TFF, sezonun ilk Fair Play ödüllerini açıkladı

Feride Kara
20.10.2022 - 22:15 | Son Güncellenme: 20.10.2022 - 22:20

Türkiye Futbol Federasyonu Fair Play ve Sosyal Sorumluluk Kurulu, sezonun ilk Fair Play/Adil Oyun Ödülleri'nin sahiplerini belirledi. İşte ödülü kazananlar

Türkiye Futbol Federasyonu bu sezon bir ilki gerçekleştirdi. Futbol sahalarındaki güzel hareketlerin kamuoyunda konuşulması ve Fair Play'in yaygınlaşması amacıyla verilecek Fair Play/Adil Oyun Ödülleri'nin sezonun ilk kazananlarını belirlemek için 14 Ekim Cuma günü saat 14.00'te toplanan Fair Play ve Sosyal Sorumluluk Kurulu, ilk 8 hafta değerlendirmesi sonucunda aday seçimlerini yaptı. 

İşte sezonun ilk Fair Play/Adil Oyun Ödülleri'nin sahipleri

Fair Play/Adil Oyun Takım Ödülü: Demir Grup Sivasspor

Spor Toto Süper Lig'de oynanmış olan 8 haftada belirlenmiş kriterlerde ön plana çıkması, rakip oyuncular ve hakemlere karşı diyalog, iletişim vb. konularda pozitif tablo sergilemeleri nedeniyle Avrupa'da da ülkemizi temsil eden Demir Grup Sivasspor ayın takımı seçilmiştir.

Fair Play/Adil Oyun Teknik Direktör Ödülü: Çağdaş Atan (Yukatel Kayserispor)

Ligin en az faul yapan takımlarından birisini çalıştırmakla birlikte sadece futbola odaklanması, saha dışı çekişmelerden uzakta kalıp oyunu geliştirmeye yoğunlaşmasından dolayı ve başarıyı aramasını teşvik etmek amacıyla seçilmiştir.

İlgini Çekebilir
TFF binasına saldırı soruşturmasında yeni gelişme!
Habere Git

Uğurcan Çakır ve Fatih Özgökçen

Fair Play/Adil Oyun Futbolcu Ödülü: Uğurcan Çakır (Trabzonspor)

Adana Demirspor ile oynanan müsabaka öncesi düzenlenen seremoni sırasında, Adana Demirspor'un eski emektar futbolcularından Hasan Sınmaz tarafından başarı dileklerini kabul eden Uğurcan Çakır'ın, Hasan Sınmaz'ın elini öpmesi ile hem kendisine hem de Adana Demirspor camiasına yönelik saygısını göstermesi, Türk futbol çevrelerinin içini ısıtan bir görüntü olarak yerini almıştır. Uğurcan Çakır, bu eyleminin diğer oyunculara örnek olması amacıyla seçilmiştir.

Fair Play/Adil Oyun Başkan/Yönetici Ödülü: Fatih Özgökçen (Arabam.com Konyaspor)

Spor kamuoyunda derin bir üzüntü ile karşılanan merhum Ahmet Çalık'ın vefatından sonra adına park açılması da dahil olmak üzere sergilediği davranışlar, başka kulüpleri vefa konusunda özendirmesi, rakip kulüp başkanlarına plaket vermesi, rakipler ve hakemlere karşı saygılı tutumunu sürdürmesi, hiçbir PFDK sevki bulunmaması, kulübün eski başkan ve eski oyuncularını bir araya toplayarak birlik ve beraberlik mesajı vermesinden hareketle ödüle layık görülmüştür.

Medipol Başakşehir FK taraftar ödülünü kazandı

Fair Play/Adil Oyun Taraftar Ödülü: Medipol Başakşehir FK

Spor Toto Süper Lig'in 2022-23 sezonunun başladığı 05.08.2022'den bu yana yapılan müsabakalarda gösterilen olgun duruş ve herhangi bir müsabakada taraftarlarından dolayı PFDK'ya sevk edilmemeleri, taraftar gruplarının olumlu mesajlar vermesi ve sosyal medyadaki etkileşimi, çevre ve diğer konularındaki duyarlılıkları nedeniyle Medipol Başakşehir FK taraftarları seçilmeye uygun görülmüştür.

Senin için hazırladığımız haberler