TFF: "Yayın ihalesinde değişiklik yapmadık"

13.05.2020 - 18:11 | Son Güncellenme: 13.05.2020 - 18:11

TFF: "Yayın ihalesinde değişiklik yapmadık"

ÖZGÜR SANCAR - AJANSSPOR ÖZEL

TFF Başkanvekili ve İcra Kurulu Üyesi Ali DüşmezAjansspor ve Radyospor'a yaptığı açıklamada, "Yayıncı kuruluşla var olan sözleşmede, kulüplerin aleyhine olacak herhangi bir değişiklik yapmadık. Bu iddialar bütünüyle yanlıştır, yalandır. TFF Yönetim Kurulu'nun böyle bir tasarrufu olmamıştır. Zaten yazılı deklarasyonu kamuoyu ile paylaştık. Esas olan TFF'nin yazılı deklarasyonudur. Aksi iddialara itibar edilmesin." ifadelerini kullandı.

TFF resmi sitesinden de yalanladı

Türkiye Futbol Federasyonu, Beşiktaş'ın eski yöneticisi Ahmet Akpınar'ın yayın ihalesinde yer alan mücbir sebep maddesinin kaldırıldığı iddiasını yalanladı.

TFF yaptığı yazılı açıklamada; dün Radyospor'a telefonla konuk olarak, "TFF, beIN Sports'la yaptığı anlaşmadaki mücbir sebep maddesini çıkartmış. TFF eğer bu maddeyi kaldırmasaydı maçlar oynanmasa bile, yayıncı kuruluş para ödemeye devam edecekti. Bu maddeyi kulüplere sormadan kaldıran TFF'ye büyük bir tepki var. Yayıncı kuruluş bu maddenin kaldırılması sebebiyle ödeme yapmıyor" sözlerini kullanan Ahmet Akpınar'ın iddialarını yalanladı.

TFF'den yapılan açıklamada, "Türkiye Futbol Federasyonu ile yayıncı kuruluş arasındaki yayın sözleşmesinde kulüplerimizi zora sokacak şekilde ve yayıncının sözleşmede yapılan değişikliğe dayanarak ödemelerini yapmamasına veya durdurmasına olanak sağlayacak herhangi bir değişiklik yapılmamıştır" ifadelerine yer verildi.

Peki yayıncı ödemeyi neden yapmıyor?

TFF, açıklamasında yayıncı kuruluşun ödemeleri neden durduğu konusunda bir bilgi vermedi.

Koronavirüs sürecinde birçok sektör için mücbir sebep koşulları geçerli olmasına karşın yükümlülükler yerine getirilmeye devam ediliyor. Bu durumda "Yayıncı kuruluş hangi hukuki gerekçeye dayanarak, kulüplere ödemeleri dondurdu" konusu belirsizleşiyor.

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler