'in, 1 Ocak 2022'de alınan karar ile VAR Koordinatörlüğü'ne geçirildiği açıklanmıştı.

Senin için hazırladığımız haberler