TFF Fırat Aydınus'a Vedayı Çok Gördü! Türkiye-Almanya Farkı

İsa Kethüda
23.05.2022 - 12:56 | Son Güncellenme: 23.05.2022 - 13:05

Fırat Aydınus, Süper Lig’in son haftasında oynanan Fatih Karagümrük-Alanyaspor maçı ile kariyerinde son kez düdük çaldı. TFF, Aydınus için bir veda seremonisi bile yapmadı. Detaylar.

TFF Fırat Aydınus'a Vedayı Çok Gördü! Türkiye-Almanya Farkı

Hüseyin Özkök – AJANSSPOR

Türk futbol hakemlik tarihine bir kara leke olarak geçen 8 Mart hakem ve gözlemci operasyonu tam olarak istenen sonuca ulaşmasa bile başta Cüneyt Çakır hakemlere büyük zarar verdi ve etkilerinin devam ettiği son atamalarla da ortaya çıktı.

Fırat Aydınus'a veda yok

Operasyonda üzeri çizilen hakemlerden biri de geçen sezon sonunda yaşı dolmasına rağmen ısrarla 1 sezon daha kalması için ısrar edilen Fırat Aydınus’tu. Türk hakemliğine önemli hizmetlerde bulunmuş Fırat Aydınus, hafta sonu Karagümrük-Alanyaspor gibi kalibresi çok düşük seyircisiz bir maça verilirken kendisine TFF tarafından bir veda seremonisi bile yapılmadı.

Almanya örneği

Oysa böyle bir kariyerdeki hakeme Türkiye Kupası finali gibi önemli ve seyircili bir maça verilmesi kendisine de kurumsal olarak milyonlar önünde veda edilmesi gerekirdi. Örneğin cumartesi akşamı oynanan Almanya Kupası finalinde DFB Almanya’nın en kariyerli yardımcı hakemi olan Mike Pickel’e görev verip teşekkür ederek kendisini uğurladı.

TFF vedayı çok gördü

TFF daha önce de Bülent Yıldırım gibi Türkiye’nin en kariyerli üç hakeminden birini, bırakın veda etmeyi, kulüplere kurban vererek hakemliğini sonlandırmıştı. 

Operasyonla Cüneyt Çakır’a Dünya Kupası yolunu kapatan TFF’nin gelmiş geçmiş en kariyerli Türk hakemi olan Çakır’ı hakemliği bıraktığında nasıl bir veda ile “uğurlayacağını” tahmin etmek artık çok zor değil.

İlgini Çekebilir
Avrupalılar seçti. İşte Süper Lig'in en iyi 11'i
Habere Git

TFF ve MHK ne hakemini koruyabiliyor ne de onlara onca senenin emeği sonrasında düzgün bir şekilde onları vedayı bile çok görüyor.

Senin için hazırladığımız haberler