TFF'de kapıda nöbet değişimi mi var?

04.06.2020 - 13:43 | Son Güncellenme: 04.06.2020 - 13:49

TFF'de kapıda nöbet değişimi mi var?

ERDAL CÖMERT - AJANSSPOR ÖZEL

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Özdemir, koronavirüs öncesi kurumda operasyon için düğmeye basmış ve denetim kurulu raporunun da önerileri ışığında, personelde tasarrufa gitmişti.

Özdemir, ilk etapta 29 kişinin kurumla ilişkisini kesmişti. İkinci ve daha büyük bir dalga için de harekete geçilecekken, malum, koronavirüs pandemi süreci araya girdi.

 

Önce ligi bitirmek istiyor

Haliyle Özdemir'in tüm önceliği liglerin akıbeti oldu. Ki TFF Başkanı, aylardır liglerin yeniden başlatılması için çalışmalar yürütüyor. Nitekim 12 Haziran'da Süper Lig'de top başı yapılacak. Özdemir'in şu anki tek gayesi ligleri hiçbir vaka yaşanmadan sahada bitirmek.

Diğer yandan TFF koridorlarından gelen haberlere göre, kurumda değişim rüzgârlarının sesi de duyulmuyor değil.

 

Yabancı ve rezervi çalışıyor

TFF'nin en icracı koltuklarından olan genel  sekreterlikte bir nöbet değişimi olabileceği konuşuluyor. Halen görevde olan Kadir Kardaş'ın yerine adı geçen isimse Özcan Şepik.

Şepik, TFF için zaten yabancı bir isim değil. Daha önce genel sekreter vekilliği de yapan Şepik, halihazırda TFF Futbol Hizmetlerinden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı olarak çalışıyor. Şepik, gündemin iki önemli konusu olan yabancı kontenjanı ve rezerv takım çalışmalarında TFF'nin en sık başvurduğu uzmanlardan biri.

 

Uzun yıllardır TFF Genel Sekrterlik koltuğunda olan ve Yıldırım Demirören döneminde gelen Kadir Kardaş'ın görevden alınmasını isteyenler kadar, devamından yana olanlar olduğu da öğrenildi. Bakalım bu hangi tarafın dediği olacak.

Kardaş, özellikle Digitürk ile olan yayın ihalesinin ihalesiz şekilde 2 yıl daha uzatılması sürecinde B ve C paketlerinin eklenmesinin ihmal edilmesi nedeniyle uğranılan 80 milyon dolarlık hak kaybından ötürü sorumlu tutulmuştu. Medyada çıkan haberlerde bu kaybın Kardaş'ın hatasından kaynaklandığı iddia edilmişti.

Senin için hazırladığımız haberler