TFF Temsilciler Kurulu Üyesi Osman Diyadin'den Ahmet Ağaoğlu'na Tepki

İsa Kethüda
28.02.2023 - 14:45 | Son Güncellenme: 28.02.2023 - 14:52

TFF Temsilciler Kurulu Üyesi Osman Diyadin, sosyal medya hesabından Süper Lig ekibi Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu'nu sert tepki gösterdi. İşte detaylar...

TFF Temsilciler Kurulu Üyesi Osman Diyadin'den Ahmet Ağaoğlu'na Tepki

AJANSSPOR-HABER

Fenerbahçe ve Beşiktaş taraftarlarının hükümeti istifaya çağıran tezahüratlarının yankıları sürüyor. Son olarak Kayseri İl Güvenlik Kurulu, Fenerbahçe taraftarının Yukatel Kayserispor maçına alınmamasına karar verdi. Sarı lacivertli kulüp yaptığı açıklamayla bu kararı kabul edilemez bulduğunu duyurdu. Diğer yandan Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Temsilciler Kurulu Üyesi Osman Diyadin de tartışmalara katıldı.

Diyadin: Birileri "Ulan Ağaoğlu istifa et" deseler..

Gazetecilik yapan TFF Temsilciler Kurulu Üyesi Osman Diyadin, 26 Şubat'ta sosyal medya hesabından Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu'nu eleştirdi. Diyadin, attığı tweet'te şu ifadeleri kullandı: 

"F.Bahçe- Konya maçında Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik ”ULAN”lı istifa sloganı atan bir kısım sözde taraftara tepki olarak maçı izleyen kulüp başkanları stadı terketmiş.

Tek kişi hariçmiş!

TS Başkanı Ahmet Ağaoğlu!

Şimdi birileri çıkıp ”Ulan Ağaoğlu istifa et” deseler nasıl olur."

Ağaoğlu, stadı terk ettiğini söyledi

Trabzonspor Kulübü Başkanı Ahmet Ağaoğlu ise bugün yaptığı açıklamada, stadı terk etmediği yönündeki haberleri yalanladı. Ağaoğlu, "Bazı basın yayın organlarında yazıldığı gibi Fenerbahçe – Konyaspor karşılaşması oynanırken bir grup taraftarın yapmış olduğu protesto sırasında diğer kulüp başkanlarının stadı terk ettiği ve benim ise maç sonuna kadar oturduğum şeklinde yer alan ifadeler hiçbir şekilde gerçeği yansıtmamaktadır. Maçın bitimine 10-15 dakika kala diğer kulüp başkanlarıyla birlikte kalkarak stadyumdan birlikte ayrıldık" açıklamasını yaptı.

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe'den deplasman yasağına tepki: "Bu karar kabul edilemez!"
Habere Git

"Bırak ne halleri varsa görsünler"

Osman Diyadin, sürecin başından beri sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarda taraftarların yaptığı "Hükümet istifa" tezahüratına tepkisini ortaya koydu. Diyadin bir başka paylaşımında da şöyle dedi:

"Batıyorlarmış!

Borç batağındaymışlar!

Yayın gelirleri artırılmalıymış!

Yayıncı Katar için devreye girilmeliymiş!

Vergi borçları af edilsinmiş!

Vs

Size ne!

Bırak ne halleri varsa görsünler!

Ah @RTErdogan ahh!

İşte Devletin Cumhurbaşkanına hakaret edenlere tek kelimeleri yok!"

TFF Temsilciler Kurulu 7 kişiden oluşuyor

Mehmet Büyükekşi yönetimindeki TFF tarafından atanan yedi kişilik Temsilciler Kurulu'nun başkanlığını Gökhan Özsavaş yapıyor. Kurulun diğer üyeleri de şöyle:

  • Ahmet Hamdi Usta: Başkanvekili
  • Ertuğrul Arslan: Raportör
  • Osman Diyadin: Üye
  • Servet Sarıkaya: Üye
  • Timuçin Başar: Üye
  • Özlem Aradağ: Üye

TFF temsilcinin maçlardaki görevleri 

TFF Temsilciler Kurulu'na bağlı çok sayıda temsilci bulunur. TFF'nin Temsilcinin El Kitabı'nda temsilci şöyle tanımlanıyor: " Görevli olduğu müsabakalarda; Federasyon adına stat içi - stat dışı ve oyun alanında müsabaka öncesi, sırası ve sonrasında müsabaka organizasyonunu talimatlara uygun işleyişi bakımından denetleyen ve durumu Federasyon'a raporlayan görevlilerdir. Temsilcilerin hazırlamış oldukları raporlar, ilgili müsabaka hakkında yapılan disiplin soruşturmasına kaynaklık eden resmi evrak niteliğindedir. Federasyon gerekli gördüğü hallerde mevcut rapora ilave temsilcilere 'ek rapor' talebinde bulunabilir."

İlgini Çekebilir
Flaş iddia | Talisca, Süper Lig deviyle anlaştı
Habere Git

Temsilci, tarafsızlık yemini ediyor

TFF, temsilcilerine göreve başlatırken tarafsızlık yemini de ettiriyor. Söz konusu yeminse şöyle: "Temsilciler Kurulu Başkanlığı/Üyeliği görevimi bağımsızlık, tarafsızlık, doğruluk ve hakka saygı duygusu içinde; her türlü etki ve kaygıdan uzak olarak temel hak ve hürriyetleri göz önünde bulundurarak; hukukun temel ilkelerine uygun şekilde; kanun önünde eşitlik ilkesine ve dürüstlük kuralına bağlı kalarak, sadece vicdanımın emrine uyarak yerine getireceğime namusum, şerefim ve kutsal saydığım tüm inanç ve değerlerim üzerine and içerim."

Senin için hazırladığımız haberler