TFF, İtalyan firmasıyla anlaştı, eski Fenerbahçeli yönetici isyan etti

05.05.2021 - 16:14 | Son Güncellenme: 05.05.2021 - 16:17

Türkiye Futbol Federasyonu’nun, Süper Lig kulüplerinin FIFA ve UEFA’daki davalarının takibi için bir İtalyan hukuk şirketi ile anlaşmasına Fenerbahçeli eski yönetici Şekip Mosturoğlu’ndan tepki geldi.

TFF, İtalyan firmasıyla anlaştı, eski Fenerbahçeli yönetici isyan etti

AJANSSPOR-HABER

 

Türkiye Futbol Federasyonu, İtalya'da faaliyet gösteren Gallavotti Bernardini & Partners Hukuk Firması ile 3 Mart 2022 tarihine kadar geçerli olacak danışmanlık sözleşmesi imzaladı.

 

 

"Hak kayıplarının önlenmesi adına..."

Süper Lig kulüplerine gönderilen belgede "FIFA ve UEFA talimat ve düzenlemeleri ile bu kurallara uygun hareket edilmesi konusunda yaşanan hukuki sıkıntılar konusunda ve kulüplerimizin futbolcu ve teknik adamlar ile imzaladıkları uluslararası boyutu olan sözleşmelere ilişkin hukuki tavsiye ve danışmanlık alınarak ileride doğabilecek uyuşmazlıkların ve hak kayıplarının önlenmesi adına" bu anlaşmanın yapıldığı belirtildi.

 

Ücretini TFF verecek

3 Mayıs tarihli ve TFF genel Sekreteri Kadir Kardaş imzalı belgede "Hukuki danışmanlık ve tavsiye almak isteyen kulüplerimiz bir yetkililerinin iletişim bilgilerini (adres, telefon, eposta) iletmeleri halinde hukuk firmasına iletilerek firma ile iletişime geçmeleri sağlanacaktır. Bahse konu hukuki danışmanlık hizmetinin ücreti federasyonumuz tarafından karşılanacaktır" denildi.

 

TFF: Firma indiririm yapacak

TFF'nin belgesinde dikkat çekici başka bir nokta ise kulüplerin FIFA, UEFA, CAS veya benzer spor kurumları önündeki uyuşmazlığa ilişkin bir davada İtalyan firmasından hukuki destek istemesi halinde indirim yapılacağını bildirmesi oldu. Belgede, "Bu konuda firma ile ilgili kulüp arasında ayrı bir anlaşma yapılması gerekmekte olup, firma bu durumda ilgili kulübe indirimli fiyat sunacağını taahhüt etmektedir" denildi.

 

Mosturoğlu: Uluslararası anlaşmalar ile ilgili bizim bilmediğimiz neyi biliyor?

Eski Fenerbahçe yöneticisi Şekip Mosturoğlu, belgeyi sosyal medya hesabından yayınladı ve anlaşmaya tepki gösterdi. Mosturoğlu, "TFF Hukuk Kurulu'nda tek bir hukukçu yok mu bu uygulamaya isyan edip, uluslararası sözleşmeler ile ilgili bizim bilmediğimiz neyi biliyor İtalya’daki  bu avukatlık bürosu diyebilen" diyerek yapılan anlaşmaya tepki gösterdi.

Senin için hazırladığımız haberler