PDFK İlk Kararında Tartışma Yarattı! Trabzonspor ve Sivasspor

Orhan Gülek
04.08.2022 - 20:44 | Son Güncellenme: 04.08.2022 - 20:54

TFF PFDK sezon öncesi ilk toplantısında çelişkili bir karara imza attı. Kurul, TFF'nin sorumlu olduğu maçta Trabzonspor ve Sivasspor'a merdiven boşlukları cezası verdi!

PDFK İlk Kararında Tartışma Yarattı! Trabzonspor ve Sivasspor

AJANSSPOR - HABER

Mehmet Büyükeşki yönetiminde yeni bir sayfa açtığı iddiasıyla sezona başlayan Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) ilk verdiği kararla tartışma yarattı. PFDK, Trabzonspor ve Demir Grup Sivasspor'a kendi ev sahibi olduğu Süper Kupa finalinden ötürü ceza verdi!

Trabzonspor'a merdivenden 25 bin lira ceza

PFDK'dan bugün yapılan açıkalamada 30 Temmuz'da İstanbul'daki Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanan finalde Trabzonspor'a merdiven boşluklarının boş bırakılmamasından dolayı 25 bin lira para ceza verildiğini bildirdi. Kurul, bordo mavili ekibe ayrıca taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle 208 bin lira para cezasına hükmetti.

Aynı cezayı Sivasspor'a da kesti

PFDK, Sivasspor'a da merdiven boşluklarının boş bırakılmamasından ötürü 25 bin lira ceza kesti. Kurul ayrıca, kırımızı beyazlılara taraftarlarının çirkin ve kötü tüzahürat nedeniyle 50 bin ve saha olayları nedeniyle de 32 bin lira ceza verildiğini duyurdu. Böylece Trabzonspor toplamda 233 bin lira, Sivasspor ise 107 bin lira para cezası alarak yeni sezona girdi. 

İlgini Çekebilir
TFF'den yeni proje: Stadyum konserleri
Habere Git

Ünlü hukukçudan merdiven itirazı

Spor hukuku alanında Türkiye’yi uluslararası mecrada temsil eden, İsviçre'deki Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi (CAS) ile Euroleague Basketbol Tahkimi Kurulu'nun tek Türk hakemi olan Avukat Emin Özkurt, kulüplere merdiven boşlukları nedeniyle verilen cezanın hakkaniyetle örtüşmediğini söyledi. Özkurt, Ajansspor'a yaptığı değerlendirmede, "Trabzonspor ve Sivaspor kulüplerine karşı, TFF Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun 04.08.2022 tarihli toplantısında, Süper Kupa Finali’nde merdiven boşluklarının boş bırakılmamasından dolayı verilen 25.000 TL’lik para cezalarının hakkaniyetle örtüşmediği kanısındayım" dedi.

Süper Final'in ev sahibi

TFF Finalin ev sahibinin TFF olduğuna dikkat çeken Özkurt, "Elbetteki kulüplerin kendi ev sahibi oldukları maçlarda saha önlemlerini almak gibi bir yükümlülüğü vardır fakat Süper Kupa Finali başkadır. Bu organizasyonun ev sahibi TFF’nin bizzat kendisidir. Kaldı ki bu husus bizzat TFF tarafından Süper Kupa Statüsü’nde tribün düzenlemesi ve organizasyon hakkı TFF’ye aittir denilerek kabul de edilmiştir" dedi.

TFF sorumluluğunu kulüplere atıyor

Saha olaylarından ise kulüplerin sorumlu olduğunu ama bunun da çelişki yarattığını kaydeden Özkurt, şöyle devam etti: "Yine aynı statünün devamı hükmünde, 'Müsabaka öncesinde, esnasında ve sonrasında herhangi bir olay çıkması halinde olaylara sebebiyet veren taraftarların eylemlerinden kulüpleri sorumludur' denilerek, TFF kendi sorumluluğunu kulüplere yıkma gayreti içerisine girmektedir ki bu organizasyon sorumluluğu ilkesiyle çelişir."

Bu ceza hakkaniyetle örtüşmüyor

Merdiven cezasını bir kez daha eleştiren Avukat Emin Özkurt, "İlgili takım taraftarları gerek taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle, gerekse taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ayrıca cezalar almışlardır ve bunlar kendi sorumluluğundadır. Fakat, saha düzeniyle alakalı müdahale hakkı ve yetkisi olmayan kulüplere merdiven boşluklarının boş bırakılmamasından dolayı ceza vermek yerinde olmamıştır. Netice itibarıyla, müsabaka TFF tarafından belirlenen tarafsız bir sahada, tek maç olarak TFF organizasyonunda düzenlendiğine göre Trabzonspor ve Sivaspor kulüplerine verilen para cezalarının hakkaniyetle örtüşmediği kanaatimizi yinelemek isterim" dedi.

Senin için hazırladığımız haberler