"TFF yanlış bir karar verdi"

15.03.2020 - 21:53 | Son Güncellenme: 15.03.2020 - 22:13

"TFF yanlış bir karar verdi"

Süper Lig'in 26. hafta mücadelesinde, koronavirüs sebebiyle seyircisiz oynatılan Galatasaray-Beşiktaş mücadelesi 0-0 bitti. Maçın ardından beIN Sports yotumcuları Önder ÖzenMetin Tekin ve Tugay Kerimoğlu değerlendirmelerde bulundu.

Tekin, Kerimoğlu ve Özen'in açıklamalarından Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

TUGAY KERİMOĞLU: Ne izlediğimizi ben de bilmiyorum. Milli aralarda olan hazırlık maçları gibiydi. İki taraf da 1 puan alayım diye bakmış.

METİN TEKİN: Kayserispor ile Alanyaspor arasındaki maç güzeldi. Derbi seyircisiz olmuyor. Futbolcular çok olumsuz etkilenmiş. Niye oynuyoruz diyorlar. Muslera da bu hafta oynanmasına sert bir eleştiri getirdi. Lige bu psikolojiyle devam edilmesi çok zor görünüyor. Bütün Avrupa ligleri tatil. Biz UEFA takvimine bağlıyız. Ben EURO 2020'nin de yapılmayacağını düşünüyorum.

ÖNDER ÖZEN: 5 tane futbolcuyu maç sonrasında dinledik. Hiçbiri hakemden bahsetmedi. Normalde herkes hakemle başlar, öyle devam ederdi. Biraz alışkanlıklar değişmiş olacak. Profesyonel futboldan bahsediyorsak bu bir seyir organizasyonu. Ticari bir değeri, sevdası, aşkı, tutkusu var. Futbolcular da bu işin sanatçıları ve aktörleri. Bu ortamı sağlayamadığımız zaman bomboş bir tiyatro oyununu düşünün. Provadan öteye gitmez. Bugün de antrenman maçı gibiydi. Ben antrenman maçlarına yabancı değilim ama alışık olmayana kötü gelir. Sessiz başladı, sessiz bitti. Hepsi bu kadar.

METİN TEKİN: Temkinli olalım ama maçları oynatmayalım. Bana göre TFF yanlış bir karar verdi. Hakemler Birliği, Futbolcular Birliği... Hepsi arkadaşlarımız. Onlara sorulmalı, öyle değil mi? Bu oyun ligler bitsin diye yapılmaz. Neden seyircisiz oynanır? Cezadan ötürü olur. Futbol ceza mı veriyoruz? Bizler cezalı mıyız? Sağlık Bakanlığı aydınlatıcı açıklamalar yaptı. Ama liglerin neden oynatıldığını halen anlamış değilim.

Senin için hazırladığımız haberler