TFF, ligleri ayırdı!

13.05.2020 - 18:38 | Son Güncellenme: 13.05.2020 - 18:40

TFF, ligleri ayırdı!

Türkiye Futbol Federasyonu; Süper Lig, TFF 1. Lig ve diğer profesyonel ve amatör liglerin başlayacağı tarihleri yeniden belirledi. Buna göre Süper Lig ile diğer ligler aynı zamanda başlamayacak. TFF, yine 'şimdilik' vurgusu yaparak, Süper Lig'in daha önce ilan edildiği gibi yine 12 Haziran'da başlayacağını duyurdu. Diğer ligler içinse farklı tarihler belirlendi.

TFF'nin internet sitesinden yapılan yazılı açıklamada "Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, bugün TFF Sağlık Kurulu ile toplantı yapmıştır. TFF Sağlık Kurulu'nun, Süper Lig ve diğer liglerle ilgili görüş ve tavsiyelerinin yanı sıra, Türkiye 2. ve 3. Lig Kulüpler Birliği Derneği'nin yazılı başvuruları dikkate alınarak, yeni bir değerlendirmede bulunulmuştur" denildi.

 

TFF Yönetim Kurulu koronavirüs salgını sebebiyle ara verilen liglerin şimdilik şu tarihlerde başlamasına karar verdi:

TFF, açıklamasında lig lig başlama tarihleri şöyle belirtildi:

1-Süper Lig müsabakaları daha önce de ilan edildiği gibi 12 Haziran 2020

2-TFF 1. Lig müsabakaları 19 Haziran 2020

3-TFF 2. Lig ve TFF 3. Lig müsabakaları 18 Temmuz 2020

4-Bölgesel Amatör Lig müsabakaları 18 Temmuz 2020

İlk Ajansspor duyurmuştu

İlk olarak Ajansspor'u duyurduğu haberde, 2. ve 3. Lig Kulüper Birliği, TFF'ye yazılı bir başvuruda bulunarak, "Önceliğimiz liglerin oynanması. Ancak oynanacaksa da bu tarih 11 Temmuz olmalıdır" denilmişti.

AJANSSPOR'UN HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ 

7 günde 'şimdilik kararı' değişti

Ajansspor bugün de TFF Sağlık Kurulu'nun mevcut koşullarda futbol liglerinin başlamasını önermediğini yazmıştı. Kurul, Süper Lig'in başlama tarihine de muhalefet şerhi düşmüştü ancak TFF yönetimi, bir kez daha 'şimdilik' diyerek, Süper Lig tarihini 12 Haziran olarak duyurdu. TFF, bugün aldığı kararla, daha önce aldığı kararı değiştirip, ligleri farklı farklı tarihlere aldı. 
TFF Başkanı Nihat Özdemir, 6 Mayıs'ta yaptığı açıklamada, tüm liglerin şimdilik 12 Haziran'da başlatılmasının planlandığını duyurmuştu. Ama aradan 7 gün geçtikten sonra, bu kararda önemli bir değişikliğe gidildi. 

AJANSSPOR'UN DUYURDUĞU HABER İÇİN TIKLAYINIZ

Senin için hazırladığımız haberler