TFF'de Başkan Adayı Mehmet Büyükekşi için 1+4 operasyonu!

Akın Ungan
15.06.2022 - 21:50 | Son Güncellenme: 16.06.2022 - 08:54

TFF başkanlık seçiminde Mehmet Büyükekşi için seçimin 1+4 yıl yapılacağını iddia eden başkan adayı Erdal Alkış, bu durum karşısında dava açacağını duyurdu.

TFF'de Başkan Adayı Mehmet Büyükekşi için 1+4 operasyonu!

AJANSSPOR HABER

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) yeterli çoğunluğun sağlanması durumunda yarın başkanını seçecek. Ankara'daki seçim öncesi eski TFF Başan adayı Erdal Alkış'tan yeni bir iddia geldi. Alkış, seçimin 1+4 şeklinde yapılmak istendiğini belirtip, böyle bir durumda dava açacağını söyledi.

Büyükekşi dışında gerekli imzayı toplayan aday yok

TFF başkan adayı Mehmet Büyükekşi dışında delegelerden yeterli sayıda imza toplayan kişi bulunmuyor. Büyükekşi, iki gün önce yaptığı konuşmada, "Kulüplerin talebi üzerine toplantıya katılıyorum. Karşılıklı değerlendirmelerde bulunacağız. Adaylık için 270’e yakın imza topladık. O konuda sıkıntımız yok." demişti.

1+4 olursa dava açarım

Büyükekşi'nin tek aday olarak gözüktüğü TFF seçimleri için Erdal Alkış'tan flaş bir iddia geldi. Alkış, sosyal medyadan yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Değerli delegeler. Yarın yapılacak başkanlık seçimleri hayırlı olsun. Kaç delege katıldı bilmiyorum ancak mevcut ERK emrivaki ile seçimi 1+4 yıl yapmaya hazılandığı duyumu aldım. Buradan ilan edeyim. Bu tüzüğe aykırı bir durumdur. Kimse ilgilenmese de ben dava açarım!"

Hem yasa hem tüzük engeli

TFF seçiminin 1+4 yıllık olmasına  sadece TFF Tüzüğü değil bu yıl içinde çıkan Spor Yasası da izin vermiyor. Hatta, yeni çıkan yasaya göre seçilecek TFF Başkanı Nihat Özdemir dönemindeki Tahkim Kurulu ve PFDK ile çalışmak zorunda.

Büyükekşi'nin listesinde bulunan isimler

Gazeteci İbrahim Seten, Büyükekşi'nin listesinde bulunan isimleri açıkladı. Listedeki isimler şöyle:

Hamit Altıntop

Alkım Kalkavan

Murat Aksu

Nükhet Ezberol

Yusuf Günay

Serdar Karagöz

Ali Düşmez

Senin için hazırladığımız haberler