TFF statların zemin problemine el attı!

05.03.2021 - 12:43 | Son Güncellenme: 05.03.2021 - 12:48

Son dakika haberleri…Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Tesisler ve Yatırımlardan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Nuri Akın, stat zeminleri için yeni talimatname hazırlıklarını açıkladı. Süper Lig’deki saha zeminleri nasıl düzelecek? İşte detaylar…

TFF statların zemin problemine el attı!

AJANSSPOR-HABER

Türkiye'de son dönemde çok tartışılan stat zeminlerinin bozukluğu sonunda Türkiye Futbol Federasyonu’nu harekete geçirdi. Federasyonda son yaptıkları toplantıda zeminleri ele aldıklarını ifade eden TFF Tesisler ve Yatırımlardan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Nuri Akın Akın, kulüplere bununla ilgili sertifika vermeyi planladıklarını duyurdu. Statlara kulüpler tarafından daha iyi bakılması için ellerinden geleni yapacaklarını kaydeden Akın, şunları söyledi:

"Sahalar ehil ellere teslim edilecek"

"Son yaptığımız federasyon toplantısından sonra zeminlerin daha iyi bakılması lazım geldiğine ve bizim de burada öncü olmamız gerektiğine karar verdik. Yeni bir talimatname yapılıyor. Bunların, bu arkadaşların daha çok ehil arkadaşlar, yani ziraat mühendisi gibi veya çim işinden iyi anlayan arkadaşlar olmasını sağlayacağız. Bunu da yaptıktan sonra bakımları için de belki bir sertifika vereceğiz. 

“Kulüpleri zeminlere bakmaya zorlayacağız”

Yani inşallah bunları toparlarsak önümüzdeki günlerde bir talimatnameyle statlarımızı daha iyi baktırmak için biz kulüpleri zorlayacağız. Zeminler için talimatname hazırlıyoruz. Bu talimatnameler yaptırım. Kulüpler bunları yapamamaları taktirde, stat çalışamayacak gibiyse başka sahalarda oynatacağız. Süper Lig'de ve TFF'de de bunu uygulamayı düşünüyoruz."

"Transfere harcadıklarının yanında devede kulak"

Nuri Akın, stat zeminlerine yapılması gereken yatırımın, transfere yapılanın yanında devede kulak kaldığını söyledi ve şunları ekledi: “Bu konuda altyapı maliyeti 1 milyon 200 bin ila 1 milyon 500 bin liraya kadar çıkabiliyor. Doğal çim sahanın yapımı yaklaşık 500 bin ila 600 bin liraya mal oluyor. Hibrit saha ise 1 milyon 500 bin lira civarında oluyor. Bunlara alttan ısıtma yapacak olursak o da aşağı yukarı 1 milyon 500 bin ile 2 milyon lira arasında bir paraya çıkıyor. Yani toplamda baktığımızda 3 milyon 500 bin ile 5 milyon lira arasında bunlar yapılabiliyor. Öyle anormal transferler var ki bu rakamlar transferlerin yanında devede kulak kalıyor."

“Uygun olmayan statta maç oynatmayız”

Son olarak kontroller sonucunda statta beğenilmeyen bir durum olduğunda yetkilileri uyardıklarını aktaran Akın, "Bu kontrollerimizi haftalara hatta bazen günlere indiriyoruz. Bunlar olmazsa orada maç oynanmasını engelliyoruz. Maç oynatmıyoruz. Eskiden birçok şehirde bunu yaptık. Son zamanlarda da buna başvurduk. Statları gözden geçirip kullanıma uygun değilse başka statlara aldırdık. Zeminlerin iyi bakılması gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler