TFF'de deprem! İstifa! Nihat Özdemir yerine Göksel Gümüşdağ başkan oluyor

30.03.2022 - 13:49 | Son Güncellenme: 30.03.2022 - 14:02

Hakem operasyonu TFF'de deprem yarattı. En kıdemli üyelerden Mehmet Baykan'ın istifasıyla Nihat Özdemir yönetiminin dağılacağı, Göksel Gümüşdağ'ın göreve geleceği öne sürülüyor.

TFF'de deprem! İstifa! Nihat Özdemir yerine Göksel Gümüşdağ başkan oluyor

Aygün ÖZİPEK - AJANSSPOR

Hakemlere düdük astırma operasyona Türkiye Futbol Federasyonu'nda (TFF) deprem yarattı. İddialara göre Nihat Özdemir yönetimi dağılacak ve yeni yönetim gelecek. Aralarında Cüneyt Çakır, Ali Palabıyık, Abdülkadir Bitigen gibi üç FIFA kokartlı hakemin de bulunduğu TFF'nin elinde patladı. Çünkü Merkez Hakem Kurulu (MHK) görevden el çektirdiği toplam 21 hakem ve gözlemcinin yaptığı başvuru üzerine Tahkim Kurulu, Cumartesi günü kararı iptal etti.

MHK'da istifa beklenirken TFF'den geldi

Tahkim'in kararıyla birlikte herkes MHK Başkanı Ferhat Gündoğdu'nun istifa etmesini beklemeye başladı. Ama istifa TFF yönetiminden geldi. Hem de çok üst düzey bir isimden. 2012'den bu yana Servet Yardımcı ile birlikte TFF yönetimlerinde yer alan en eski üyelerden Mehmet Baykan, istifa etti. Baykan TFF yönetiminde hukuktan sorumlu üye olmanın yanı sıra yayın ihalesi ve hukuk kurulları aday komisyonunun da üyelerinden.

Spor Bakanı Kasapoğlu devreye girdi

Başkanvekili sıfatı da bulunan Baykan'ın bir önemli şapkası da Spor Genel Müdürü. Ve bu şapkanın da istifada önemli payı olduğu iddia ediliyor. Baykan'ın istifasıyla birlikte TFF'de deprem olacağı öne sürülüyor. Çünkü bu istifada Gençlik ve Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu'nun etkili olduğu iddia ediliyor. Kulislere düşen bilgilere göre Baykan'ın istifası geçici!

İlgini Çekebilir
Hakem operasyonu TFF'de istifa getirdi!
Habere Git

Çakır kararı Cumhurbaşkanı'nı da rahatsız etti

Türkiye'yi Dünya Kupası'nda temsil edecekken MHK'nın Cüneyt Çakır'ı görevden almasının aksettirilmesinden sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından da şaşkınlıkla karşılandığı öğrenildi. Bunun akabinde de bakan harekete geçti. Baykan'ın istifa metninde de Cüneyt Çakır vurgusu zaten dikkat çekiyor. Baykan, istifasında hakemlere yönelik operasyonda hukuk kurallarının resmen çiğnendiğini vurguluyor.

Göksel Gümüşdağ Başkanlığa geliyor!

Çünkü bu istifayla birlikte TFF Başkanı Nihat Özdemir yönetiminin dağılacağı ve yeni bir yönetimin oluşacağı öne sürülüyor. Kulislerden aldığımız bilgilere göre Medipol Başakşehir Kulübü Başkanı Göksel Gümüşdağ, yeni başkan olmak için kolları sıvayacak. Baykan da bu yönetimde ikinci başkan olarak yeniden görev alacak. Yaşayıp göreceğiz ancak Mehmet Baykan'ın istifasının sıradan bir istifa olmayacağı muhakkak.

Senin için hazırladığımız haberler