TFF'de büyük operasyon!

26.02.2020 - 21:40 | Son Güncellenme: 26.02.2020 - 21:40

TFF kimin işine son verdi? 30 çalışanı kim işten çıkardı, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası adaylık süreci işe alınanlar işsiz mi kaldı, TFF kaç kişi işçi aldı ve neden işçi çıkardı, 2024 öncesi UEFA kuruma neler söyledi? TFF hangi müdürlerin işine son verdi ve daha fazlası tüm detaylar haberimizde...

Türkiye Futbol Federasyonu'nda (TFF) büyük operasyon!

AJANSSPOR ÖZEL HABER

Başkan Nihat Özdemir'İn talimatıyla 30 çalışanın işine son verildi. Özdemir, uzun zamandır masasında beklettiği rapor doğrultusunda bugün düğmeye bastı. TFF'nin çeşitli birimlerinden 30 kişinin iş aksini sonlandırdı.

TFF Denetleme Kurulu, federasyon kadrolarının haddinden fazla şişirildiği belirterek, azaltılmasını istedi. Kurul, hazırladığı raporda, mevcut personelin yüzde 25'nin zaman kaybedilmeden işten çıkartılmasını önerdi.

Yolların ayrılmasını tavsiye etti

Kurul, özellikle de 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası adaylık süreci çalışmaları için işe alınanlarla yolların ayrılmasını tavsiye etti.

Raporda bir kişinin yapabileceği işin birden fazla kişiye havale edildiği ve aralarında da 3 kata varan maaş farkları bulunduğunu tespit etti. Yine raporda kurum personeli olmayan kişilere uçak biletleri alınıp konaklama olanağı sağlandığı da kaydedildi.

Birçok birimde birden fazla müdür kadrosu bulunduğu ve bunun da yetki ve sorumluluk karmaşasına sebebiyet verdiği kaydedildi.

Tasarruf zamanı

Geçen haftalarda istifa edeceği haberleri çıkan TFF Başkanı Nihat Özdemir'İn en çok yakındığı konuların başında profesyonel kadrolar üzerinde tasarrufta bulunmaması olduğu da dile getirilmişti.

Ve Özdemir nihayet operasyon için düğmeye bastı.

Senin için hazırladığımız haberler