TFF Ertelenen Süper Lig'in Yeni Fikstürünü Hazırladı

Ajansspor
13.02.2023 - 14:56 | Son Güncellenme: 13.02.2023 - 15:05

TFF, ülkeyi yasa boğan Kahramanmaraş merkezli deprem nedeniyle ertelediği Süper Lig'in yeni fikstürünü hazırladı. Program bu hafta içinde açıklanacak.

TFF Ertelenen Süper Lig'in Yeni Fikstürünü Hazırladı

AJANSSPOR-HABER

Büyük bir yıkım yaratarak Türkiye'yi yasa boğan Kahramanmaraş merkezli 7.7 büyüklüğündeki deprem sonrası ertelenen futbol maçlarının yeni fikstürü için çalışmalar sürüyor. Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF), 3 Mart'a ertelediği 24. hafta Süper Lig'in maç programını açıkladı. TFF, deprem nedeniyle ertelenen 23. haftanın üç maçının tarihini ise belirledi.

Fikstür bu hafta içinde açıklanacak

Gazeteci Umut, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Başta Adana Demirspor olmak üzere tüm kulüplerden görüş alındı. 3-4-5-6 Mart fikstürü de belli oldu. Ertelemeler ile ilgili karar değişikliği olmazsa, bu hafta içinde fikstür açıklanacak. TFF devletin ilgili kurumları ile de görüşerek karar almaya çalışıyor" diye yazdı.

 

Ertelenen maçlar 28 Şubat'ta

Eken, deprem nedeniyle oynanamayan 23. haftadaki;
-Hangikredi Ümraniyespor - Adana Demirspor
-Bitexen Giresunspor -Yukatel Kayserispor
-Fenerbahçe - Arabam.com Konyaspor 
maçlarının ise 28 Şubat 2023 tarihinde oynanacağını yazdı. Normal şartlarda 28 Şubat'ta Ziraat Türkiye Kupası maçları oynanacaktı. 

İlgini Çekebilir
Karar çıktı! Ligden çekilenlerin rakiplerine 3 puan
Habere Git

Eken'den kulüplerin tutumuna eleştiri

Gazeteci Eken, yaptığı paylaşımlarda kulüplere yönelik eleştirilerde de bulundu. Eken, "Whatsapp gruplarında 'Biz bu ligi bu durumda oynayamayız' diyen kulüp başkanları var. Üstelik o kulüp deprem bölgesinde bile değil! Diğer taraftan, takımında vefat yaşanmış kulüp, lige devam etmek istiyor. Neden? Çünkü çok yatırım yapmış!" dedi.

Deprem sonrası ilk hafta maçları

Süper Lig'de deprem nedeniyle 3 Mart'ta yeniden başlaması planlanan 24. haftanın maçları ise şöyle:

KASIMPAŞA-FRAPORT TAV ANTALYASPOR     
BEŞİKTAŞ-MKE ANKARAGÜCÜ 
VAVACARS FATİH KARAGÜMRÜK-DEMİR GRUP SİVASSPOR     
CORENDON ALANYASPOR-MEDİPOL BAŞAKŞEHİR    
TRABZONSPOR-HANGİKREDİ ÜMRANİYESPOR     
ARABAM.COM KONYASPOR-BITEXEN GİRESUNSPOR     
YUKATEL KAYSERİSPOR-FENERBAHÇE  

Galatasaray maç yapmayacak

Deprem nedeniyle Atakaş Hatayspor ve Gaziantep FK Süper Lig'den çekilmişti. Bu nedenle Gaziantep ile oynaması gereken Galatasaray haftayı maç yapmadan geçecek. Aynı şekilde Hatayspor'un rakibi Adana Demirspor da haftayı boş geçecek. Hatay ve Gaziantep, gelecek sezon yine Süper Lig'den devam edecek. TFF aldığı kararla iki takımın bu sezon kalan haftalarda tüm maçlarında 3-0 hükmen yenik sayılarak rakiplerine 3'er puan yazılmasına karar verdi.

 

Senin için hazırladığımız haberler