Oğulcan Çağlayan için flaş gelişme! Tahkim belgeleri istedi

08.02.2021 - 19:18 | Son Güncellenme: 08.02.2021 - 21:41

Son dakika haberleri... Türkiye Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu, Çaykur Rizespor'dan Galatasaray'a transfer olan Oğulcan Çağlayan dosyası nedeniyle TFF Profesyonel Futbolcu Tescil İşleri Müdürlüğü'nden transfer dönemindeki süreç ile ilgili yazışmaların örneğinin istenmesine karar verdi.

Oğulcan Çağlayan için flaş gelişme! Tahkim belgeleri istedi

AJANSSPOR-HABER

Türkiye Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu, Çaykur Rizespor'dan Galatasaray'a transfer olan Oğulcan Çağlayan dosyası nedeniyle TFF Profesyonel Futbolcu Tescil İşleri Müdürlüğü'nden transfer dönemindeki süreç ile ilgili yazışmaların örneğinin istenmesine karar verdi.

TFF'den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Galatasaray Sportif Sınai ve Tic. Yat. A.Ş. ve futbolcu Oğulcan Çağlayan’ın Rize Spor Futbol Yat. San. Tic. A.Ş.  ile arasındaki uyuşmazlığa ilişkin Uyuşmazlık Çözüm Kurulu’nun  (UÇK) 05.12.2020 tarih ve E.2020/260 (Birleşen E.2020/274) - K.2020/394 sayılı kararına itirazları incelendi.

- Galatasaray Sportif Sınai ve Tic. Yat. A.Ş. ve futbolcu Oğulcan Çağlayan, Uyuşmazlık Çözüm Kurulu’nun 05.12.2020 tarih ve E.2020/260 (Birleşen 2020/274) - K.2020/394 sayılı kararına karşı 14.01.2021 tarihinde Tahkim Kurulu’na başvuruda bulunmuşlardır. Bu başvuruyu takiben Kurulumuz’a yapılan Uyuşmazlık Çözüm Kurulu dosyalarına ilişkin diğer başvurular ile birlikte söz konusu dosya da Uyuşmazlık Çözüm Kurulu’ndan talep edilmiştir. Dosya Kurulumuz’a gönderildikten sonra aynı tarihte UÇK kararlarına karşı yapılan itiraz başvurularıyla sıraya alınarak 2021/30 sayısı ile Tahkim Kurulu esas defterine kaydedilmiştir. Esas kaydı yapılan dosyada Tahkim Kurulu Talimatı’nın 8. maddesi düzenlemesi uyarınca süre, harç, vd. unsurlar yönünden ilk inceleme tamamlanmıştır. İlk incelemesi tamamlanan dosyada; Tahkim Kurulu Talimatı’nın 9. maddesi gereğince davalı kulüp ve futbolcunun başvuru dilekçeleri davacı Rize Spor Futbol Yatırımları San. ve Tic. A.Ş.’ye tebliğ edilerek cevap dilekçesini sunmak üzere 7 günlük süre verilmiştir. Rize Spor Futbol Yatırımları San. ve Tic.A.Ş. 25.01.2021 tarihinde cevap dilekçesini sunmuştur. Taraf teşkili sağlanan dosyada; davalıların duruşma talepleri Tahkim Kurulu Talimatı’nın 11. maddesi kapsamında değerlendirilerek dosyanın –yine esas sırası nazara alınarak- 04.02.2021 tarihinde yapılacak toplantıda görüşülmek üzere gündeme alınmasına ve incelemenin aynı gün saat 15:30’da duruşmalı olarak icra edilmesine karar verilmiştir. 01.02.2021 tarihinde taraflara tebliğ edilen duruşma davetiyesine 02.02.2021 tarihinde davalılar Galatasaray Sportif Sınai ve Tic. Yat. A.Ş. ve futbolcu Oğulcan Çağlayan vekilleri mazeret dilekçesi sunmuştur. Davalıların talepleri, savunma hakkının tam olarak kullanılması için Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi 6.maddesi ve T.C. Anayasası 36. maddesi gereğince 02.02.2021 tarihinde oluşturulan ara karar ile kabul edilerek duruşma davacı Rize Spor Futbol Yatırımları San. ve Tic. A.Ş.’ye de tebliğ edilmek suretiyle 08.02.2021 günü saat 15:30’a ertelenmiştir.

- Duruşma için tayin edilen 08.02.2021 Pazartesi günü saat 15:30’da video konferans yoluyla icra edilen duruşmada Galatasaray Sportif Sınai ve Tic. Yat. A.Ş.’nin vekilleri Av. Dr. Sıddıka Petek Akyüz Arslan, Av. Süleyman Anıl Özgüç, Av. Selçuk Uysal, Av. Özgün Barış Erbay, futbolcu Oğulcan Çağlayan’ın vekilleri Av. Nihat Güman, Av. Jale Demir ve Rize Spor Futbol Yat. San. Tic. A.Ş. vekili Av. Anıl Gürsoy Artan’ın hazır oldukları görüldü, sözlü beyanları alındı. Yapılan müzakere neticesinde; Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbolcu Tescil İşleri Müdürlüğü’ne yazı yazılarak; davalı futbolcunun huzurdaki davada ihtilafa konu lisans süreci ile ilgili yazışmaların örneğinin istenmesine ve dosyanın incelemeye alınmasına oybirliği ile karar verilmiştir.

Karar verilmiştir.

TFF Tahkim Kurulu

Ne olmuştu?

Bilindiği üzere Türkiye Futbol Federasyonu Uyuşmazlık Çözüm Kurulu tarafından sözleşmesini haksız feshettiği gerekçesiyle Galatasaraylı futbolcu Oğulcan Çağlayan'a 6 maç men ve 1 milyon 200 bin Euro para cezası verilmişti. 

"UÇK bir karar verdi"

Bunun üzerine Çaykur Rizespor Başkanı Hasan Kartal, "UÇK bir karar verdi. Bundan sonra Tahkim Kurulu'nun kararını bekleyeceğiz. Çaykur Rizespor'un haklılığı başından itibaren açıktı. Altı maç kala sporcu kulübünü bırakıp gidiyorsa, bunun bir bedeli olmalı" ifadelerini kullanmıştı. 

Galatasaray Kulübü ise şu açıklamayı yapmıştı:

"Türkiye Futbol Federasyonu Uyuşmazlık Çözüm Kurulu (UÇK) 5.12.2020 tarihinde A takımı futbolcumuz Oğulcan Çağlayan ve Galatasaray Sportif Sınai ve Ticari Yatırımlar A.Ş. aleyhine Rizespor Futbol Yatırımları San. Tic. A.Ş. tarafından açılan davada aşağıdaki kararları vermiştir.

1. Rizespor'un transferde Galatasaray’ın ayartan kulüp olduğunun tespiti talebi reddedilmiştir.

2. Feshin haksız fesih olduğuna hükmedilerek davalıların 1.200.000 Euro tazminat ödemesine ve Oğulcan Çağlayan'a altı resmi müsabakadan men cezası verilmesine karar verilmiştir.

UÇK nihai karar mercii olmayıp Galatasaray ve Oğulcan Çağlayan hukuk ve teamüllere aykırı haksız, çok yönlü organize ve tartışılacak bu kararların kaldırılması için kamuoyu bilgilendirilerek, hukuka olan güveni tesis için TFF Tahkim Kurulu ve gerekmesi halinde diğer adli kurumlara itirazda bulunacaktır.

Galatasaray Spor Kulübü haklı davalarında mensupları ve sporcularının sonuna kadar her zaman kesinlikle yanında olacaktır.

Senin için hazırladığımız haberler