TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin Yeni Yönetim Listesi

Ali Bozkurt
21.06.2023 - 14:32 | Son Güncellenme: 21.06.2023 - 17:43

TFF'nin yarınki seçimine tek aday girecek olan Mehmet Büyükekşi'nin muhtemel yönetim kurulu listesi çıktı. İşte Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'tan girecek isimler.

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin Yeni Yönetim Listesi

AJANSSPOR HABER

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) başkent Ankara'da yarın yeni yönetimini belirleyecek. Başkan belli. Çünkü mevcut başkan Mehmet Büyükekşi, seçime tek aday olarak giriyor. Gözler ve dikkatler Büyükekşi'nin yeni yönetim kurulunda kimlerin olacağına çevrilmiş durumda. TFF seçimlerinde kesin listeler, son dakikaya kadar değişebiliyor.

Hüsnü Güreli TFF'ye dönüyor

Çünkü başkan adayı, bir çok faktörü gözetiyor. Bugün itibarıyla Mehmet Büyükekşi'nin listesinde yer alması beklenen isimlere bakıldığında, Beşiktaş kontenajanında Hüsnü Güreli en dikkat çeken isim. Yıldırım Demirören döneminde de TFF yönetiminde bulunan ve onun istifasından sonra bir dönem başkanvekilliği de yapan Hüsnü Güreli, TFF'nin mali politikalarının mimarı olacak. Haluk Kalyoncu da siyah beyazlı kimliğiyle tanınıyor.

Yusuf Günay'ın yerine Ural Aküzüm

Galatasaray kontenajanında önemli bir değişiklik var. Yusuf Günay yeni dönemde olmayacak. Onun yerine Avukat Hüseyin Ural Aküzüm olacak. Aküzüm geçmişte Galatasaray yönetiminde de görev almış bir isim. Galatasaraylı olarak Cengiz Erdem ve Alkın Kalkavan da yönetimde yer alacak.

İlgini Çekebilir
Büyükekşi: Kılıçdaroğlu kazanacak denirken aday oldum!
Habere Git

Ketenci, Fenerbahçe'den TFF'ye gidiyor

Fenerbahçe adına TFF yönetiminde çarpıcı bir değişim olacak. Halen sarı lacivertli yönetimde bulunan Ahmet Ketenci'nin Mehmet Büyükekşi'nin yeni 4 yıllık döneminde görev alması bekleniyor. Sarı lacivertlilerin kontenjanından girecek diğer isim de Serkan Kılıç olacak.

Hamit Altıntop'un yerine Mesut Özil mi geliyor?

Mehmet Büyükekşi'nin yeni döneminde Hamit Altıntop'un olmayacağı iddia ediliyor. Bu konuda aslında farklı kaynaklardan ters görüşler dile getiriliyor. Yani Altıntop'un devam edeceğini söyleyenler de var. Buna karşın bazı gazetelerde Altıntop'un devam etmeyeceği ve yerine Mesut Özil'in geleceği de iddia edildi. 

İşte Mehmet Büyükekşi'nin muhtemel yeni yönetim kurulu listesi:

Hüsnü Güreli (Beşiktaş)
Haluk Kalyoncu (Beşiktaş)
Hüseyin Ural Aküzüm (Galatasaray)
Alkın Kalkavan (Galatasaray)
Cengiz Erdem (Galatasaray)
Ahmet Ketenci (Fenerbahçe)
Serkan Kılıç (Trabzonspor)
Müslüm Özmen (Gaziantep)
Mustafa Eröğüt (Medipol Başakşehir)
Murat Şahin (Sivasspor)
İrfan Karakaş 
Abdullah Altunkum
Süleyman Kocasert

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe ceza istedi ama TFF, Günay'a dokundurmadı
Habere Git

Eski yönetimden 3 üyeyle devam

Mehmet Büyükekşi, mevcut yönetiminden üç isimle yola devam edecek. Müslüm Özmen, halihazırdaki yönetimde asil üye olarak bulunuyor. Yedek üyeler Murat Şahin ve Süleyman Kocasert ise yeni dönemde ana yönetim kadrosuna dahil olacak.

TFF Genel Kurul ne zaman?

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Olağan Seçimli Genel Kurul Toplantısı, yarın (22 Haziran) Ankara'da gerçekleştirilecek.
Olağan seçimli genel kurul, Ankara JW Marriott Hotel'de saat 11.00'de başlayacak. Mevcut başkan Mehmet Büyükekşi seçime tek aday girecek.
Çoğunluğun sağlanamaması halinde ikinci toplantı 23 Haziran Cuma günü saat 11.00'de, ikinci toplantıda da çoğunluk sağlanamadığı takdirde üçüncü toplantı çoğunluk aranmaksızın 30 Haziran Cuma günü aynı yer ve saatte gerçekleştirilecek.
Genel kurulda yönetimin hesap faaliyetleri görüşülüp karara bağlandıktan sonra TFF Başkanı, yönetim kurulu ile denetleme kurulu üyeleri seçilecek.
Toplantıda 1 Haziran 2023-31 Mayıs 2024 dönemi bütçesi de karara bağlanacak.

Senin için hazırladığımız haberler